אדם נוימן, מייסד חברת שיתופי המשרדים WeWork, פנה לבית המשפט לפשיטות רגל בארה"ב כחלק מהמאמצים שלו לרכוש מחדש את החברה. בסוכנות רויטרס דיווחו כי נוימן ביקש מבית המשפט לחייב את הנהלת WeWork לנהל עמו דיונים בנוגע להצעה, שתיאלץ אותה לוותר על השליטה בתוכנית הארגון מחדש של החברה.
המיזם העסקי החדש של נוימן, חברת הנדל"ן פלו גלובל (Flow Global), מנסה לחלץ את WeWork מהליך פשיטת הרגל והציעה לפני חודש לרכוש את החברה עבור 500 מיליון דולר. אולם, לפי העתירה שהגיש נוימן ביום שני, בחברה מסרבים לנהל איתו דיונים ומתכוונים להשתמש בהליך המשפטי כ"חותמת גומי" לעסקה, שתעביר את השליטה בחברה ל"קונים שייבחרו בקפידה על ידם".
לפיכך, נוימן ביקש מהשופט ג'ון שרווד להורות להנהלה לספק מידע לבדיקת נאותות לקבוצת פלו, וזאת כתנאי לכך שישמרו על השליטה שלהם בחברה. נוימן טען בעתירה כי הסירוב "הלא מוסבר" של WeWork לדון עם פלו "מנוגד לחלוטין להתחייבות לפעול למקסום השווי", זאת תחת חוקי פשיטת הרגל בארה"ב.
מ-WeWork נמסר בתגובה כי הם מתמקדים בסיכום הפרטים האחרונים בעסקה עם המלווים הקיימים, שתאפשר לדבריהם לחברה להיחלץ מפשיטת רגל כבר "בשבועות הקרובים". בחברה לא הגיבו ספציפית לגבי ההצעה של נוימן.
ההסתבכות של WeWork
החברה נכנסה להליך הגנה מפני פשיטת רגל בנובמבר האחרון, שכלל הסכם עם הנושים בראשם סופטבנק, למחיקת 3 מיליארד דולר בחובות בתמורה להחזקת מניות בחברה. סיארה פוסטר, עורכת הדין המייצגת את החברה, אמרה אתמול (ג') בדיון שנערך בבית המשפט כי אף מועמד לא הגיש הצעה טובה יותר מזו הכוללת מחיקת 3 מיליארד דולר בחובות. "אין לנו מסלול ממשי למכירה כאן", אמרה בשימוע.
בחברה גם סיפקו פרטים נוספים לגבי התוכניות העתידיות, כולל טענה שיחסכו 8 מיליארד דולר בעלויות שכירות עתידיות זאת בעקבות פתיחת החוזים עם מאות בעלי נכסים. לפי המסמכים האחרונים שהגישה WeWork, הערכת השווי הנוכחית עומדת על סביבות 750 מיליון דולר. לשם השוואה, ב-2019 לפני הניסיון הכושל להנפקה הוערכה החברה ב-47 מיליארד דולר.
נוימן הודח מ-WeWork בסוף 2019 אחרי שהעמיס עליה חובות, וכשל בהנפקתה. במהלך תשקיף לפני הנפקה נחשפו הביצועיים הבעייתיים, שריפת המזומנים הנרחבת ותרבות תאגידית לא רצויה. החברה יצאה לבסוף לציבור באמצעות מיזוג ספאק ולפי שווי של 9 מיליארד דולר. אולם על אף ההדחה, נוימן יצא עם חבילת פיצויים שהיתה מורכבת ממניות ומזומן והוערכה אז ב-1.7 מיליארד דולר.