עכשיו זה רשמי: השופט חגי ברנר הוציא במהלך דיון שהתקיים היום (ד') בעניין מייק בן ארי צו לפתיחה בהליכים נגד בן ארי. המשמעות היא כי הליך פשיטת רגל החל נגד בן ארי, במסגרתו הנאמן הזמני לנכסיו, עו"ד ליאור דגן, יפעל לכינוס נכסיו של בן ארי לצורך חלוקה לנושיו.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
השופט קבע בהחלטתו כי "מקום הימצאו של בן ארי איננו ידוע. בהחלט יש רגליים לסברה שהוא ברח מהארץ מאימת נושיו ומאימת הרשויות. החשש כי כך הוא הדבר מקבל חיזוק ממכתב ששלח בן ארי עצמו למשקיעים, שבו אף הודה בביצוע הונאה כלפיהם בכל הנוגע להשקעות בקרן בלו ריבר. בן ארי אף איים לפרוע את חובותיו אך ורק למי שישתף פעולה עמו, כלומר מדובר באיום לבצע העדפת נושים אסורה". השופט קבע כי "במקרה הנוכחי הוכחה חדלות פירעונו של בן ארי נוכח הערבויות האישיות עליהן חתם".
1 צפייה בגלריה
הונאה כספית
הונאה כספית
השופט אישר לפתוח בהליך לפשיטת רגל
(צילום: Shutterstock)
בתוך כך, ציין היום בפני בית המשפט הנאמן עו"ד ליאור דגן, שמונה לחברה של בן ארי ולנכסיו האישיים, כי הגיע להסדר זמני עם רשות ני"ע. "כבר יש טיוטה כמעט מוסכמת לחלט את הערבות הבנקאית של בעל השליטה בסך שני מיליון שקל. זה ייכנס לקופת פשיטת הרגל ויישמש למימון הפעולות הדחופות. מצד שני, אני אסכים להארכת הצווים הזמניים ב-12 חודשים בבית המשפט הפלילי (מדובר בצווים לחילוט כספים של החברה של בן ארי שנתפסו – ל.ד)". הנאמן ציין בפני בית המשפט כי ימשוך את בקשתו להורות לרשות ני"ע לפעול לצמצום צווי החילוט הזמניים שהוטלו על נכסי וכספי החברה של בן ארי.
הנאמן ציין השבוע בפני בית משפט כי "מדובר בכ-1,000 משקיעים שונים, שאיבדו את כספם, חלקם איבדו ממש את עולמם ואת כל רכושם... מבדיקה ראשונית של מסמכי החברה עולה כי היקף כספי המשקיעים ש'נעלמו' עומד על למעלה מ-500 מיליוני שקלים".
מייק בן ארימייק בן אריצילום: חן גור אריה
החלטת בית המשפט לפתוח בהליך פשיטת רגל נגד בן ארי ניתנה בהמשך לבקשה שהגישו 436 משקיעים בחברה של מייק בן ארי. במסגרת הבקשה שהגישו המשקיעים למתן צו פתיחת הליכים נגד בן ארי הם טענו, באמצעות עוה"ד איתן ארז ומור בן שושן, כי "מדובר בפרשה מסמרת שיער שבה הונה בן ארי את מאות המבקשים ומאות משקיעים רבים נוספים, פרשה המזכירה עד מאוד את מעלליו של הנוכל הבינלאומי ברנרד מיידוף. פרשה זו הותירה מאות משפחות שאיבדו את כל רכושן או חלק גדול ממנו".
לטענת המשקיעים, שהגישו את בקשת פשיטת הרגל נגד בן ארי, האחרון הציג את עצמו למבקשים כעומד בראש חברת אי. ג'י. אף. אי EGFE. "מייק בן ארי נטל באמצעות החברה כספים ממאות משקיעים לכאורה עבור אפיקי השקעה רבים, נמנע מלהשקיע את הכספים בפועל, תוך שהוא משלם את הריביות האסטרונומיות שהובטחו על ידו לנושים הקודמים בזמן, מכספי הקרן של המשקיעים החדשים, בדפוס פעולה המכונה "הונאת פונזי". חלק מהנושים התפתו לקבל הכנסה חודשית קבועה וחלק אחר פותו לקבל ריבית שנתית גבוהה של 10%-14% לשנה. בנוסף, הובטחו למשקיעים בונוסים שונים ומשונים, בדרך כלל 3% לשנה. מייק בן ארי נתן באופן אישי ערבויות אישיות למשקיעים לצורך 'הבטחת השקעתם'".