בשיתוף התאחדות התעשיינים
מייסדת בית האופנה שייצגה את ישראל לראשונה בשבוע ההוט קוטור בפריז, אשת העסקים הערבייה פורצת הדרך שייסדה חברה בתחום החשמל, מנכ"לית מותג הטחינה המצליח ומייסדת חברת אנרגיה ניידת: השנה, באופן היסטורי, מחצית מזוכי פרס התעשייה הוענקו לנשים פורצות דרך שהקימו אימפריות בתחומי הקולינריה, האופנה החשמל והאנרגיה.
טקס פרס התעשייה מצדיע מידי שנתיים לתעשיינים מובילים ופורצי דרך בתחומם. הטקס, שנערך בחמישי האחרון (18.11) במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל-אביב, ציין את חגיגות מאה שנים להיווסדה של התאחדות התעשיינים.
גליה להב, מייסדת בית האופנה לתפירה עילית הקרוי על שמה, שזכתה בפרס מפעל חיים על שם אריה שנקר ז"ל, החלה את דרכה באשדוד בתור תופרת שמלות. היום נחשבת להב לאחת ממעצבות האופנה הבכירות בישראל, אשר הלבישה את מיטב הסלבריטאים בארץ ובעולם - כל זה בייצור מקומי כחול לבן. ב-2017 הגיעה לשיא בקריירה כשנבחרה, לראשונה בתולדות האופנה הישראלית, להציג בשבוע ההוט קוטור הנחשב בפריז.
בריאיון לאיתי יעקב ביולי האחרון אמרה להב על זכייתה בפרס: "אני כל כך מתרגשת ומכירת תודה על המעמד הזה. כשהקמתי את העסק לפני כ-30 שנה, היו לי חלומות גדולים, אבל לא דמיינתי שזה יגיע לממדים האלה. היום אני מרגישה יותר בת מזל מתמיד, ואני מתכוונת להמשיך לעבוד באותו הקצב כדי לשמור על ההישג המכבד, ולהמשיך לייצר אופנה עילית מהסטודיו שלנו בתל אביב לעולם כולו"
ג'וליה זהר, מנכל"ית אגס ירוק מסחר ושירותים בע"מ, שזכתה בפרס התעשייה, נחשבת למנהלת החברה הראשונה במגזר הערבי. כבר כמעט שני עשורים מובילה זהר את מותג הטחינה אל-ארז, אותו לקחה לידיה לאחר שהתאלמנה מבעלה ב-2003. תוך שנים ספורות, הפך מפעל הטחינה הקטן שירשה לאחד המותגים המצליחים בישראל עם נתח שוק של 18%. כ-40% מתוצרת המפעל אף מיוצאת לחו"ל.
זוכה נוספת בפרס התעשייה היא היזמית מארי ליבס, מנכל"ית ומייסדת חשמל מארי הנדסה, גם היא אשת עסקים פורצת דרך בחברה הערבית. ב-2013 הקימה את החברה שהפכה למובילה בתחום תעשיית לוחות החשמל. ליבס פועלת אף נמרצות למען קידום נשים בחברה הערבית. על הקושי של נשים ערביות להשתלב בתפקידים בכירים בתעשייה, אמרה לפני מספר שנים בריאיון לדה מרקר: "לא קל להיות גם אישה ערבייה, גם מנהלת וגם בתעשייה המסורתית. יש נשים שיש להן ידע ואומץ אבל יש הרבה ויתורים".
הזוכה הרביעית בפרס התעשייה, חנה מנור, מייסדת ובעלים של חברת עמיסל-עמית תעשיות, הקימה את החברה באשדוד בסוף שנות ה-80 עם בן זוגה, איזי מנור. תחת ניהולם, הפכה החברה לשם דבר בתעשייה הישראלית בתחום האנרגיה הניידת. כל זרועות הביטחון ומשרדי הממשלה בישראל הפכו עם השנים ללקוחות החברה וכיום הם מייצאים לחברות הגדולות ביותר בשוק בתחום. מנור פועלת רבות לקידום דור העתיד של התעשייה הישראלית ומארחת קבוצות נוער מבתי ספר טכנולוגיים.
התעשיינים שמחזקים את הכלכלה הישראלית
הזוכים הנוספים בפרס התעשייה לשנת 2021: התעשיין הוותיק אל"מ אודי בן אורי, מנכ"ל אורבונד תעשיות גבס ומוצריו בע"מ וכן מנכ"ל; ומייסד BATM טכנולוגיות מתקדמות בע"מ, צבי מרום.
בפרס מפעל חיים בתעשייה על שם אריה שנקר ז"ל זכו לצד גליה להב, יו"ר לוריאל ישראל בע"מ, גד פרופר, מנכ"ל א.מ.ג חברה לייצור ושיווק יריעות ואריזות פלסטיק בע"מ, סאלח רמאל, ומייסד KLA העולמית ו- KLA ישראל - קן לוי.
"הזוכים הערב הובילו לחדשנות בתחומם, יצרו עשרות עד אלפי מקומות עבודה חדשים במשק, חיזקו את היצוא והכלכלה הישראלית, תמכו בעשייה חברתית ופילנטרופית ומהווים גאווה לאומית אמיתית לחברה בישראל", אמר בטקס הזכייה נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד"ר רון תומר.
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, שפתח את הכנס אמר: "התעשייה הישראלית היא גאווה לאומית של ממש. זוהי גאווה בתעשייה פורצת דרך, היוצרת מקומות עבודה במשק הישראלי, המעודדת יצירתיות ומטפחת חדשנות שבאה לידי ביטוי במגוון עצום של מוצרים מתוצרת כחול לבן. המגוון הרחב והמיוחד בקבלת הפרסים, אלו לצד אלו ערבים ויהודים, גברים ונשים, ממחיש את המגוון החברתי העשיר המתקיים בתעשייה הישראלית״.
שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי, אמרה בכנס: ״הטקס הוא עוד הזדמנות להוקיר את העשייה של אלו המובילים את התעשייה הישראלית ותורמים להנעת המשק והכלכלה לאורך כל השנה. גיוון הזוכים השנה מעיד שהעבודה והתעשייה הם גשר למימוש המשאב האנושי חוצה מגזר, מגדר או דת. תרומת התעשייה לחוסן הלאומי של מדינת ישראל הייתה ותמשיך להיות משמעותית גם בעתיד".
בשיתוף התאחדות התעשיינים