הקרב הפנימי ביינות ביתן עולה מדרגה. הרשת חדלה לרכוש משקאות קלים של שוופס תפוזינה ספרינג (למעט סודה ומים) מיפאורה, שבה שותף שלמה רודב, יו"ר יינות ביתן. הסיבה הרשמית: סכסוך מסחרי שבו דרשה הרשת מיפאורה הנחות מסחריות, שיפאורה לא אישרה, והרשת החליטה כי לא תמכור את מוצריה במחיר הנוכחי. במקביל, הורתה מתאמת הסחר ברשת להגדיל על חשבון יפאורה את רכישת המשקאות הקלים מטמפו ומקוקה-קולה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
יפאורה אישרה ל-ynet ו"ממון" שחדלה לספק לרשת את מותגיה פרט לסודה ומים. הסכסוך עם יפאורה מתנהל כשברקע יש קרע ביחסים בין רודב לנחום ביתן, שהרגיש שרודב מנשל אותו מהעסק. כשותף ביפאורה מנוע רודב עקב ניגוד אינטרסים לקבל החלטות או להתערב בכל הקשור ליחסי יינות ביתן עם יפאורה, שהיקף מכירותיה לרשת מגיע לעשרות מיליוני שקלים בשנה.
לסיפור של יפאורה קדמה החלטת רודב להפסיק את הרכישה האוטומטית של מוצרי הבשר ממפעל עיבוד בבעלות משפחת ביתן ובעוד פעילות יבוא מזון במעורבות המשפחה כמו יבוא שמן, והורה להשוות מחיר עם ספקים אחרים. ביתן ספג עלבון נוסף כשרודב הורה לבנות קיר החוצץ בין חדרו של ביתן במטה בראשל"צ ובין הלשכה שבה יושבים המנכ"ל והיו"ר, כדי להבהיר לו שאין מקום להתערבותו בניהול הרשת.
ביולי מונה רודב ליו"ר יינות ביתן ביוזמת הבנקים הנושים, מזרחי טפחות ובנק הפועלים, שלהם חייבת הרשת כ-250 מיליון דולר, כדי להציל את הרשת. רודב הוביל את עסקת הפניקס, שאמורה להזרים לרשת כ-450 מיליון שקל כדי לחזקה ולהכינה להנפקה של 1.5 מיליארד שקל. במקביל מנסה ביתן לגייס משקיע חלופי לעסקת הפניקס, שבאמצעותו יחזיר לבנקים את החוב, כדי להשתחרר ממגבלות הניהול שהסכים להן בעבר בעסקה עם הבנקים למתן אשראי בנקאי נוסף לרשת. אם יצליח, הוא מתכוון להחזיר את חובותיו, לפטר את רודב ולחזור לשלוט ברשת.