בית משפט השלום בחדרה הורה על ביטול כתב אישום נגד נאשם בתיק עבירות מע"מ בסך של כ-700 אלף שקלים, זאת לאחר שנטען כי הוא הוגש בניגוד לנוהל הגבלת משך זמן חקירת חשודים, ובניגוד לסדר הדין הפלילי שקובע סד זמנים להגשת כתב האישום.
מדובר בכתב אישום שמתייחס לעבירות שנטען כי נעברו בשנים 2015-2014, כשלטענת הנאשם החקירה בעניינו החלה ביוני 2015. המדינה טענה מנגד שהחקירה החלה שנה מאוחר יותר. עוד טענה שהיא קיבלה אישור בדיעבד להגשת כתב האישום, בהתאם לנוהל שפורסם (לאחר תום התקופה המקורית שנקצבה לסיום החקירה - שלוש שנים).
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בנוסף, טענה המדינה כי בעת שהסתיימה החקירה כלל לא היה קיים הנוהל המגביל את משך הזמן, והוא החל רק כשנתיים לאחר כניסתו לתוקף של החוק המגביל את משך הזמן להגשת כתב אישום, ומשכך לא חלה עליה ההגבלה של סד זמנים.
בהחלטה קבע השופט אהוד קפלן כי יש לבטל את כתב האישום כנגד הנאשם, שיוצג על ידי עוה"ד רועי פלר ואושר הרוש ממשרד ירון אלדר פלר שורץ ושות'. השופט קבע כי "בנסיבות אלו, רשאי היה הנאשם להניח שבחלוף שלוש שנים מחקירתו, ובוודאי חלוף כל אותן השנים שלאחר מכן, המאשימה איחרה את המועד להגשת כתב האישום ולכן רשאי היה להניח שלא יוגש נגדו כתב אישום ולהשאיר את העניין מאחוריו.
"התוצאה המעשית של ביטול כתב האישום היא אכן קשה, וייתכן שמובילה לכך שהחוטא יצא נשכר, והחוטא הוא הנאשם בהנחה שהוא אכן עשה את הדברים שמיוחסים לו בכתב האישום (וכמובן שאינני מתיימר לקבוע זאת כי לא נשמעו הוכחות בתיק), אבל התקלה רובצת לפתחה של המאשימה שיכולה הייתה לבקש - ולא ביקשה - את הסכמת היועץ המשפטי לממשלה להגשת כתב האישום. סיכומו של דבר, כתב האישום מבוטל וישיבת ההוכחות שנקבעה - מבוטלת".
עוה"ד רועי פלר ואושר הרוש, ממשרד ירון-אלדר פלר שורץ ושות', המייצגים את הנאשם מסרו בתגובה: "בחוק נקבע כי יש לקבוע נהלים ברורים לגבי פרקי זמן לחקירות כדי למנוע עינוי דין. החוק מאפשר הארכה של התקופה, ולכן לרוב נאשמים ממעטים מלטעון בעניין זה. כאן חריגת הזמנים הייתה כל כך בולטת שאי אפשר היה לכסות זאת, ואני שמח שבית המשפט עמד על זכותו של הנאשם".
מרשות המיסים נמסר בתגובה: "רשות המסים פעלה לפי החוק וההנחיות במועדים הרלוונטיים לתיק, והיא שוקלת את המשך צעדיה בנוגע לתיק".