הסכם הרכש הביטחוני הגדול אי פעם בין ישראל ויוון: ממשלת יוון הודיעה (ג') כי משרד הביטחון הישראלי זכה במכרז להקמת מרכז לאימוני טיסה עבור חיל האוויר היווני באמצעות אלביט. כעת יתקדמו הצדדים לחתימה על חוזה.
אלביט, שמפעילה כבר את מטוסי בית הספר לטיסה של חיל האוויר הישראלי, תקים עבור היוונים מערך דומה, שיכלול 10 מטוסי אימון סילוניים איטלקיים, M-346 של חברת לאונרדו, מטוסי "הלביא" שטסים גם בבית הספר הישראלי, וקיטים לשדרוג מערך מטוסי T-6 ("עפרוני" בחיל האוויר הישראלי) של חיל האוויר היווני.
בנוסף כוללת העסקה הקמת מרכז לאימוני טיסה, שיכלול סימולטורים לשני המטוסים, תתפעל אותם ותספק הדרכות לצוותים היוונים. שווי העסקה, למשך 20 שנה: 1.68 מיליארד דולר. העסקה תתבצע כהסכם בין ממשלות יוון וישראל.
בשנים האחרונות התחזקו היחסים הביטחוניים בין ישראל ליוון. יוון רכשה מהתעשייה האווירית מל"טים, חיל האוויר היווני מקיים תרגילים קבועים עם חיל האוויר הישראלי, בארץ וביוון, וחיל הים היווני צפוי לרכוש סטי"לים חדשים ממספנות ישראל.
נשיא ומנכ"ל אלביט, בצלאל מכליס, אמר כי "אספקת יכולת חשובה זו לחיל האוויר היווני, תתרום להמשך חיזוק היחסים הבילטרליים בין ישראל ויוון. בחירה זו מעידה על המיצוב המוביל שלנו בתחום האימון, באספקת טכנולוגיות וידע מוכחים המשפרים את המוכנות תוך הפחתת העלויות".
שר הביטחון, בני גנץ אמר, כי "ההסכם מבטא את היחסים המצוינים והמתפתחים שיש לנו עם יוון. מדובר בשותפות ארוכת טווח שתשרת הן את האינטרסים של יוון והן את האינטרסים של ישראל, שותפות שתקדם את היציבות באזור הים התיכון, ותיצור מאות מקומות עבודה בשתי המדינות".
לדברי ראש 'סיבט' במשרד הביטחון, תא"ל (במיל') יאיר קולס, "אישור ממשלת יוון הוא צעד היסטורי נוסף בהידוק היחסים הביטחוניים בין המדינות. זהו לא עוד הסכם יצוא ביטחוני, אלא שותפות ל-20 השנים הבאות לפחות".