צפו: עובדים כרגיל בתשתיות רכבת ישראל
(צילום: אביהו שפירא, נדב אבס)

האם מחזיקי כרטיס חופשי-חודשי של הרכבת יקבלו החזר? לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד רכבת ישראל, בדרישה לקבל החזר כספי עבור מחזיקי "חופשי חודשי" - שנמנעה מהם היכולת לנסוע בגלל השבתת הרכבות. המבקשת טוענת כי התביעה מוגשת בשם "כלל רוכשי כרטיסי נסיעה תקופתיים מרכבת ישראל שהיו בתוקף מ-25 במרץ".
על פי הבקשה, שהוגשה באמצעות עוה"ד ליאור להב, יקיר שעשוע והראל ברק ממשרד כצנלסון-להב, על בית המשפט להורות לרכבת ישראל להשיב לחברי הקבוצה את החלק היחסי של עלות הכרטיסים התקופתיים עבור התקופה שבה הושבתה תנועת הרכבות בשל משבר הקורונה. לחלופין, מתבקש בית המשפט להורות לרכבת ישראל להאריך את תקופת השימוש בכרטיסי הנסיעה התקופתיים, כך שהתקופה בה לא ניתנו שירותי רכבת לא תבוא במניין הימים של הכרטיסים התקופתיים.
1 צפייה בגלריה
חיטוי וניקויון בתחנות ורכבות ישראל למניעת התפשטות נגיף הקורונה
חיטוי וניקויון בתחנות ורכבות ישראל למניעת התפשטות נגיף הקורונה
חיטוי וניקויון בתחנות ורכבות ישראל למניעת התפשטות נגיף הקורונה
(צילום: רכבת ישראל)
המבקשת טוענת כי הבקשה להחזר כספי נדחתה, וכן שרכבת ישראל לא הודיעה ללקוחותיה על הארכת המועד בו יוכלו לעשות שימוש בכרטיסים. המבקשת היא עורכת דין המתגוררת באור עקיבא ומגיעה ברכבת לעבודתה בתל אביב. לדבריה, היא רכשה את הכרטיס התקופתי תמורת 423 שקלים, ונותרו לה 15 ימים שלא נוצלו בשווי 211.5 שקלים.
טרם הוגשה תגובת הרכבת לבית המשפט. ברכבת ישראל טרם קיבלו את הבקשה לייצוגית. מהרשות הארצית לתחבורה ציבורית נמסר: "נושא הפיצוי טרם נידון, והוא יעלה לדיון בתום המשבר, כחלק ממדיניות הממשלה הכוללת. כך נכון הדבר גם לגבי סטודנטים שרכשו מנויים סמסטריאליים ושנתיים".
כפי שפורסם ב-ynet, בחודש שעבר רוב התחבורה הציבורית הושבתה והנוסעים הבהירו כי הם דורשים את כספם. אזרחים רבים נתקעו עם הסדרי נסיעה שרכשו מראש במאות שקלים ללא דרך לקבל בחזרה את כספם וטענו כי "עבור נזקקים וקשישים זה סכום לא מבוטל לקניית אוכל". משרד התחבורה מסר אז כי "הנושא טרם נידון, ציבור הנוסעים נדרש להתאזר בסבלנות".