רפאל ו-G42 מאיחוד האמירויות ישקיעו כל אחת 10 מיליון דולר בהקמת החברה המשותפת Presight.AI, שהוכרזה בשבוע שעבר ותעסוק בבינה המלאכותית וביג דאטה.
בשיחה עם ynet גילה יובל מילר, סמנכ"ל בכיר ברפאל וראש חטיבת אוויר ומודיעין בחברה, כי רפאל ו-G42 התחייבו להעביר לחברה החדשה קניין רוחני בתחום, שיהיה הבסיס להכנסות שלה, שלפי התוכנית העסקית אמורה לייצר הכנסות בסך מאות מיליוני דולרים כבר ב-2022. רפאל תעביר לחברה כמה עשרות עובדים ותגייס נוספים, G42 תעביר לה כ-100 איש. בהמשך יקימו החברות מרכז פיתוח משותף.
"החברה תעסוק רק ביישומים אזרחיים של הטכנולוגיות, כחלק מהמאמץ שלנו להגדיל את הפעילות הלא ביטחונית של רפאל, שמהווה כיום רק כ-5% מהמכירות שלה", אומר מילר. "העיסוק שלנו בבינה מלאכותית וביג דאטה נולד בתחום הביטחוני, אחרי שגילינו שבטיסה אחת אפשר לאסוף מהסנסורים שלנו מטרות של מידע, היינו צריכים לפתח אלגוריתמים ללמידה עמוקה שיסייעו בכך. בסוף הם הפכו למוצר בפני עצמו, שהתבסס על כמה מרכזי יידע ברפאל. ואז הגיעו הסכמי אברהם שאפשרו לנו לדבר עם מי שבעבר נתפסו כאויב. גילינו ש-G42 עוסקת בתחומים דומים, בהכוונת ממשלת האמירויות".
שתי השותפות החליטו כי את היו"ר והמנכ"ל ימנו האמירתים, וסמנכ"ל הטכנולוגיה יגיע מרפאל. בדירקטוריון תהיה לכל אחת מספר זהה של מושבים. "הקליק היה מהיר", מספר מילר. "גילינו הרבה דמיון בינינו, מדינות קטנות, עם כמות מוגבלת של אנשים, אויבים מסביב ושאיפה אמיתית להתפתח בטכנולוגיה מתקדמת. לאמריתים יש הכנסות גדולות מהנפט, והם מממנים באמצעותן את ההתפתחות הטכנולוגית. תשתיות המחשוב שלהם מתקדמות יותר משלנו, בעיקר בכל הקשור לעיבוד ביג דאטה. לנו יש גישה לכוח אדם איכותי יותר".
ברפאל וב-G42 מזהים את ענפי הבנקאות והבריאות כלקוחות הפוטנציאלים. "אנחנו יכולים לייצר ללקוחות נתונים שיסייעו להם בקבלת החלטות", הוא אומר. "בשלב הראשון ההובלה תהיה מאיחוד האמירויות, עם אחריות ליישום המוצרים אצל הלקוחות, ניהול ופיקוח על הפעילות. האמירתים מסתכלים בהערכה על מה שישראל השיגה עד היום, הם מבינים מה זה מדבר ומה זה לבנות בו מדינה, ועוד בלי נפט. לנו יש לא פחות ללמוד מהם, שותפים סופר משכילים, בוגרי מוסדות מובילים בבריטניה ובארה"ב, עם חשיבה עסקית חריפה ויכולת קבלת החלטות מהירה".
בטקסט החתימה, בהשתתפות מנכ"ל G42 פנג שיאו, מנכ"ל רפאל יואב הר-אבן ומנכ"ל G42 ישראל מעוז בן-ארי, אמר שגריר איחוד האמירויות הערביות בישראל, מוחמד מחמוד אל-חאג'ה, כי "ההסכם בין שתי החברות הוא לא רק הסכם עסקי אלא גם שיתוף פעולה אסטרטגי בין ישראל לבין איחוד האמירויות שיאפשר לשתי המדינות לקדם פעילות כלכלית שתביא לצמיחה של שני הצדדים. הסכמי אברהם שנחתמו בשנה שעברה כבר מאפשרים לנו לבצע פעילות מסחרית והשקעות בקשת של תחומים, עדות למגוון ההזדמנויות שעומדות בפתחינו".
שיאו הוסיף כי "שיתוף הפעולה יאפר לנו לפתח יחד טכנולוגיות מתקדמות שייושמו במגוון רחב של תחומים ומגזרים בישראל, באיחוד האמירויות ובשאר העולם. החברה החדשה, המבוססת על המחקר והפיתוח המתקדם שלנו ועל האנשים הטובים ביותר, יקדם את הטכנולוגיה לרמות הגבוהות ביותר ויפתח הזדמנויות משמעותיות לצמיחה ולשגשוג".
הר-אבן, אמר כי "זוהי אבן-דרך חשובה ומרגשת, בראש ובראשונה ברמה המדינתית, וכמובן ברמה העסקית. במשך שנים משקיעה רפאל משאבי מחקר ופיתוח משמעותיים בתחום הבינה המלאכותית והביג דאטה, ליישומים צבאיים ואזרחיים גם יחד, שביססה את רפאל כסמכות מובילה בתחומים אלה ברמה הלאומית והעולמית. כעת, יחד עם החברה מאיחוד האמירויות, נמשיך להעצים יכולת אלה ולהרחיב את שיתופי הפעולה שלנו עם תעשיות נוספות ועם עוד שותפים בעולם".