בבית פרטי שעבר שיפוץ מאסיבי מתגוררים זוג עצמאיים בתחום הנדל"ן, האישה עורכת-דין והגבר זכיין של חברת תיווך נדל"ן. לזוג ארבעה ילדים, אשר אחד מהם נולד בסיום תהליך השיפוץ של הבית.
את הבית קנו הזוג מידי יזם, כששלב עבודות הגמר היה סופי, אך בסטנדרט נמוך יחסית עבורם. בעלי הנכס החזירו את הבית למצב ראשוני של שלד, ללא נגיעה באדריכלות, שכן לבית כבר ניתנו היתרי בנייה.
הבית עבר הלבשה מחדש: חיפויי רצפה וקירות, דלתות בקו אפס, תאורה, עבודות חשמל וגבס – למעשה כל מה שהוא מעבר לשלד.
מיקום: ראשון לציון, שכונת נחלת יהודה.
סוג המבנה: בית פרטי דו-משפחתי, עם שלוש קומות.
גודל: שטח המגרש הוא 300 מ"ר, והשטח הבנוי הוא 360 מ"ר, שלוש קומות עם שלושה כיווני אויר.
דיירים: בבית מתגוררים זוג עם ארבעה ילדים.
עיצוב פנים: דניאל מיכאלי.
סוג השיפוץ: שיפוץ מקיף שכלל החלפת כל התשתיות בבית.
סכום השיפוץ: 1.2 מיליון שקל.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך שלושה חודשים, העבודה בפועל נמשכה ארבעה חודשים.
לפי מה הוחלט על סוג השיפוץ, על סגנון השיפוץ והאם הייתה מגבלת תקציב?
"הקונספט העיצובי שנבחר הוא עיצוב מודרני עם צבעים כהים, קונספט חמים כהה ומיוחד", מסביר מעצב הפנים, דניאל מיכאלי.
"בשלב התכנון, הצגנו ללקוחות מצגת השראה והדמיית תלת-מימד, כך שהם יכלו לראות את כל הבית עוד לפני תחילת השיפוץ".
"בנינו טבלת תקציב של חומרים עם ירידה מדויקת לפרטים", מתאר מיכאלי. "מעט מהאלמנטים הגיעו מהיזם שבנה את השלד, אבל את כל השאר החלפנו. הלקוחות לא התפשרו על שום דבר ובסופו של דבר הושקע הרבה יותר כסף מהסכום שנקבע לתקציב הראשוני. למשל, הוחלט להוסיף מזגנים עיליים סמויים, המוטמעים בתוך התקרה שעברה הנמכה".
לדבריו, "מי שהייתה אמונה על רוב ההחלטות הייתה האישה, אך לבעל הייתה בקשה מיוחדת שהשפיעה רבות על התכנון.
"הבעל מחובר מאוד לקונספט של מים וחיבור העיצוב והתכנון של הבית החדש למים היה בראש מעיניו. כדי למלא את בקשתו עיצבנו בריכת דגים בכניסה לבית, שבתוכה מזרקה עם מים שנשפכים אל חלוקי נחל ונותנים הרגשה של טבע בתוך הבית".
על הגינה: הבריכה הוקטנה ונוסף מטבח חוץ
"כיוון שמדובר על זוג עצמאיים עסוקים עם ילדים, הם לא רצו גינה שצריך להשקיע בה ולכן שתלנו בגינה צמחיה טרופית שפחות מצריכה תחזוקה", אומר מיכאלי.
"את חיפוי האבנים החיצוניות או השליכט הדקורטיבי שרואים כמעט בכל בית החליף שליכט מוחלק לגמרי, כמו בפנים הבית, להמשכיות וליצירת קשר בין פנים לחוץ".
העמודים החיצוניים חופו בחיפוי דמוי בטון מיוחד ועמיד לחוץ והרצפה בגינה רוצפה באריחים עדינים דמויי בטון שעלו גם על הגדר כדי להוביל המשכיות וגודל.
בחזית הקדמית של הבית הועמדה דלת פיבוט מרשימה בגובה של שלושה מטרים, שמחופה בפורצלן מדוקק: חומר עמיד מאוד שאינו נפגע מפגעי מזג האויר כמו שמש או גשם.
"היזם שבנה את הבית, כבר חפר בריכה באורך של 7 מטרים, אך הוחלט להקטין את הבריכה ל-6 מטרים, בכדי לייצר מקום אירוח עם ישיבה גבוהה ונמוכה ומטבח חוץ משודרג", מתאר מיכאלי.
"לטובת בטיחות ושמירה עטפנו את הבריכה בכיסוי עליון ובמעקה זכוכית שעליו פעמון אזעקה שמתחיל לפעול ברגע שמתקרב שמתקרבים אליו".
האם שונו פתחי המבנה מבחינת חלונות ודלתות?
מיכאלי: "בשל העובדה שהבית היה בשלבי היתר בניה ולפני טופס 4, לא נערכו בו כמעט שינויים. השינויים היחידים היו הגדלת דלת הכניסה הראשית והחלפת פרופיל האלומיניום של החלונות מכסוף לאפור".
האתגרים העיקריים בשיפוץ
האתגר הראשון היה שינוי חזית הבית. "קיבלנו את הבית עם שליכט דקורטיבי ברמת ביצוע נמוכה, והחלטנו להביא אמנות שיחליק את פנים הבית בחומרים מיוחדים, כדי שיתכתב עם הקירות החלקים והישרים שבתוך הבית", אומר מיכאלי.
"הבניה הראשונית הייתה לקויה והצריכה בדיקות של מצב השלד, בדיקות ותיקונים של כשלי איטום ושדרוג התשתיות".
לדבריו, "במהלך בדיקות אלו נתגלו כשלי איטום משמעותיים שגרמו לרטיבות משתי מרפסות: האחת, ביציאה מחדר ההורים והשנייה, ביציאה מחדרי השינה של הילדים. כאן כבר פירקנו את כל הריצוף, אטמנו מחדש וריצפנו שוב, בכדי למנוע נזילות בעתיד".
האישה הייתה מאוד פעילה ושותפה לאורך כל התהליך, גם כאשר גילתה על הריון בחודש השלישי לא הפסיקה את השיפוץ באמצע, למרות שסוף התהליך של השיפוץ היה גם השליש האחרון של ההיריון שלה.
מיכאלי: "בשלב הצביעה החיצונית של הבית, בעלת הנכס לא הגיעה לשטח למשך מספר ימים. היא הגיעה רק לאחר שסיימו את הצביעה, אך למרות שראתה דוגמאות לפני, היא נחרדה וביקשה לצבוע שוב מחדש את כל מעטפת הבית.
"למרות שלא ידענו להגיד אם זה עניין של פדנטיות וסטנדרט גבוה שליוו את הלקוחה לאורך כל הדרך או השפעה הורמונלית של סוף היריון, לא התווכחנו והחלפנו את הגוון של כל מעטפת הבית".
אתגר נוסף היה המדרגות של הבית. מיכאל: "רצינו להפוך אותן לתכשיט ובשל כך התקנו מעקה מאוד מיוחד, אם כי מאתגר, כיוון שהוא שדרש עבודת מסגרות מדויקת בידי אומן ועבודת צבע יסודית.
"רצינו להגיע לגוון מאוד ספציפי של זהב שייתן אפקט מרשים, ונדרשו כמה ניסיונות צביעה עד להגעה לגוון המדויק".
כשמתכננים בית מאפס הרבה יותר קל לבצע את ההתאמות. לעומת זאת, כשנכנסים לפרויקט שיפוץ, יש מגבלות בשטח, וצריך להתאים את התכנון ואת העיצוב למה שכבר קיים.
"השאיפה היא להימנע מהרס של מה שניתן לשמר, ולמנוע הוצאות מיותרות", מסביר מיכאלי. "כך למשל, באחד מחדרי האמבטיה החלטנו שניתן להסתדר עם חיפוי הריצוף והקירות הקיים, ולשדרג את העיצוב עם ארון אמבטיה מדליק, עם תאורה ייחודית ועם זכוכית מושחרת".
כיצד נבחרה צורת המטבח?
מיכאלי: "לאישה היה מאוד חשוב שיהיה במטבח קיר של ארונות גבוהים ואינטגרליים במטבח, ואי גדול עליו תוכל לעבוד, וממנו להשקיף על כל הבית".
לכן, האי ניצב במרכז הבית, במיקום המאפשר תצפית נוחה לסלון ולפינת הישיבה. באי יש כיסאות גבוהים ונוחים לזמן האכילה של הילדים או לישיבה זוגית עם כוס קפה או יין. חיפוי השיש של האי ממשיך עד הרצפה, מראה שיוצר אוירה מאוד נקייה ויוקרתית בכניסה לבית.
המטבח הפנימי והחיצוני פעילים לאורך מרבית שעות היום. מיכאלי: "הבחירה במטבח גדול ומרווח עם כמות גדולה של משטחי עבודה נועדה לאפשר לאישה לבשל יחד עם אמה, שמגיעה לסייע בבישולים".
האם יש קירות כוח בדירה, לפי מה נבחר המיקום שלהם, ולפי מה סגנון העיצוב שלהם?
מיכאלי: "באופן כללי, ישנם מעט קירות בחלל הציבורי. יצרנו קיר כוח מרכזי בפינת האוכל יחד עם אומן טקסטורות מיוחד שיצר קיר כוח עצום, בהזמנה אישית. החומר עמיד ורחיץ, ולכן ניתן היה להשתמש בו גם לשולחן האוכל.
"קיר כוח נוסף הוא קיר הכניסה לבית עם תמונות הפופ אפ על הרקע השחור, שמוסיפות צבע, עניין ושמחה בחלל".
האם היו רהיטים מיוחדים שהיה חשוב להם לשמור גם לאחר השיפוץ?
מיכאלי: "כלל הרהיטים והחפצים בבית חדשים, למעט המיטה בסוויטת ההורים. זהו הפריט היחידי שעבר מהבית הישן אל החדש. במיטה הוחלף ריפוד, בכדי שיתאים לסגנון ולעיצוב של הבית הנוכחי".
האם שונה גודל חדרי השירותים והאמבטיה?
מיכאלי: "חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין כיוון שהעבודה הייתה לקויה בבסיסה. בוצעו עבודות מחדש והצפות ולאחר מכן עוצבו ורוצפו מחדש. חדר האמבטיה של ההורים חופה באריחי פישבון כהים הממשיכים את צבע הפרקט הכהה של חדר השינה.
חדרי הרחצה של הילדים חופו באריח אבן בהיר דמוי אבן, אריח פרקטי יותר לתחזוקה ולניקוי בבית עם ילדים".
האם הייתה עבודה מיוחדת עם בעל מקצוע מסוים שהפכה את השיפוץ לייחודי?
מיכאלי: "אומן טקסטורות מיוחד, ביצע עבודת אמנות מיוחדת בהזמנה אישית בפינת האוכל. כמו כן, הוא ביצע את המסגרות של המעקה, האלמנט שהוא בבחינת התכשיט של הבית".
מה היה השינוי בחדרי השינה?
מיכאלי: "השינוי בחדרי השינה של הילדים היו בעיקר בהלבשה, ללא שינוי דרמטי במבנה החדר. חדר המתבגרת עוצב בצבעי פסטל רכים. חדר שהינה של שני בנים נצבעו גם הם בצבעים ניטרליים וללא מוטיבים 'ילדותיים'.
"אני מאמין שעיצוב חדר ילדים צריך להיות ארוך טווח וליצור חדר שיוכל לגדול איתם הלאה. בקומה הנוספת, עוצבה יחידת שינה למתבגר וגם היא תוכננה ומוכנה לשימוש של המתגברת בעתיד".
עוד כתבות בנושא:
מה היה חשוב להם מניסיון בחיים בבית שלפני השיפוץ?
מיכאלי: "הזוג מארח הרבה חברים ומשפחה. בבית הקודם היה להם ג'קוזי חיצוני. הם הבינו שזה לא מספיק והם רוצים בריכה לילדים, כזו שתוכל להכיל גם אורחים. עוד אלמנט שהיה להם חשוב הוא להתקין טלוויזיה במטבח בתוך קלפה, כדי שהילדים יוכלו לצפות בה בזמן האוכל".
אם כבר עבר זמן מאז האכלוס, מהם הפידבקים שקיבלת? מה השדרוג המשמעותי עבורם?
מיכאלי: "המעבר לאריחים בצבע כהה התגלה כדבר מאוד פרקטי עבור בעלי הנכס. זהו בית פעיל עם ילדים, ולאחר ששנים בעלת הנכס חששה מריצוף כהה, היא מרוצה מהתוצאה, ובאופן כללי מרגישה שהבית משדר את אווירת בית המלון עליה חלמה".
האם היה משהו שהם לא רצו, והמעצב או האדריכל התעקשו, ובסופו של דבר בעלי הנכס הודו לך על כך?
"בעלי הנכס לא רצו להקטין את הבריכה שהשתלטה על החוץ", אומר מיכאלי. "התעקשתי להקטין אותה במטר שיאפשר להם גם פינת ישיבה ואירוח. כיום, הם מודים שזה היה הדבר הנכון לעשות. אלמנט נוסף הוא הפעמון והמעקה החיצוני שהותקן סביב הבריכה, ומבחינתי זו הצלת נפשות, ולא הייתי מוכן להתפשר בעניין הזה, ואני שמח שהם הסכימו לכך".
על בחירות הגוונים
עיצוב הסלון הוא אורבני מודרני. מיכאלי: "בחרנו פלטת גוונים כהה עם שבירה בצבע זהב, עם כורסה כתומה, וילון אפור ושטיח כהה. זהו סגנון מסוקס יותר ופחות שמרני".
בסלון ובחדרי השינה ישנם וילונות. "עבורי, זה מה שמחמם את הבית והופך אותו לחלל שעוטף את הנוכחים. בעיני הוא יוצר עניין, תחכום והוא חובה בכל חלל לטעמי", מתאר מיכאלי.
"בחדר השינה של ההורים ההשראה שלי הייתה סוויטה של בית מלון. החלון הולבש בווילון ארוך, הטלוויזיה הותקנה על עמוד, כך שהיא מסתובבת.
העיצוב בקווים נקיים ומאוד פרקטי. זהו חדר מינימליסטי יחסית שכולל מיטה ושתי שידות. חדר הארונות מאוד נוח לשימוש".
בכניסה למקלחת יש שני ארונות הזזה עם דלתות זכוכית ותאורה פנימית וחיצונית. מיכאלי: "תכנון זה מאפשר הפרדה בין פינת השינה לבין חלל הרחצה. המעבר דרך הארונות מאפשר הפרדה טובה, פינה נוחה להתלבש בה, ומקום נוח לאחסון מגבות".
פורסם לראשונה: 10:20, 30.07.21