אחרי חודשים ארוכים שבמהלכם נאסר לקיים אירועי מכירות פיזיים, יזמי פרויקטי הנדל"ן בסין נערכים לאסטרטגיית מכירות חדשה התואמת את עידן הקורונה. על כך מדווח ה"סאות' צ'יינה מורנינג פוסט".
חברת היזמות קאנטרי גרדן הולדינגז ואחרות במגזר התחילו לפרסם את פרויקטי הדירות החדשים שלהם דרךTmall Haofang, ערוץ מכירות שהשיקה פלטפורמת המסחר המקוון הגדולה בעולם, המופעלת על ידי עליבאבא. פרויקטים נבחרים המשווקים בערוץ יימכרו בהנחות של עד 15% ממחיר הקטלוג.
"יזמים נמצאים תחת לחץ למכור בתים השנה ואנחנו מקווים שטימול האופנג יוכל לסייע לנו", כך לפי ז'ו רונגבין, בכיר בסאנשיין סיטי גרופ, בשנגחאי. "פלטפורמות מסחר מקוון ישנו את פני תעשיית הנדל"ן בסין", ציין.
פסטיבל קניות מקוון
הערוץ, שתרגומו מסינית הוא "בתים יפים", הוא הדוגמא האחרונה לדרך שבה המסחר המקוון שינה את הצריכה ואת המכירות הקמעונאיות בכלכלה השנייה בגודלה בעולם. עבור הצרכן הסיני, הפלטפורמות המקוונות מאפשרות רכישת כל דבר, ממוצרי מזון טריים דרך חבילות נופש ועד למכוניות יוקרה ונדל"ן. מגפת הקורונה, שהביאה לסגירת חנויות ואולמות תצוגה פיזיים, רק האיצה את התהליך.
על מנת לשכנע רוכשי דירות פוטנציאליים להתאים את עצמם לשיטת התיווך החדשה, טימול גיבשה חבילת סובסידיות בהיקף של 1.46 מיליארד דולר המיועדים למימון ההנחות שיתנו יזמי הפרויקטים. הערוץ, שהושק לפני שבועיים, צפוי להתרחב ב-11 בנובמבר, פסטיבל הקניות המקוון השנתי הגדול בעולם, הידוע כחג הרווקים.
לפי הודעת טימול האופנג, בכוונתה להשתמש בטכנולוגיית תלת-ממד, סטרימינג ושירותים פיננסיים מקוונים כדי לאפשר לרוכשי הנכסים את החוויה השלמה, מבלי שיצטרכו לצאת מהבית ולהיכנס לאולם תצוגה או לבנק.
הערוץ החדש חיוני במיוחד ליזמי נדל"ן בסין, שהמינוף שהם נדרשים לו הוא מהגדולים בעולם. זאת משום שעל פי רוב הם מממנים את הבנייה באמצעות הלוואות בנקאיות, ורק לאחר מכן מקבלים אישור למכור את הנכסים הבנויים ללקוחות, בעבור מזומן. היזמים ינסו עתה לסגור פערים, לאחר תקופה ארוכה שבה התקשו לפרוע את חובותיהם לבנקים.
פירעון החובות הוא קריטי לשימור קווי אשראי פתוחים. סוכנות בלומברג דיווחה מוקדם יותר החודש, כי על פי מדיניות "שלושת הקווים האדומים" הלא רשמית הנהוגה בסין על הלוואות בנקאיות, קיימת תקרת יחס חוב-נכסים של 70% החלה על יזמי נדל"ן לאחר ניכוי תשלומי מקדמה. בנוסף, על היזמים להקפיד על יחס חוב נקי-נכסים בגובה 100%, והיקפן של הלוואות קצרות מועד לא יעלה על עתודות המזומנים שברשותם. אם לא יעמדו בתקנות הללו שהגדיר הבנק המרכזי של סין, הם מסתכנים באובדן המימון הבנקאי.
"היזמים יהמרו על המוניטין של טימול ויציעו יותר הנחות כדי למשוך לקוחות ולקבל כמה שיותר מזומן במהירות", ציין יאן יוג'ין, מנהל מכון המחקר והפיתוח הסיני אי-האוס, שבסיסו בשנגחאי. "הם חייבים לתמרץ את המכירות כדי לזכות בגישה למזומנים ולעמוד בדרישות הבנק המרכזי. ההשקה החגיגית של הפלטפורמה החדשה תהיה הסיכוי הטוב ביותר שלהם", אמר. המיזם יוצא לדרך בעוד 480 מיליון מ"ר של דירות חדשות שלא נמכרו עומדים ריקים ב-100 ערים ברחבי סין. בתחילת החודש הודיעה צ'יינה אוורגראנד, משווקת הבתים הגדולה בסין, כי תחתוך 30% ממחירי כל הפרויקטים שלה ברחבי המדינה למשך חודש. המבצע הושק בעקבות חובות של 120 מיליארד דולר, הגדולים ביותר בקרב חברות הבנייה בסין, שערערו את בטחון המשקיעים ביציבותה של החברה. אתמול דיווחה צ'יינה אוורגראנד כי הגיעה להסכמות עם המשקיעים, לדחיית מועד פירעון חובות שצפוי היה בינואר.
תמריצים ממשלתיים
הערוץ החדש של עליבאבא נפתח ברקע עלייה במחירי הנדל"ן בסין השנה, זאת בסיוע תמריצים ממשלתיים שגובשו כדי להילחם בהאטת הכלכלה בצל הקורונה. ביולי, המחירים טיפסו ב-3.6% לעומת החודש המקביל אשתקד בערים הגדולות ביותר, ובראשן בייג'ינג, שנגחאי, גואנגז'ו ושנז'ן, וב-5.3% ב-30 הערים הבאות אחריהן בדירוג. כך לפי נתוני מודי'ס. עם זאת, קצב העלייה הכולל השנה צפוי להיות אטי יותר לעומת 2019, זאת ברקע האסטרטגיה של בייג'ינג להוריד מינוף במגזר. כך לפי סקר שערכה סוכנות רויטרס בקרב אנליסטים וכלכלנים, הצופים עלייה ממוצעת של 4.8%. מדובר בעלייה גבוהה מהערכות שנמסרו ביוני שעמדו על 3.75% אך נמוכה מ-6.6% שנרשמו ב-2019.