בעלי השליטה לשעבר ברשת עד העצם אקספרס מממשים נכסים: לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה שלשום (ראשון) על ידי בעלי השליטה בקשה להורות על כינוס אסיפות נושים של חברת עד העצם אקספרס לשם אישור הסדר חוב. בעלי השליטה מציינים באמצעות עוה"ד שלום גולדבלט וחי מיכאל כי "אלטרנטיבת ההסדר המוצעת טובה לאין שיעור לכל הגורמים בכלל זה ובעיקר לנושי החברה". מהבקשה עולה כי הבעלים מתחייבים להעמיד לטובת ההסדר ולצורך קבלת הפטר אישי מערבויותיהם לחברות את התקבולים שיתקבלו ממימוש כלל נכסיהם.
בית המשפט הוציא לפני כחודשיים צו הקפאת הליכים זמני לרשת "עד העצם אקספרס" לאחר שצברה חובות לנושים בסך של כ-18 מיליון שקל. ברשת הועסקו כ-115 עובדים שחלקם מיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן ואחרים על ידי עוה"ד ליזה חדש. הרשת הפעילה עד לאחרונה תשעה סניפים וטענה כי נקלעה לקשיים בשל הקורונה.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לתוכנית כסף חדש ב-ynet radio
במסגרת הבקשה שהגישה הרשת לבית המשפט בנובמבר נטען כי בעלי השליטה, עזרא שמש, יוסי בכר ואפי שמש, ניהלו את החברה בתום לב והשקיעו בה הון פרטי המסתכם במיליוני שקלים "וניסו להצילה בכל דרך ובעצמם עד הרגע האחרון". לאחר שבנובמבר הגישה הרשת את בקשתה, השופט חגי ברנר אישר לעו"ד מור נרדיה, נאמן "עד העצם אקספרס", למכור אותה תמורת 1.5 מיליון שקל לחברת טרנס אר סחר בהסכם לרכישת נכסי ופעילות חברת עד העצם אקספרס. מדובר למעשה ברכישה של שמונה סניפים.
מבקשת בעלי השליטה עולה כי נכסים של בעלי השליטה הממוקמים בין השאר ברשפון, רמת השרון והרצליה, ימכרו וחלק מתמורתם יועבר לטובת ההסדר. "במסגרת הצעת ההסדר ניתנת הצעה גם להפטר מערבויות אישיות שניתנו על ידי בעלי השליטה, שמעמידים לצורך ההסדר את מלוא נכסיהם בכלל זה מכירת זכויותיהם בדירות מגוריהם בהיקף של מיליוני שקלים שיועברו לקופת הנושים תוך זמן קצר יחסית של עד שישה חודשים. ככל שיתגלה כי מי מהבעלים לא הצהיר על מלוא נכסיו וקיים נכס נוסף שהיה רשום על שמו, יהווה הדבר הפרה של הסדר הנושים, והנאמן יוכל לפעול למימוש הנכס שיתגלה או לעקוב אחר תמורתו, ותמורה זו תשמש לצורך הסדר הנושים. מדובר בהסדר חוב אשר מגלם בתוכו תרומת בעלים בהיקף של מיליוני שקלים באמצעותם ישולמו הדיבידנדים לכלל הנושים".
לאחר שהוגשה בקשת הבעלים, הגישה חברת טמפו משקאות את עמדתה באמצעות עו"ד רועי אהרוני וציינה כי היא נושה שסכום נשייתה כמיליון שקל. לעמדתה "הצעת בעלי השליטה הכרוכה בהליך החברה אינה לוקחת בחשבון את שאר נכסי וזכויות החייבים, אשר יעמדו למימוש בכל הליך גבייה ו/או חדלות פירעון אישי של מי מבעלי השליטה ותרומת הבעלים המיוחסת להם מבוססת על מחצית מנכס מקרקעין אחד הרשום על שמם".
מטעם בעלי השליטה נמסר בתגובה לעמדת טמפו: "לצערנו בא כוחה של טמפו הזדרז להגיש תגובה מבלי לעיין בבקשה ובתנאי הסדר הנושים המוצע כדבעי. זוהי התנגדות לשם התנגדות ותו לא. לגופו של עניין, ובניגוד לטענת טמפו, בעלי השליטה תורמים לטובת ההסדר את מלוא נכסיהם, לרבות כל נכס שיתגלה שבבעלותם (ככל שיתגלה). זהו הסדר מיטבי המגשים את מטרות החוק בעת שעוסקים בשיקום הפעילות של החברה והערבים לחובותיה (ונמנעים מהליכים ממושכים ולא יעילים), מחד וממקסמים את הדיבידנד לנושים, מאידך".