פניה לנשיא המדינה: הענק "חנינת קורונה" לנפגעי המשבר הכלכלי. יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, יו"ר לשכת עורכי הדין, אבי חימי, יו"ר פורום העצמאים מבית ההסתדרות, רמי בז'ה ויו"ר לשכת יועצי המס, ירון גינדי, פנו הערב (שלישי) לנשיא, ראובן ריבלין, ולשר המשפטים, אבי ניסנקורן, בבקשה להעניק חנינה לרבבות האזרחים שנקלעו למשבר כלכלי בעקבות מגיפת הקורונה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
במסגרת "חנינת קורונה" מוצע, בין היתר, לאפשר לחייבים לפרוס חובות להוצאה לפועל ולדחות חובות למדינה - זאת, מבלי לוותר על החזרת הכספים שעליהם לשלם.
הפונים מסבירים, כי נגיף קורונה השפיע לא רק במימד הבריאותי, אלא פגע גם באלפי בתי אב בישראל שמטה לחמם נשלל מהם ועסקיהם נסגרו. לפי הערכות ארגוני העצמאים, ייסגרו עד סוף שנת 2020 כמאה אלף עסקים במדינה בשל המשבר. עד סוף חודש אוקטובר נסגרו השנה בישראל 80,000 עסקים.
לדברי משגרי הפניה לנשיא ריבלין, חלק לא מבוטל מאותם בעלי ובעלות עסקים, שעד פרוץ המגפה היו יצרנים ופעילים והיוו נדבך חשוב במשק הישראלי - נותרו כעת עם חובות כבדים לנושים, לרבות לגופים ממשלתיים.
נוסף לחובות הכספיים שעליהם להשיב, מציינים החתומים על המכתב, על אותם בעלי עסקים "לשאת את הכתם הנלווה לאירוע זה, וכן לשאת בסנקציות שונות" שמקורן בחוק נתוני האשראי ובפקודת פשיטת הרגל, המקשות על חזרתם לפעילות יצרנית.
הם מציינים עוד כי חייבים בהליכי פשיטת רגל עלולים להתמודד, בין היתר, עם עיכוב יציאה מהארץ, פיקוח על ידי נאמן, איסור שימוש בכרטיסי אשראי, הפיכה ללקוחות מוגבלים בבנקים ואיסור על הקמת חברה חדשה.
במכתב המשותף שהגישו הערב הארבעה לנשיא, הם מבקשים ממנו לשקול בחיוב את בקשתם להעניק "חנינת קורונה" עבור "רבבות אזרחים שבסך הכול רוצים להמשיך ולשקם את חייהם", וזאת במקביל למאמציהם להחזיר את הכספים שעליהם להשיב.
עיקרי ההמלצות שהם העלו במסגרת "חנינת הקורונה":
- מחיקת רישום שלילי לחייבים בהוצאה לפועל.
- פריסת חובות בתיקי הוצאה לפועל ודחייה של חובות למדינה.
- הפחתה של 50% מהחובות של האזרחים למדינה בעיקר בתיקי קנסות.
- חובות למדינה ישולמו ללא ריבית וללא כפל קנס.
- ביטול עיכוב יציאה מהארץ לחייבים עד 200 אלף שקל.
- ביטול עיקול רכוש בבית מגורים לחייבים עד 100 אלף שקל.
יו"ר ההסתדרות, בר-דוד: "מגפת הקורונה פגעה קשות במשק, בריאותית וכלכלית. עשרות אלפי עסקים כבר נסגרו, ולצערי אנחנו עוד לא רואים את הסוף. רבבות ישראלים נקלעו למצוקה כלכלית שלא באשמתם, ונותרו עם חובות כבדים. מחובתנו לסייע להם ככל שניתן כדי שיוכלו לעמוד על הרגליים ולחזור לפעילות יצרנית בהקדם האפשרי".