בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל לאחרונה תביעה שהגישה יזמית תמ"א 38 "קרם פלטינום" לפינוי החברה הקבלנית "טי אס אר יזמות" משני אתרי בנייה שלה בבת ים על רקע טענות להפרת חוזה.
יזמית התקשרה עם בעלי דירות ברחובות הנביאים וההגנה בעיר בהסכמים לביצוע שני פרויקטים מסוג תמ"א 38 (עיבוי בינוי) המצויים כיום בשלבי בנייה מתקדמים. בפברואר האחרון חתמה היזמית עם חברה קבלנית על שורת הסכמים לביצוע עבודות בשני הפרויקטים.
1 צפייה בגלריה
גובי חובות
גובי חובות
אילוסטרציה
(צילום: shutterstock)
ואולם בבקשה שהוגשה לבית המשפט בחודש שעבר סיפרה פלטינום כי "טי אס אר" הפרה את ההסכמים באופן בוטה. לטענתה, החברה איחרה בהשלמת אחד הפרויקטים, נטשה את אתרי הבנייה ופגעה באופן חמור במוניטין של היזמית בקרב לקוחותיה, עובדיה ושותפיה העסקיים.
עוד נטען שהחברה הקבלנית העמידה באתרים עבריינים כדי להלך אימים על אנשי מקצוע העובדים שם, במטרה לסכל את פינויה. במצב שנוצר, נטען, על בית המשפט לפעול בהתאם לנקבע בהסכמים למקרה של הפרה, ולהורות לחברה להתפנות תוך הותרת כל הציוד והחומרים באתרי הבנייה.
הנתבעת כפרה בטענה שהפרה את ההסכמים, והתעקשה שהיזמית חייבת לה 16 מיליון שקל. לטענתה, ככל שבית המשפט ייעתר לבקשה, עליו להתנות את מתן הצו הפינוי בהפקדת ערבות בנקאית בגובה החוב.
מסקנת השופט יחזקאל אליהו הייתה שהן סיכויי התביעה בהליך העיקרי והן "מאזן הנוחות" – הפרמטרים הקובעים לעניין בקשה לסעד זמני – נוטים לטובת היזמית.
עו"ד אברהם (רמי) שלמוןעו"ד אברהם (רמי) שלמוןפוטו יונה
מבחינת סיכויי התביעה הוא הסביר שהיזמית הוכיחה על בסיס ראיות מספקות לכאורה כי עומדת לה עילת פינוי. הוא ציטט מסעיפים שונים בהסכמים שלפיהם במקרה של הפרה יסודית מצד החברה הקבלנית יהיה עליה להתפנות תוך השארת כל הכלים, החומרים, חלקי הבנייה והציוד, באתרי הבנייה. הודגש כי החברה מתעלמת מהסעיפים המפורשים הללו.
בפסק הדין צוין שנכון להיום שוררים בין הצדדים נתק וחוסר אמון, המקשים על קידום והשלמת הפרויקטים בשיתוף פעולה, על פי ההסכמים שביניהם. הובהר שבהתאם לפסיקה, בית המשפט לא כופה על צדדים להסכם להמשיך לקיים שיתוף פעולה עסקי בניגוד לרצונם, במסגרת בקשה לסעדים זמניים.
לסיום קבע השופט שגם משיקולי "מאזן הנוחות" (כלומר, למי ייגרם נזק גדול יותר אם הבקשה תתקבל/תידחה), יש לקבל את בקשת הפינוי. הוא חידד שאי-מתן הצו המבוקש והמשך אחיזת החברה בפרויקטים משמעו מניעת אפשרות להשלמתם עד להכרעה סופית בסכסוך.
"מדובר בעיכוב משמעותי שיגרור חיוב בתשלום פיצוי כספי לדיירים ולרוכשי הדירות, כמו גם יכפה על הדיירים להמשיך ולהתגורר באתר בנייה, תוך שהם חשופים לסכנות ומפגעי בטיחות", כתב. לפיכך נקבע שהחברה הקבלנית תתפנה מאתרי הבנייה תוך 48 שעות מיום שהיזמית תפקיד בקופת בית המשפט ערבות בגובה 150 אלף שקל.
• לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלית פסקדין • ב"כ המבקשת: עו"ד אילן עשור • ב"כ המשיבה: עו"ד אדם פרומקין • עו"ד אברהם (רמי) שלמון עוסק בתמ"א 38 • הכותב לא ייצג בתיק • בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של אתר פסקדין • ynet הוא שותף באתר פסקדין