היקף הנזק בלבנון כתוצאה מתקיפות ישראליות בזמן מלחמת חרבות ברזל מוערך ב-8.5 מיליארד דולר - כך לפי פרסום בוול סטריט ג'ורנל. לפי הדיווח, שהתבסס על נתונים של הבנק העולמי, מדובר במחצית מהתמ"ג של המדינה. לפי משרד הבריאות של לבנון, נהרגו במדינה כ-3,600 בני אדם מאז 7 באוקטובר 2023.
לטענת הממשלה המקומית, התקיפות והתמרון של צה"ל בלבנון גרמו ליותר ממיליון בני אדם לעזוב את בתיהם. רובם כיום מתגוררים בבתי ספר, בכנסיות, באוהלים בחופים או במכוניות.
צוות שחוקר את המשבר בלבנון פרסם לאחרונה מחקר, שמצא כי אם האטת הכלכלה בבקאע ובדרום לבנון, המהווים 17.5% מהתמ"ג של לבנון, תימשך עד סוף ינואר 2025 - כלכלת המדינה תצטמצם ב-12.8%, ששווים ל-2.3 מיליארד דולר. עוד נמצא במחקר כי 30% מהמבנים מדרום לליטני ניזוקו או נהרסו, וכי העלות הכוללת של הנזק באזור זה מוערכת ב-2.8 עד 3.7 מיליארד דולר.
לפי מחקר של האוניברסיטה האמריקנית בביירות, במשך 30 יום בספטמבר ואוקטובר השנה, ישראל הוציאה 99 הוראות פינוי לאזרחים לבנונים. הוראות הפינוי, כך מצא המחקר, מכסות כמחצית מהשטח של ביירות - פי חמישה יותר מהשטחים שנפגעו במלחמת לבנון השנייה. עוד נמצא כי 325 בניינים נפגעו בתקיפות באותו פרק זמן. לצד זאת, היו תקיפות בקרבת שדה התעופה ובתי החולים של ביירות שהגדילו את היקף הנזק.
בחודש שעבר שר החוץ של האיחוד האירופי, ג'וזפ בורל, הצהיר בוועידה הבינלאומית בפריז לתמיכה בלבנון כי האיחוד יעביר לצבא הלבנוני 20 מיליון אירו ב-2024 ו-40 מיליון אירו ב-2025, לצד 80 מיליון שיועברו כסיוע הומניטרי. לצד הצהרתו של בורל באירוע, נשיא צרפת עמנואל מקרון הודיע כי מדינתו תעניק 100 מיליון אירו כסיוע הומניטרי, ושרת החוץ של גרמניה אנאלנה ברבוק אמרה כי המדינה תעביר ללבנון 96 מיליון אירו.
לבנון הייתה נתונה במשבר כלכלי כבר לפני המלחמה: ב-2019 לבנון נקלעה למחסור חריף בדולרים, מה שהביא לסגירת 785 מסעדות ובתי קפה בתוך חצי שנה, בין ספטמבר 2019 לפברואר 2020. בעקבות כך 25 אלף בני אדם איבדו את מקום עבודתם. לבנון חוותה אז ירידה משמעותית גם בתמ"ג - מ-55 מיליארד ב-2018 ל-44 מיליארד ב-2019. בשנת 2020 אירע פיצוץ בנמל ביירות שהוביל למותם של 218 בני אדם וליותר מ-7,000 פצועים, וגרם להחרפה של המשבר הכלכלי.
הנזק ביישובי קו העימות בישראל הגיע ל-5 מיליארד שקל
במקביל, הערכת הנזקים הישירים והעקיפים שנגרמו בישראל ליישובים ולתשתיות הבתים ב-82 יישובי קו העימות בגבול לבנון מאז פרוץ המלחמה עומדת על חמישה מיליארד שקל, כך פורסם ב-ynet בשבוע שעבר. עוד עולה כי באגף מס רכוש שברשות המיסים מעריכים שהנזק הישיר לרכוש בגבול הצפון מגיע לכמיליארד שקלים וחצי.
במסגרת הנזק לרכוש כלולים מאות בתים, מאות רבות של דירות, מפעלים, מאות מכוניות, שטחים חקלאיים רבים, תשתיות של בתים, מבנים ציבוריים כמו בתי ספר, גנים, משרדים וציוד של היישובים, נזקים שנגרמו למערכות החשמל והמים ועוד.
לצד זה, הערכת הנזק הכולל מהנפילה ברמת גן בשבוע שעבר עולה על רבע מיליארד שקל. נזקים כבדים נוספים נגרמו מירי מספר טילים למרכז הארץ בחודשים האחרונים. בהוד השרון נפגעו כתוצאה מטיל אחד בלבד לא פחות מ-2,000 דירות, כפי שהתברר לאחר הגשת כל התביעות על הפגיעה שם ערב ראש השנה. באותו היום פגע טיל גם במתחם המגורים היוקרתי סי אנד סאן, שבצפון תל אביב, והנזק שם הגיע לכ-50 מיליון שקל, כפי שפורסם לראשונה ב-ynet.