השמים עומדים להיפתח בקרוב למספר יעדים בחו"ל, אך חברות הביטוח הגדולות טרם חזרו לשווק ביטוחי נסיעות. בימים אלה הן נערכות להתאמת הפוליסות למציאות החדשה של טיסות בעידן הקורונה, וחלקן מקיימות שיחות עם רשות שוק ההון בנוגע לפוליסות ייחודיות לתקופה, כך עולה מבדיקת "כלכליסט".
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
הסכום הכולל שהישראלים משלמים על ביטוח נסיעות לחו"ל עומד על כ-800 מיליון שקל בשנה. גורמים בענף מוסרים כי פוליסה לבני הגיל השלישי צפויה להתייקר במאות אחוזים עקב הסיכון הגבוה לתחלואה קשה שמקורה בנגיף הקורונה. לצעירים בריאים התמחור צפוי לעלות בעשרות אחוזים.
חברות ביטוח כמו AIG ו-PassportCard כבר החלו לשווק ביטוחי נסיעות, אך כאלה שהתמחור שלהם הותאם לעלייה ברמת הסיכון בהשוואה לקיץ שעבר. הפוליסה של PassportCard מכסה הוצאות בגין בידוד או סגר בחו"ל וכן כיסוי לביטול נסיעה בשל הדבקה בנגיף.
לאחרונה היו פרסומים על כך שחברות הביטוח לא מוכנות לבטח בני 60 ומעלה בגלל רמת הסיכון הגבוהה. הראל בחרה לא להתייחס לשאלת "כלכליסט" בנושא זה ומסרה כי את כל הפרטים בנוגע לפוליסה החדשה היא תציג עם פתיחת השמים. מ-PassportCard נמסר כי מעל גיל 60 יידרשו הנוסעים בתהליך חיתום רפואי והמצאת אישורים רפואיים, וככל הנראה מבוטחים בגיל זה יידרשו לתשלום גבוה יותר.
מביטוח ישיר נמסר כי החברה לומדת את ההתפתחויות בתחום ושוקלת לחזור לשווק ביטוחי נסיעות למדינות ירוקות נבחרות תחת מספר תנאים. מ-AIG נמסר כי "ניתן לרכוש ביטוח גם מעל גיל 60, כשהעלות נגזרת של גיל, מצב רפואי וסוג הכיסויים".
ביום חמישי סיכמו שר החוץ היווני ניקוס דנדיאס ועמיתו הישראלי גבי אשכנזי על מתווה לחזרת התיירים הישראלים ליוון, לפיו 600 תיירים ישראלים בשבוע יוכלו להמריא מהשבוע הבא ליוון ולבקר בארבעה יעדים: אתונה, סלוניקי, כרתים וקורפו.