בעקבות מתקפת הטרור על יישובי העוטף ביום שבת, והמלחמה שהוכרזה על עזה, ביישובי העוטף אין חשמל ואספקת מים סדירים, וקיים חשש לפגיעה משמעותית בענפי החקלאות השונים וברפתות.
יישובי עוטף עזה נצורים מאז מתקפת הטרור של חמאס, ומרבית התושבים פונו, למעט האנשים שמוגדרים "בעלי תפקידים חיוניים". כלומר, רפתנים וחקלאים בעיקר.
1 צפייה בגלריה
חקלאות פוסט קורונה: קציר בשדות שבעוטף עזה
חקלאות פוסט קורונה: קציר בשדות שבעוטף עזה
חקלאות בעוטף עזה
(צילום: מועצה אזורית מרחבים)
אולם אותם רפתנים וחקלאים מתקשים לעבוד מכיוון שהרבה מאוד רשתות וקווי מים וחשמל ניזוקו. ברשויות המקומיות עוסקים בנושא הזה ומתקשים לקבל צוותים מתקנים. צה"ל לא מאפשר תנועה באיזור מחשש להימצאות חוליות מחבלים. החקלאים והרפתנים חוששים מפני קריסה חסרת תקדים. בנוסף יש גם פגיעה בתשתיות חקלאיות, ברפתות ולולים.
איתן אהרון ממושב מבטחים שבחבל אשכול, סיפר: "אנחנו עומדים בפני קטסטרופה בגידולים החקלאיים שלנו. כבר יומיים שאין לנו מים בגלל תקלת חשמל במקורות. כרגע אין צפי לתיקון וחברת החשמל טוענת שאין לה אישור מהצבא לצאת לשטח ולתקן.
"אני מבין את הבעייתיות והמצב הביטחוני הקשה. הנזקים הצפויים מוערכים בעשרות מיליוני שקלים, בנוסף לאסון שפקד אותנו במבטחים אנחנו עומדים בפני אסון כלכלי כבד. מוכרחים לעזור לפתור את הבעיה ולצמצם את הנזקים האדירים שכבר קיימים".
ברשויות בעוטף אמרו כי הן פועלות מול חברת מקורות וחברת חשמל על מנת שיחד עם הצבא ייכנסו צוותים לפתור את הבעיות וגם לספק פתרונות זמניים, כמו למשל הכנסת משאיות סולר לצורך הפעלת גנרטורים.