צפו: יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד על המשבר במשק בצל הקורונה
(צילום: אורי דוידוביץ, ירון ברנר, שחר גולדשטיין)

למרות שחלק מתקנות שעת החירום המסדירות את ההקלות בתנאי לקבלת דמי אבטלה כבר פגו, הממשלה טרם אישרה את הארכתן. בעקבות זאת פנה הבוקר (ג') יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד לראש הממשלה בנימין נתניהו, וביקש ממנו להאריך את תוקף קיצור תקופת האכשרה - כך שגם עובדים שהוצאו לחל"ת או פוטרו מ-19 באפריל ועד ל-31 במאי יהיו זכאים לדמי אבטלה, במידה שהשלימו את תקופת האכשרה המקוצרת של שישה חודשים במקום 12 חודשים.
עוד התייחס בר דוד לתקנות שמאריכות את הזכאות לדמי אבטלה, גם אם תמה תקופת הזכאות. תקנות אלה אמורות לפוג כבר ביום חמישי ובהסתדרות מבקשים להאריכן עד סוף מאי.


2 צפייה בגלריה
משרד הרווחה משרד הקליטה
משרד הרווחה משרד הקליטה
המוסד לביטוח לאומי
(צילום: אלכס גמבורג)

במכתב ציין בר דוד כי "ההקלות בזכאות לדמי אבטלה נקבעו מלכתחילה לתקופה קצרה מאוד, ונכון למועד כתיבת מכתב זה, הסתיים תוקף ההקלה בתקופת אכשרה, וההארכה הגורפת של תקופת הזכאות צפויה להסתיים ביום ה' הקרוב.
2 צפייה בגלריה
(צילום: אגף הדוברות בהסתדרות)
"בעוד שברור לכל כי המשימה המרכזית כעת היא החזרת המשק הישראלי לתעסוקה והחזרת העובדים אל מקומות העבודה, מובן כי מדובר בתהליך מדורג שעשוי להימשך תקופה לא מבוטלת. הימנעות מהארכת ההקלות תשאיר את העובדים בין שמיים לארץ, כאשר לא קיימות אפשרויות תעסוקה חלופיות במשק".
בר דוד הוסיף כי "יש לפעול לתיקון לקונות הדורשות מענה במנגנון דמי האבטלה, כגון מניעת הקיזוז הקיים בקצבאות לדורשי עבודה שזכאים לקצבאות נוספות מהביטוח הלאומי (דוגמת הבטחת הכנסה) ומתן מענה הולם לבני נוער וצעירים עובדים שמתקשים לממש זכאות או שאינם זכאים כיום לדמי אבטלה".