תזכורת: הילה ציאון על קריסתה של חברת WeWork

חברת שיתוף המשרדים WeWork נקלעה לעין הסערה ברקע הסגר הגלובלי שרוקן את חללי העבודה שלה. מוקדם יותר החודש דיווח "הוול סטריט ג'ורנל", כי WeWork הפסיקה לשלם דמי שכירות בכמה מאתריה בארה"ב. במקביל, היא המשיכה לגבות דמי שכירות, אף ששוכריה אינם יכולים להגיע למשרדיהם.
זוריאדה קורדובה, ששוכרת חלל עבודה בניו יורק, צייצה: "אני נמצאת במשרד עם עוד שני כותבים. באמצע מרץ, כאשר מושל מדינת ניו יורק הורה להיסגר בבתים, הפסקנו להגיע. אבל WeWork סירבה להקפיא לנו את דמי השכירות, ואף העלתה לנו אותם". כך, גם בוושינגטון הבירה כ-600 שוכרים חתמו על עצומה הקוראת לסגור את משרדי החברה ולהחזיר להם את כספם.
1 צפייה בגלריה
wework
wework
wework
(צילום: shutterstock)
"WeWork רוצה שנשלם יותר מ-30 אלף דולר דמי יציאה מחוזה. אמליץ לכל החברות שעובדות איתי לעולם לא לשכור חלל אצלם. ערכים מזויפים ואמפתיה מזוייפת. לא יהיו להם מספיק שוכרים כדי לשרוד", צייצה שוכרת נוספת.
ברקע הדרמה דווח כי מנכ"ל WeWork לשעבר אדם נוימן, שהודח בספטמבר, מתכנן לתבוע את סופטבנק על כך שמשכה את הצעתה לרכוש מניות של WeWork בשלושה מיליארד דולר. כך לפי מכתב שהגיע לידי בלומברג, ואשר נשלח מפרקליט של WeWork לדירקטוריון החברה-האם, We Company.