חברת "כרמל גוד לייף-התאמת מוצרים לגיל השלישי" פנתה לבית המשפט המחוזי מרכז בבקשה דחופה לצו עיכוב הליכים ולכינוס אסיפות נושים לצורך גיבוש הסדר חוב. זאת, לאחר שצברה חובות של כ-25 מיליון שקל.
החברה סיפקה לדבריה "את מגוון הפתרונות הגדול והמגוון בישראל לגיל השלישי ולבעלי מוגבלויות", באמצעות שישה סניפים בפריסה ארצית, מוקד טלפוני ואתר אינטרנט ועוסקת ביבוא, שיווק ומכירה של מוצרים לגיל השלישי . לחברה מגוון רחב של מוצרים מתקדמים לקבוצת הגיל השלישי בתחומים שונים, ביניהם, ניידות, ספיגה, בטיחות ואביזרים משלימים.
עוד נטען כי אחד הנכסים של החברה הינו הסכם קבלנות משנה עם חברת סופר פארם לאספקת מוצרי ספיגה חד פעמיים לזכאים לגמלת סיעוד של המוסד לביטוח לאומי. במסגרת הבקשה מצוין כי החברה נמנית מבין חברות מקבוצת כרמל שהינה קבוצה בעלת איתנות פיננסית ומוניטין רב.
יש לציין כי במסגרת הבקשה התבקש גם צו עיכוב הליכים כנגד בעלת השליטה בחברה, חברת כרמל אחזקות (אי.אל). החברות המבקשות ביקשו למנות כמנהל הסדר את עו"ד יריב שי ישינובסקי לצורך גיבוש הסדר חוב בין החברות המבקשות ונושי החברה.
חברת גוד לייף-התאמת מוצרים לגיל השלישי מוחזקת כיום על ידי שלושה בעלי מניות, בעלת השליטה המנויה על קבוצת כרמל (ועוסקת באמצעות חברות בנות בתחום עיצוב הבית) מחזיקה 80% ממניות החברה, היזם ניצן שקל מחזיק ב-10% מהמניות וסופר פארם מחזיקה ב-10% הנותרים. יש לציין כי שקל וסופר פארם אינם ערבים לחובות החברה.
בדצמבר 2022 פורסם ב-ynet כי סופר פארם נכנסה לשוק המוצרים לגיל השלישי ותהפוך לשותפה בגוד לייף. יו"ר הדירקטוריון של גוד לייף הוא עופר איתני, שייסד את החברה ב-2020 לאחר שסגר את מפעל שטחי כרמל בישראל ומכר את חלקו ברשתות הרהיטים ביתילי, אורבן ואי.די דיזיין. איתני לפי הבקשה מלווה ומנהל את צעדי ההתייעלות וההבראה של החברה ללא שכר.
במסגרת הבקשה נטען כי בעקבות הקורונה, אסטרטגיה עסקית לא מתאימה, עליית הריבית ומלחמת חרבות ברזל נגרמה לחברה שחיקה משמעותית ברווחיות שלה. "יובהר כי המבקשים אינם נמצאים בחדלות פירעון אלא בקושי תזרימי נקודתי ואקוטי", נטען. כלומר, מודגש בבקשה כי מדובר בבקשה לשיקום ביחס לחברה והכל בתמיכה של בעלת השליטה, תוך החזר חוב משמעותי לכלל נושי החברה, כאשר המקור העיקרי להשאת רווח הינו הפעילות השוטפת ומוניטין החברה ושמירתם הינו מרכיב חיוני וקריטי לצורך הכנסת משקיע לחברה וגיבוש הסדר חוב. "יודגש כי תחום הפעילות בו עוסקת החברה הינו תחום בעל פוטנציאל רווח משמעותי אשר הביקושים בו הינם קשיחים, גבוהים ומאמירים נוכח קהל המטרה של החברה והעלייה המתמדת בתוחלת החיים הממוצעת".
עוד נטען כי החברה צברה כאמור חובות של כ-25 מיליון שקל, אולם לפי הבקשה למעלה מ-60% ממצבת החובות של החברה המהווה סך של מעל 15 מיליון שקל הינם בגין השקעות הון של בעלת השליטה בהקמה ותפעול החברה וחובות לחברות אחיות מקבוצת כרמל שנתנו שירותים שונים לחברה. הנושים המובטחים של החברה הם בנק דיסקונט המיוצג על ידי עו"ד רון חכים ובנק לאומי.
עוד עולה כי החברה פעלה לסגירת סניפים הפסדיים ופיטרה עובדים כצעדי התייעלות. סניף הדגל של החברה בראשון לציון עדיין פעיל. בעבר הועסקו בחברה 25 עובדים אולם כיום לאחר צעדי התייעלות מועסקים בה 11 עובדים. את החברה מייצגת עו"ד ציפי קולפ פרידר ואת בעלת השליטה מייצגת עו"ד לינור ארגנטרו.