"הספאקים זה הדבר הכי מדהים שקרה להיי-טק הישראלי. אין דרך אחרת להשיג סכומים משמעותיים כאלה וזה הפתרון למחלה של חברות הסטארט אפ הישראליות שלא היו מסוגלות להישאר עצמאיות", כך אומר בשיחה עם "כלכליסט" עומר כילף, מנכ"ל ומייסד משותף בחברת אינוויז.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
החברה, שפיתחה חיישני ליידאר לשוק הרכב האוטונומי, הייתה הראשונה מבין הישראליות שהשלימה מיזוג עם חברת ספאק, ועשתה זאת אתמול. במסגרת המהלך גייסה אינוויז 371 מיליון דולר לקופתה. המניה שהחלה להיסחר תחת הסימול INVZ מזנקת כעת ב-10% - עלייה שמעבירה אותה מעל לשווי של 1.5 מיליארד דולר.
אינוויז הודיעה לפני חודשים אחדים כי תתמזג עם הספאק קולקטיב גרות' של ברוס לינטון והמהלך הושלם בימים האחרונים לאחר הצבעת אישור שהתקיימה ב-31 במרץ. "התהליך ארך ברוטו כעשרה החודשים, אבל בהילוך הגבוה יותר זה היה במשך שישה חודשים", מסביר כילף, "העלויות הן לא מבוטלות, ברמה של 2-3 מיליון דולר, אבל הסכום שגייסנו נותן לנו אוויר לעשות המון דברים.
זה סכום שיכול להפוך אותנו לחברה גדולה. כבר עכשיו אנחנו עסוקים בהקמה של קו ייצור בארה"ב, שנועד בעיקר לתת מענה להסכם שלנו עם BMW".
כיום אין לאינוויז הכנסות משמעותיות לאחר שסיימה את 2020 עם הכנסות של חמישה מיליון דולר והפסד של 65 מיליון דולר. אך בתשקיף המיזוג עם הספאק היא סיפקה תחזיות אופטימיות להכנסות של יותר מ-200 מיליון דולר ב-2024, אז היא גם אמורה להתאזן. בשנת 2025 החברה צפויה להגיע להכנסות של חצי מיליארד דולר.
אינוויז הוקמה ב-2016 וגייסה עד היום 252 מיליון דולר מקרנות הון סיכון. החברה מעסיקה קרוב ל-300 עובדים ולפי כילף תגייס עובדים נוספים בתקופה הקרובה.
החברה הוקמה על ידי כילף יחד עם אורן רוזנצוויג, אורן בוסקילה ועמית שטיינברג, שכולם שירתו יחד ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין 81. בניגוד למרבית עסקאות הספאק שנחתמות בימים אלה, באינוויז כל הכסף הולך לחברה ובעלי המניות הוותיקים לא מממשים את אחזקותיהם.