האם יאושר הסדר הנושים בתיאטרון הלאומי הבימה? מסתמן שכן. בדיון שהתקיים הבוקר (רביעי) בבית המשפט המחוזי בתל אביב, לגבי גורל התיאטרון, איפשר השופט איתן אורנשטיין למתנגדים לאישור ההסדר לעדכן אותו עד מחר באשר לשקילת עמדתם. יחד עם זאת ציין השופט, כי על פניו יש לאשר את ההסדר. המתנגדים הם כמה נושים ויוצרים. חובות התיאטרון נאמדו באחרונה, על פי המדינה, בכ-72 מיליון שקל.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
באחרונה הגישו נאמני התיאטרון, שנקלע בשנה שעברה לקשיים כלכליים, בקשה לאשר לו הסדר נושים ולהוציאו לדרך חדשה. הנאמנים, עו"ד דורית לוי-טילר ורו"ח חן ברדיצ'ב, ציינו בבקשה כי הסדר הנושים זכה לתמיכת המדינה ולתמיכת רוב משמעותי מבין נושי החברה שהפעילה את התיאטרון.
הנאמנים ביקשו מבית המשפט לאשר כי "התאגיד החדש, שאליו תועבר פעילות התיאטרון, יהיה בבעלות עיריית תל אביב-יפו ולא בבעלות המדינה, ולמדינה לא יהיה כל חלק בו". התיאטרון מאוגד כיום כחברה לתועלת הציבור, שהוקמה בשנת 2011.
הנאמנים ציינו באחרונה, באמצעות עו"ד מור נרדיה, כי "לאור מכאובי העבר של התיאטרון הלאומי הבימה, הסדרי חוב שידע בעברו והתנהלות בעייתית שהותירה נושים רבים עם סכומים לא מבוטלים, סברו הנאמנים כי נכון יהיה למסור את ניהול התיאטרון הלאומי של ישראל לידיים איתנות, מבוססות, בעלות יכולת ניהולית. עיריית תל אביב-יפו היא גוף המתאים למשימה, ויש להודות כבר עתה לראש העירייה, רון חולדאי, אשר התייחס לעניין כאל משימה לאומית והתגייס לאתגר בליווי צוות מיומן ומסור מאין כמוהו בעיריית תל אביב-יפו".
בנובמבר 2019 הורה בית המשפט המחוזי בתל אביב על המינוי של עו"ד דורית לוי-טילר ורו"ח חן ברדיצ'ב לנאמנים זמניים לתיאטרון, והורה להם לפעול בדחיפות לגיבוש הסדר נושים, במטרה להבריא את הבימה. חודש לאחר כניסתם לתפקיד הגישו השניים דו"ח מפורט, ובו הדגישו כי "תיאטרון אינו עסק" וכי "התייחסות אליו בעיניים עסקיות הינה שגויה".
עוד ציינו אז הנאמנים כי "תיאטרון מחויב לשרת אמות מידה תרבותיות ויצירתיות, אשר לא אחת אינן עולות בקנה אחד עם היכולת 'להרוויח כסף'".