בנק דיסקונט מסיים את פרשת העלמות המס באוסטרליה של הלקוח שלו, משפחת בינטר. הבוקר (א') דיווח הבנק כי הגיע להסדר פשרה בהליך אזרחי, ובמסגרתו הוא ישלם 343 מיליון שקל למפרקים של החברות שבשליטת המשפחה.
במקביל להסדר, הודיע הבנק כי בעקבות דרישת הפיקוח על הבנקים, הוא יקים ועדה בלתי תלויה בראשות השופטת בדימוס הילה גרסטל לבחינת התנהלות הבנק בפרשה.
דיסקונט כבר ביצע במשך מספר רבעונים הפרשות בגין התביעה, כך שהוא לא יצטרך לבצע הפרשות נוספות. בנוסף לכך חברת הביטוח שמבטחת את הבנק תחזיר לו 55 מיליון דולר (180 מיליון שקל), כמחצית מגובה הקנס, כך שבפועל ישלם הבנק מהונו סכום נמוך יותר. כיוון שהבנק כבר הפריש את מלוא הסכום, הרי שהוא ירשום הכנסה של 47.5 מיליון דולר מההחזר של חברת הביטוח. כמו כן, כ-20 מיליון שקל מהסכום שיידרש דיסקונט לשלם במסגרת הסדר הפשרה ישולם ע"י בנק מרכנתיל, שבשליטתו.
דיסקונט הגיע להסדר פשרה לסילוק התביעות בנושא מבלי להודות באחריות לטענות נגדו. ההליכים שהתנהלו נגד דיסקונט היו אזרחיים ולא פליליים, ובמסגרתם הוגשו ע"י מפרקים של מספר חברות שנשלטו ע"י משפחת בינטר - משפחה יהודית אוסטרלית - תביעות נגד דיסקונט בטענה כי סייע בעבר בהתנהלותו למשפחת בינטר להעלים מיסים באוסטרליה.
הטענות באוסטרליה כנגד משפחת בינטר הן שהיא העלימה במשך שני עשורים, החל משנות ה-90, מס בגובה של מעל ל-100 מיליון דולר אוסטרלי, והיא הוגדרה באוסטרליה כאחת מפרשות העלמות המס הגדולות ביותר. נטען כי משפחת בינטר הפקידה בעבר כספים שלא דווחו במספר בנקים, בין היתר בדיסקונט. בתמורה, נטען, העניקו הבנקים לחברות של המשפחה הלוואות בהיקף דומה כדי להעלים הכנסות חייבות במס, שכן הרשויות באוסטרליה לא היו מודעות לקיום הפיקדונות בבנקים.
החקירה החלה כבר לפני עשור ע"י רשויות המס, אולם בהמשך עבר הטיפול בה לידי מפרקי החברות של המשפחה. גם בנק הפועלים היה חשוף לפרשה, אולם בהיקפים נמוכים יותר מדיסקונט, והוא שילם למפרקים כ-10 מיליון שקל כבר לפני מספר שנים. בדיסקונט ניסו להעביר את ההליך המשפטי בפרשה לישראל, במטרה להוכיח כי הבנק לא עשה דבר בלתי חוקי, אולם לפני חצי שנה הוחלט כי ההליך המשפטי ייערך באוסטרליה. בסופו של דבר הושג כאמור הסדר פשרה אזרחי, במסגרתו הבנק אמנם לא מודה כי פעל בצורה פסולה, אולם לצד זאת הוא משלם סכום לא מבוטל בכדי לסגור את הפרשה.