בית הדין לשכירות בתל אביב אישר לאחרונה הסכם פשרה שנכרת בין דיירת מוגנת בת 91 בדירה במרכז העיר לבין בעליה, ולפיה היא תחזיר להם את הנכס תמורת דמי פינוי של 850 אלף שקל. ההסכמה גובשה בעקבות הליך משפטי שפתחה הדיירת לאחר שהבעלים סירבו לאפשר לה להעביר את הזכויות לשוכרים אחרים בטענה שמדובר בנוכלים.
בתביעה שהגישה הקשישה בשנה שעברה באמצעות עו"ד פז יצחקי וינברגר היא טענה שסיכמה על העברת זכויותיה בנכס לשוכרים חדשים תמורת 1.65 מיליון שקל, שיחולקו בינה לבין בעלי הדירה בהתאם להוראות חוק הדייר, כך שהיא תקבל 990 אלף שקל.
לאחר שהודיעה לבעלי הדירה על הסיכום האמור, הם הודיעו כי הם מעוניינים לקבל את הדירה בחזרה, אך לא הסכימו לשלם לה את דמי המפתח שלהם היא זכאית. לטענתה, הם הציעו לה 720 אלף שקל בלבד – סכום נמוך בהרבה משווי הדירה שלטענתה עולה על 3.6 מיליון שקל.
התובעת הדגישה שמצבה הבריאותי מידרדר והיא זקוקה לכסף בדחיפות כדי שתוכל לעבור לבית אבות. לדבריה, בעלי הדירה לא נימקו את סירובם לשלם דמי מפתח ראויים, ונראה כי הם מנסים להתעשר על חשבונה תוך ניצול ציני של גילה ומצבה. לפיכך היא ביקשה מבית הדין להורות לבעלים לשלם לה 990 אלף שקל תמורת הפינוי.
בכתב ההגנה שהגישו בעלי הדירה באמצעות עו"ד רונן בנדק נטען כי הסירוב להעברת הזכויות לדיירים המוצעים נובע מבדיקה שערכו על אודותיהם, והעלתה שמדובר בבעלי חברה להתחדשות עירונית שמנסים להשתלט על הדירה כדי להפיק ממנה רווח. עוד הסתבר שאחד מהם הוא נוכל "רב מעללים" שהורשע בעבירות מרמה.
הנתבעים הוסיפו כי מאחורי התביעה עומד בנה של האישה, שמזה כמה שנים מנסה להוציא מהם סכומים דמיוניים תמורת הפינוי של אמו. לדבריהם, ההצעה שלהם הגונה ותואמת את שווי השוק, אשר נמוך בהרבה ממה שטענה התובעת.
בכתב תשובה מטעם התובעת הובהר כי אין בינה לבין הדיירים המוצעים כל קשר וכי הטענות נגדם מופרכות. מכל מקום הודגש כי הדרישה היא בסך הכל שהתובעת תקבל את המגיע לה, ועל כן התבקש בית הדין למנות שמאי שיעריך את שווי הדירה.

1 צפייה בגלריה
(צילום: shutterstock)

במסגרת דיון שהתקיים בהמשך בפני השופט עמית יריב הוצע לצדדים להגיע לפשרה. הצדדים נענו והחלו במשא ומתן שהסתיים בהסדר מוסכם שלפיו התובעת תפנה את הדירה תמורת דמי פינוי בסך 850 אלף שקל.
מאחר שמצבה של אחת מהבעלים של המקרקעין הידרדר והופעל בעניינה ייפוי כוח מתמשך, היה צורך באישור של בית משפט למשפחה לעסקה. האישור התקבל לאחרונה, ובהתאם למתווה התשלומים שהוסכם התובעת צפויה לקבל בימים הקרובים 200 אלף שקל. 325 אלף שקל נוספים יועברו אליה עד אפריל 2020, ואת היתרה תקבל במועד הפינוי.
עוד הוסכם כי אם התובעת תרצה להישאר בדירה מעבר לחצי השנה הקרובה היא תהפוך לשוכרת רגילה ותשלם דמי שכירות של 7,000 שקל בחודש. כמו כן, היא תוכל לסיים את השכירות בכל עת בהתראה של 30 יום בלבד. השופט יריב אישר את ההסכמות האמורות ונתן להן תוקף של פסק דין.