יצרן ירקות קפואים חדש נכנס לשוק: חברת "גידולי שדה חולות" שבבעלות 7 חקלאים ממושב בני נצרים בדרום העוטף, תשתף פעולה עם חברת יכין.
החקלאים מהעוטף הקימו לפני שנתיים וחצי מפעל לירקות קפואים בהשקעה של 45 מיליון שקל. עד כה התמחו בירקות מובחרים בכשרות גבוהה ליצוא לקהילה החרדית בארה"ב ומחזור המכירות השנתי עמד על כ-40 מיליון שקל.
ל-ynet ו"ממון" נודע כי גידולי שדה חולות חתמו על שת"פ עם יכין, חברת השימורים הוותיקה שבבעלות זנלכל, שתיכנס כעת לראשונה לתחום מוצרי ירקות קפואים ותשיק תחת המותג יכין את סדרת מוצרי ירקות קפואים תוצרת ישראלית. בשלב הראשון: ברוקולי, כרובית, תירס, חומוס, ושעועית לבנה.
החברה תתחרה, לטענתה במחירים זולים יותר, בסנפרוסט שבבעלות תנובה, השולטת בשוק הירקות הקפואים, במילוטל וביבואנים, תוך ניצול העובדה שחברת פרי הגליל הוותיקה מחצור הגלילית, חדלה השנה לייצר ירקות קפואים ופינתה מקומה בתחום.
זנלכל החלה לייבא ירקות קפואים מתוצרת בנדוויל מצרפת, אבל מדובר במספר מוצרים בודדים (בעיקר שעועית עדינה), שלא בליין של גידולי שדה חולות.
ידידה הוכמן, מנכ"ל ושותף במפעל: "החלטנו להיכנס לשוק כשרויות המהדרין והרבנות הראשית, שכל הציבור הישראלי צורך. התוכנית שלנו לגדול ולהרחיב את מגוון המוצרים".
פיני גורביץ, מנכ"ל זנלכל, אמר כי "מחירי החברה החדשה יהיו זולים יותר מסנפרוסט". לדבריו, בשנת 2023 מותג יכין נכנס לפעילות בתחום הקפואים עם תבלינים קפואים וסופר-פוד קפואים ו"זה היה טבעי עבורנו להמשיך לייצר קו ירקות קפואים מהשדה כאשר הדגש הוא שהכל מחקלאות ישראלית. אנחנו רואים עצמנו כמחויבים עוד יותר להעמקת שיתוף פעולה עם החקלאות הישראלית".