חברת הנקניקים זוגלובק מנהלת מגעים למכירת נתח משמעותי ממניותיה. לכלכליסט נודע כי בפגישות עם קרנות השקעה נקבה זוגלובק בשווי חברה של 600 מיליון שקל. עם זאת, העסקה עשויה להיסגר במחיר מעט נמוך יותר ובהתאם לנתח המניות שיימכר. נכון לעכשיו, מדובר על נתח של כ-40%, אבל שיעור המניות עשוי להשתנות במהלך המשא ומתן שמתקיים מול כמה גופים פיננסיים ואסטרטגיים. במקרה של גופים פיננסיים תיתכן אפשרות שחלקם יחברו לשותפות שתרכוש את המניות.
בכל מקרה, במתווה העסקה צפויה משפחת זוגלובק, בראשות היו"ר אלי זוגלובק, בנו של הבעלים עמי זוגלובק, להישאר בחברה ולהמשיך לנהל אותה יחד עם המנכ"ל רן אקרמן. המשפחה מציבה זאת כתנאי לכל עסקה אפשרית. אם המשא ומתן יבשיל לעסקה, זאת תהיה הפעם הראשונה שהחברה המשפחתית מכניסה שותף לעסק, לאחר שמיום הקמתה ב-1937 היא הוחזקה בידי המשפחה.
שיפור קווי ייצור
התמורה, שחלקה תיכנס לתוך החברה, מיועדת להגדלת ושכלול קווי הייצור שלה ולמימון התרחבות הפעילות. מדובר בהשקעה כוללת של 150-100 מיליון שקל לפחות, שאמורים להגדיל לפי תוכניות החברה את המחזור שלה. בשנתיים האחרונות נכנסה החברה לתחומים חדשים, ובהם הארוחות המוכנות, והיא מכניסה יותר אוטומציה למפעליה באמצעות הקמת קווי ייצור חדשים ויעילים יותר במטרה להקטין את ההוצאות ולהגדיל את הרווחיות.
בפגישות שקיימה מול קרנות השקעה, גופים אסטרטגיים ומוסדיים פיננסיים, הציגה החברה הכנסות של 700-600 מיליון שקל בשנה.
זוגלובק פועלת מהמפעל המרכזי בשלומי, שפעילותו נפגעה מעט במהלך המלחמה בלבנון בשנה האחרונה. הפעילות מנהריה הועברה לשלומי ב-2019. המפעל מוגדר כחיוני בשעת חירום, אבל במהלך החודשים הקשים של המלחמה היו תקופות שרק 60% מהעובדים הגיעו לעבודה, והיו"ר אלי זוגלובק התלונן על כך שהמדינה פינתה עובדים מהצפון לירושלים ולא לקריות, למשל. המפעל שוכן 200 מטר מהגבול עם לבנון וסבל מירי טילי נ"ט. זוגלובק מייצרת נקניקים, נקניקיות, מוצרים טבעוניים כמו המבורגר ונקניקיות וונדרס ולאחרונה כאמור גם ארוחות אישיות מוקפאות, שניצל תירס ומוצרים נוספים מהצומח.
החברה מעסיקה 600 עובדים בשלומי, נהריה ובמרלו"ג בפתח תקווה. היא החברה הגדולה בתחום בישראל ומחזיקה בנתח שוק של 35% בתחום הנקניקים והנקניקיות. עם זאת, החברה נקלעה ביחד עם השוק כולו למשבר בשנת 2015, לאחר שארגון הבריאות העולמי הודיע שבשר מעובד הוא גורם מסרטן, כמו סיגריות. המשבר נמשך מספר שנים שהביאו לירידה חדה של 16%–22% בצריכה של קטגוריות שונות בתחום הבשר המעובד עד להתאוששות ב-2018.
קיימות לא מעט אפשרויות לרכישת מניות החברה. למשל קרנות השקעה הפועלות בתחום המזון, כמו קרן פימי באמצעות חברת המזון שבה היא שותפה – דין שיווק, או הקרן המתחרה פורטיסימו באמצעות חברת המזון סוגת שבבעלותה. שתיהן ירכשו מניות בחברה רק אם יובטח להן להיכנס לשליטה מיידית או בהמשך. קרן גרין לאנטרן של ריצ'י האנטר היתה יכולה להיות שותפה לעסקה כזאת, אבל היא מחזיקה במתחרה יצרנית הנקניקים המתחרה יחיעם ולא תקבל אישור רשות התחרות לעסקה כזאת. קרן נוספת שיכולה להתעניין להיכנס לחברה היא איפקס של זהבית כהן, שכבר פעלה בעבר בשוק המזון הישראלי כששלטה בתנובה.
גם חברת טמפו, שמחפשת להיכנס להשקעות חדשות בתחום המזון וכבר נכנסה לתחום הגבינות, יכולה לגלות עניין בעסקה כזאת, וכך גם קרן מנור אוורגרין של אבי אורטל, חטיבות ההשקעה של הבנקים – לאומי פרטנרס, פועלים אקוויטי דיסקונט קפיטל ומזרחי אינווסט, וכמובן גם חברות הביטוח השונות.
אימפריית הנקניקים מנהריה
זוגלובק מנהריה היא אחת מחלוצות תעשיות המזון בארץ. החברה הוקמה ב-1937 כמפעל קטן לייצור מוצרי נקניק ובשר כשר. המפעל הוקם בעיר על ידי אירמרגרד (יונה) וריינהולד (אברהם) זוגלובק, שהקימו בגרמניה מפעל דומה, אבל נאלצו לעזוב לפני מלחמת העולם בשל התנכלויות על השחיטה הכשרה. יונה קבילצקי היתה בתו של מי שהקים ב-1910 בעיר ברסלאו בגרמניה איטליז כשר. היא עבדה באיטליז של אביה עד לעליית הנאצים לשלטון ב-1935, אז נאסרה השחיטה הכשרה בגרמניה. בני הזוג וילדיהם עזבו את גרמניה, עלו לנהריה ורכשו ביישוב שטח של 8 דונם שאליו העבירו את המכונות מגרמניה.
המפעל נקרא תחילה קבילצקי את זוגלובק, וייצר נקניקים ומעדני בשר, ובהמשך היה המפעל הראשון שייצר פסטרמה (1955), והרחיב את פעילותו לתחומים נוספים, לצד יצוא לארה"ב ואירופה.
אברהם זוגלובק נפטר ב-1967 וב-1983 הוכתרה יונה כיקירת התעשייה מטעם התאחדות התעשיינים. יורשי הדור הראשון היו ארבעה אחים, וב-2000 רכשו שניים מהם, עמי זוגלובק ויעל אנדר זוגלובק, את החזקות אחיהם חנן וגיסם ראובן משכית תמורת 25 מיליון שקל, והפכו בעלי מניות יחידים. באותה שנה הוקם המפעל השני בשלומי, והאם הלכה לעולמה. ב-2022 רכש עמי את המניות של יעל אחותו והוא מחזיק היום ב-100% ממניות החברה, ובנו אלי משמש כיו"ר החברה. כמנכ"ל משמש רן אקרמן, שהיה בכיר בשטראוס, שמכהן במפקיד מאז 2020. ב-2021 נכנסה החברה גם לשוק מוצרי המזון הטבעוניים.
זוגלובק מצטרפת לשורה של חברות פרטיות שמבקשות להכניס שותף, בעיקר פיננסי, בתקופה זו של סיום המלחמה. הבולטת ביניהן היא הקמעונאית KSP, שכפי שפורסם בכלכליסט בשבוע שעבר מחפשת למכור 25% ממניותיה לגורמים מוסדיים לפי שווי של 2–2.5 מיליארד שקל.
מזוגלובק נמסר: החברה איננה משתפת במהלכיה העסקיים".