רשות שדות התעופה "במשבר הקשה בתולדותינו"; כך מודיעה רשות שדות התעופה לנוכח משבר הקורונה. לפני שעה קלה הסתיימה הערכת מצב נוספת בראשות מנכ"ל רש"ת, יעקב גנות, ובה דנו בצעדי חיסכון נוספים על מנת לצמצם את הפגיעה הכלכלית הקשה של רשות שדות התעופה. המנכ"ל הנחה את הנוכחים להציג עד מחר תוכנית נוספת, מעבר למה שכבר יושמה, לקיצוץ במשאבים וכוח אדם.
עד כה התקבלו החלטות דרמטיות ברשות בתיאום עם וועדי העובדים: הוצאתם המיידית של כ-2,000 עובדים לחופשה ללא תשלום, הוצאת עובדי היום לחופשה מיום ראשון ה-15.3 עד לאחר הפסח ב-19.4, ביטול שעות נוספות לכל העובדים, קיצוץ של 10% בשכר הבכירים, הפסקת הפעילות הבין לאומית מטרמינל 1, עבודה רק בשתי זרועות בטרמינל 3, סגירת נמל התעופה רמון בשעות הלילה, עצירה ותכנון של פרויקטים עתידים והקפאת תקציב הפיתוח, הקפאת פעילות אחזקה שאינה דחופה וביטול כל הנסיעות לחו"ל והפסקת כל הקורסים ובכלל זה קורס פקחי טיסה והוצאת החניכים לחופשה ללא תשלום.
כאמור, בעקבות החלטת הממשלה על סגירת מקומות בילוי נסגרו חנויות הדיוטי פרי ואובדן ההכנסות הישירות של רש"ת הן למעלה מ-200 מיליון שקל מפעילות הזכיינים. בנוסף נפגעו ההכנסות העקיפות של רש"ת בלמעלה ממיליארד שקלים.
"התפרצות הנגיף והצעדים שנקטו מדינות העולם וכתוצאה מכך חברות התעופה הביאו לירידה חדה ברמת הביקושים לטיסות, אשר באה לידי ביטוי בביטולי טיסות ובירידה באחוזי התפוסה של המטוסים", אמרו ברשות. "רש"ת וחברות התעופה הן הנפגעות העיקריות מהמשבר אולם גם שותפי הפעילות הזכיינים וחברות שרותי הקרקע, תדלוק, קייטרינג ושותפי פעילות נוספים נפגעים קשות מהמשבר".
בנתב"ג פועלות נכון לעכשיו 34 חברות תעופה שצמצמו את פעילותן למינימום. עד לתחילת המשבר פעלו בנתב"ג כ-140 חברות תעופה. בנתב"ג מדווחים על ירידה של למעלה מ-60% בפעילות הצפויה לחודש מרץ. מאז החל המשבר במחצית פברואר ועד סוף חודש מרץ בוטלו כ-6,500 טיסות כולל פשיטת הרגל של חברת אטלס הטורקית וירידה של כמיליון וחצי נוסעים. התפוסה במטוסים ירדה מכ-80% אחוז לכ-40%.
רש"ת הוסיפו כי "הרשות עוסקת מאז תחילת המשבר ביישום הוראות משרד הבריאות וביצעה שורה של פעולות לניקוי וחיטוי המתקנים, האוטובוסים והשטחים בהם נמצאים הנוסעים. כמו כן רש"ת מיישמת את ההחלטות לגבי הטיסות מהמדינות הנגועות וכן עוסקת בשמירת הקשר עם חברות התעופה ושאר שותפי הפעילות ונותנת מענה תפעולי מיטבי לצרכים המשתנים של חברות התעופה, הזכיינים וגורמי המדינה.
"רש"ת תמשיך לשמור על חופש התנועה האווירית לישראל ובתוך ישראל בדגש על הטסת מטענים וציוד חיוני במתכונת עבודה מצומצמת לצורך שמירה על בריאות העובדים ושמירת מוכנות להתאוששות מהמשבר מהר ככל האפשר".