רשתות בתי הקפה ממשיכות לשחק עם מחירי ארוחת הבוקר הישראלית - אולי המנה הכי מבוקשת אצלם. רשת בנדיקט, שמתמחה בארוחות בוקר, ייקרה את המנה "ארוחת בוקר ישראלית" מ-74 שקל ל-79 שקל – התייקרות של כ-7%.
הרשת הפריחה בלון ניסוי טרם ההתייקרות: לפני מספר חודשים צמצמה את השתייה בארוחת הבוקר משתי אופציות - שתייה חמה ומיץ טבעי - לכוס שתייה אחת (או שתייה חמה או מיץ טבעי), והורידה את המחיר של הארוחה בכ-3% מ-74 שקל ל-72 שקל. לקוחות התרעמו על המהלך משום שמי שרצה להזמין תוספת שתייה כפיצוי על השתייה שהוחסרה מהמנה היה צריך לשלם עוד 18-9 שקלים, שגילמו התייקרות של 11%-21%. לכן, ככל הנראה, החליטו בבנדיקט שאין ברירה, החזירו את השתייה הנוספת למנה והקפיצו את המחיר.
3 צפייה בגלריה
טוסטים מושחתים בארץ
טוסטים מושחתים בארץ
טוסטים מושחתים בארץ
(צילום: שרית גופן)
עוד התייקרו בתפריט הקיץ של הרשת: סלט קצוץ בכ-6% מ-43 שקל ל-36 שקל ופרנץ' טוסט בכ-9% מ-45 ל-49 שקל (אם כי התוספות גדלו: הוסרה ריבת אוכמניות ונוספו אגוזי לוז מסוכרים וקרם מסקרפונה).
בשנים האחרונות הרשת גם ייקרה קפה. לדוגמא, הפוך התייקר מ-12 שקל ל-14 שקל ומ-14 שקל ל-16 שקל) ובוקר סקנדינבי מ-88 שקל ל-89 שקל. אבל גם הוזילה פילי סטייל מ-76 שקל ל-74 שקל ואגס בנדיקט בייקון מ-71 שקל ל-70 שקל.

ארוחת בוקר ורשתות בתי הקפה – יחסי אהבה שנאה

רוב התפריט של בנדיקט לא התייקר, כך שנראה ששוב מדובר ביחסים האמביוולנטיים שיש לענף רשתות בתי הקפה עם ארוחות בוקר: זאת לרוב המנה הנמכרת ביותר בתפריט, אך במקביל, לתחושתם של בעלי הרשתות, זאת מנה שלא מתומחרת באופן הולם.
למשל, בעקבות מגפת הקורונה, מקס ברנר ביטלה את ארוחת הבוקר ולא החזירה אותה. רשת קפה לנדוור ביטלה אז את ארוחות הבוקר והשיבה אותן לתפריט. גם כשפרצה המלחמה, המנה הראשונה שנמחקה מהתפריט בבתי קפה רבים היא ארוחת בוקר. רוב בתי הקפה חזרו להגיש ארוחות בוקר, אבל בעקבות המלחמה, חלקם צמצמו את שעות ההגשה של המנה: מכל היום, לעד הצהריים.
3 צפייה בגלריה
התפריט החדש של בנדיקט עם ההתייקרויות
התפריט החדש של בנדיקט עם ההתייקרויות
התפריט הישן של בנדיקט
3 צפייה בגלריה
התפריט החדש של בנדיקט עם ההתייקרויות
התפריט החדש של בנדיקט עם ההתייקרויות
התפריט החדש עם ההתייקרויות
במקביל בשנתיים האחרונות רשתות כמו קפה גרג וארקפה ייקרו אותה (ארקפה ייקרה אותה פעמיים). בקפה קפה אמרו לנו דאז, שההכנה של המנה מצריכה הרבה כוח אדם. הבעלים של הרשת רונן נמני אמר: "לצערי. אם הייתי יכול להפסיק להגיש ארוחת בוקר הייתי מפסיק כי זה הפריט הכי בעייתי בתפריט: הוא מצריך הרבה כוח אדם: לחיתוך סלט, סידור הממרחים, הכנת החביתה, לחם. הרבה כוח אדם על מנה אחת. זה לא רווחי, אבל צריך הרבה אומץ לבטל ארוחת בוקר בבית קפה ישראלי".
בגרג הרחיבו דווקא את קטגוריית ארוחות הבוקר בניגוד למגמה בענף מאז הקורונה של קיצוץ וכרסום בארוחות הבוקר ובשעות ההגשה שלהן. "כולם קיצרו בשעות ארוחות הבוקר, לנו זה חשוב בצורה בלתי רגילה שהמטבח והפס יהיו ערוכים כל היום להגשת ארוחות בוקר", הסביר לנו גלעד אלמוג, מבעלי גרג.
לשאלה למה רשתות ובתי קפה מתקשים כל כך עם ארוחת הבוקר? ענה אז: "כי ארוחת בוקר זאת בעצם עסקית. אם את מזמינה שתי עסקיות שכוללות כל אחת שתי מנות ושתייה חמה ושתייה קרה זה מגיע ל-200-180 שקל. זאת עסקית. וזה פחות משתלם למקומות".
בבנדיקט מגישים ארוחות בוקר בכל שעות הפעילות שכן זאת מהות הרשת והמנה שהתייקרה היא מהפופולריות בתפריט. ברשת גם מציעים ריפיל ללחמניות כך שייתכן שהיא משתלמת יותר מארוחות בוקר ברשתות אחרות. ובכל זאת – הצרכן הישראלי שוב צריך לשלם יותר.
יאיר קינדלר מבעלי בנדיקט אמר ל-ynet בתגובה: "עליות מחיר בחומרי גלם וכן עליית שכר מינימום ושכר שאינו מינימום, העלייה במדד, בשכירות ועלויות נוספות - הכריחו אותנו לערוך התאמות ועלייה במחיר. גם זה לא באופן גורף ואף הוספנו מנות המתומחרות נמוך מארוחת הבוקר הישראלית כדי לתת עוד אפשרויות לאורחים שלנו בתקופה הזאת".