ג'וליה זהר, בעלת מפעל הטחינה אל-ארז מנצרת, נמצאת במגעים ראשוניים עם קרן ההשקעות הפרטית פורטיסימו בראשות יובל כהן, למכירת החברה לקרן, המעוניינת בהרחבת השקעותיה בתחום המזון. נציגי הקרן פנו אל זהר לאחרונה, וכצעד ראשון לפני בדיקת נאותות כלכלית החתימה אותה על הסכם סודיות.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
עוד נודע כי זהר קיבלה לאחרונה פניות נוספות מגופים בתחום המזון המעוניינים ברכישת המפעל המצליח. בשלב זה אין ודאות כי העסקה עם פורטיסימו תצא לפועל, אך זו פעם ראשונה שזהר מוכנה לשקול את אפשרות המכירה.
לצד איכות הטחינה של אל-ארז, המיוצרת מגרעיני שומשום מאתיופיה, זהר נודעה כמי שפרצה את תקרת הזכוכית במגזר הערבי, כשלאחר מותו הפתאומי של בעלה ב-2003 לקחה את מפעל הטחינה המשפחתי הקטן לידיה. זהר היא האישה הראשונה שמנהלת מפעל בחברה הערבית והפכה את הטחינה לאחת המצליחות בישראל, עם נתח שוק של 18% ומחזור של למעלה מ-50 מיליון שקל, ולמותג משגשג שמייצא 38% מתוצרתו לחו"ל. לפני חמש שנים השיקה זהר מפעל חדש באזור תעשייה שגיא 2000.
זהר נבחרה לאחת מ-50 הנשים המשפיעות בישראל וזכתה באות התעשייה. לאחרונה עלה שמה לכותרות לאחר שתרמה לקו סיוע ראשון לקהילה הלהט"בית בחברה הערבית, ועל כך ספגה ביקורות וקריאה לחרם מצד גורמים שמרניים בחברה הערבית. ההערכה היא שהתגובות הקשות שספגה מחלק מהמגזר בנושא לא הקלו עימה, על אף שמכירות המפעל רק עלו בעקבות הפרשה.
אולם הסיבה העיקרית היא ככל הנראה האחריות הגדולה והעול שבניהול מפעל כל כך מצליח. זהר אמרה למקורביה כי המפעל מצליח ומשגשג, אבל ניהולו כרוך באחריות יומיומית ועול כבד וכי בגילה ולאחר שנים של השקעה במפעל הייתה רוצה יותר זמן ושקט לעצמה וגם עתיד קל יותר לשני ילדיה שעובדים עימה.
מאז התחיל משבר הקורונה הפך ענף המזון לתחום לוהט בהשקעות, וגם קרנות וחברות השקעות שלא עסקו בכך נכנסו להשקעות בתחום המזון. בין השאר אפשר לציין את קרן פימי, שרכשה את חברת המזון "דין שיווק" ואת אלקטרה צריכה שרכשה את רשת יינות ביתן.
קרן פורטיסימו החלה לפני שנתיים בבניית תאגיד מזון, ורכשה בהשקעה כוללת של כ-500 מיליון שקל את "מלח הארץ" מידי שרי אריסון. לאחר מכן רכשה את סוגת, יצרנית הסוכר ויבואנית מזון יבש, ובפברואר השנה רכשה את פעילות חברת שמן תעשיות. במקביל הקרן בודקת רכישת חברות מזון נוספות במטרה להגיע לתאגיד מזון בהיקף מכירות של 1 מיליארד שקל ואז להנפיקו. עסקי המזון של הקרן מנוהלים תחת חברה ממוזגת ובניהולו של גיא פרופר.