מנכ"ל סלקום אבי גבאי ישמש במקביל לתפקידו גם כסמנכ"ל השירות והמכירות של החברה. כך נודע ל"כלכליסט". בסוף השבוע פרש מסלקום עמוס מאור, שכיהן בתפקידו האחרון כסמנכ"ל השירות והמכירות אחרי 16 שנה של תפקידי סמנכ"ל בחברה. גבאי החליט שלא לאייש בשלב זה את התפקיד ולקחת את השירות לטיפולו האישי.
בשנים האחרונות נמתחה ביקורת על השירות ובעיקר על דרכי המכירה הלא הוגנות של סלקום. עם כניסתו שינה גבאי את השיטות של החברה, מתוך רצון לשפר את המכירות והשירות ולחתור למצוינות תפעולית. בין היתר החליט כי לא ניתן יהיה למכור יותר משלושה מוצרים ללקוח אחד, לאור תלונות שהיו כנגד החברה שלפיהן היא מכרה ללקוחות מוצרים רבים שלא תמיד היו נחוצים להם.
בנוסף, גבאי צמצם את מגוון המוצרים של החברה ומיקד אותם במוצרי סלולר. החלטות נוספות שקיבל לאחרונה בנושא הגינות בשירות היו חובת הקשת קוד סודי בהזמנת תוכן בטלוויזיה וביטול החובה להשיב כרטיס סים מצד לקוחות שעזבו, אחרת ייקנסו.
גבאי למעשה לוקח תחת אחריותו כ-2,500 נציגי שירות ומכירה במוקדים שונים ברחבי הארץ, המעניקים שירות בעולמות הסלולר, הטלפוניה, הטלוויזיה והאינטרנט. סלקום, שבה יכהנו כעת שמונה סמנכ"לים, תחסוך בצעד זה עלות שכר שנתית של קרוב למיליון שקל.
שכרו של גבאי, מנגד, לא יעלה. המהלך מצטרף לשני מהלכי התייעלות נוספים שגבאי ביצע עם כניסתו לסלקום: פרידה מהלוביסטים וויתור על הלשכה המפוארת. כמו כן, במרץ הודיע גבאי כי שכרו החודשי ייחתך לעת עתה בחצי, לכ-55 אלף שקל, לאור משבר הקורונה.
העזיבה של מאור מצטרפת לעזיבה של סמנכ"ל ההנדסה רון שבילי, במקומו מונה יניב קוריאט; ושל סמנכ"ל שיווק, טלוויזיה ותוכן רפי שאולי, במקומו מונתה עטרה ליטבק שחם המשמשת גם סמנכ"לית מצוינות ומובילת חדשנות. כמו כן, גבאי הוסיף לאחרונה תקן חדש, סמנכ"ל מערכות מידע, שלו מונה ויקטור מלכה.
על רקע משבר הקורונה צפויות חברות הסלולר לאובדן משמעותי בהכנסותיהן משירותי נדידה לחו"ל וממכירת ציוד קצה. סלקום והחברה-הבת דינמיקה סלולר הוציאו כ-1,200 מתוך 3,500 העובדים לחל"ת. עתה מבצעת החברה החזרה הדרגתית של העובדים לעבודה מלאה.
בשבוע שעבר סיימה החברה הנפקת חוב של 200 מיליון שקל, לאחר ביקושי יתר של 560 מיליון שקל בשלב המוסדי. במהלך חשפה החברה למשקיעים תוצאות ראשוניות מתוך דו"חותיה לרבעון הראשון של 2020, שלפיהם רשמה הפסד של 46-42 מיליון שקל (37 מיליון שקל מתוכם הם תוצאת הפסד שרשם תיק מניות החברה). הכנסות סלקום ברבעון הראשון עמדו על 900–885 מיליון שקל.