תוכנית ענק של פינוי בינוי ביהוד-מונסון יוצאת לדרך: הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מרכז החליטה אתמול להפקיד להתנגדויות הציבור תוכנית התחדשות עירונית ביישוב, הכוללת הקמה של 1,000 יחידות דיור חדשות ב-16 מבני מגורים בני 6-15 קומות. מתוך כלל יחידות הדיור, כ-190 יחידות יוקצו עבור דירות קטנות. כיום מצויים במתחם 11 בנייני מגורים ישנים בני 4 קומות עם 320 יחידות דיור, שיפונו לטובת הפרויקט החדש.
התוכנית, שהוגשה על ידי חברת ICR ישראל קנדה ראם בשיתוף הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה יהוד-מונסון, משתרעת על פני שטח כולל של כ-31 דונם, והיא ממוקמת במתחם הרחובות- כצנלסון מצפון, מוהליבר ממזרח, בן צבי מדרום, ובית ספר "יגאל אלון" ממערב. היא כוללת בנוסף ליחידות הדיור גם 1,200 מ"ר עבור שטחי מסחר, כ-14 אלף מ"ר עבור מבני ציבור וכ-2.6 דונם שטח ציבורי פתוח שיוקם במרכז המתחם.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש" ב-ynet radio
במסגרת התוכנית, שנערכה על ידי סטודיו MA ואדריכל דודי גלור ממשרד גלאור תכנון ואדריכלות, במבני המגורים שיוקמו לאורך הרחובות מוהליבר וכצנלסון ישולבו חזיתות מסחריות בקומות הקרקע, וכן שטחי ציבור ובהם גני ילדים ומעונות יום. בהיבט התחבורתי, התוכנית מתבססת בעיקר על מתן שירות באמצעות תחבורה ציבורית, וכן מתווה רשת צירים ירוקים ושבילי אופניים.
התוכנית היא חלק מתהליך התחדשות עירונית של האזור, והיא משלימה את ההתחדשות של הרחובות כצנלסון ומוהליבר המרכזיים בעיר, ומאפשרת הקמה של שדרות עירוניות פעילות הכוללות מסחר, מדרכות רחבות ומוצלות, ותחבורה ציבורית.
מחברת ICR, שחלקה בחברה מעל 800 יחידות דיור, נמסר כי ההכנסות הצפויות עבורה בפרויקט נאמדות בסכום של כ-1.3 מיליארד שקל, והרווח הגולמי הצפוי נאמד בכ-180 מיליון שקל. מנכ"ל החברה, מורדי שבת, הוסיף: "חברת ICR שמה לה ליעד להיות פעילה באזורי ביקוש, הן בעולמות ההתחדשות העירונית והן בפרויקטים יזמיים מבטיחים, שנהנים מנגישות תחבורתית".
מתכננת מחוז מרכז במינהל התכנון בפועל, יעל סולומון, מסרה: "מדובר בפרויקט גדול וחשוב, המהווה נדבך נוסף בחידוש המרקם העירוני הוותיק ביהוד-מונוסון. הפרויקט מציע תכנון עכשווי הכולל עירוב שימושים, נשען על צירי מתע"ן סמוכים ומוקדי התעסוקה בעיר".
דקלה פרסיקו, סמנכ"לית תכנון בחברת ICR ולשעבר מקימת ומתכננת הותמ״ל (הוועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור) אמרה בשיחה עם ynet כי "אחרי שנים שבהן הדיירים המתינו לקידום הפרויקט, הצלחנו מעט לאחר כניסתנו לייצר מחדש אמון בין הדיירים, העירייה ובינינו, ובכוחות משותפים להוביל תוכנית בהיקף משמעותי אשר נותנת ערך גם לדיירים, אבל גם לעיר כולה. כמי שעוסקת לא מעט בקידום פרויקטים מהסוג הזה, מודלים של שיתוף פעולה הם תמיד המוצלחים והמרגשים ביותר. היקפו הגדול של הפרויקט, הן מבחינת שטחו והן מבחינת כמות יחידות הדיור הכלולות בו, אפשר לייצר תכנון עירוני התואם לעקרונות עכשיוויים מובילים, כולל השלמה של רשת הרחובות, יצירת מערך שבילים המשלים אותה, תוספת של מסחר ברחובות הראשיים אשר תייצר חיים תוססים בשכונה, ופארק ציבורי משמעותי שלא היה קיים במקום קודם, ומבטיח את רווחת החיים של התושבים על אף הציפוף הצפוי בעיר".