המיזוג בין בנק מזרחי טפחות לבנק אגוד מגיע שוב לבית הדין להגבלים. לפני כמה ימים הגישו הבנקים ערר כנגד רשות התחרות בנוגע לתנאים שהוצבו לביצוע המיזוג ביניהם.
כזכור, הרשות, בראשות מיכל הלפרין, קבעה כי כתנאי לביצוע המיזוג על בנק אגוד למכור את תיק האשראי שלו בתחום היהלומים, המוערך ב-150 מיליון דולר, לשחקן חדש, ורק לאחר שתושלם העסקה, ניתן יהיה לבצע את המיזוג. בסביבת מזרחי טפחות ואגוד מציינים כי מכירת תיק האשראי ליהלומים היא משימה מורכבת. תחום היהלומים נחשב לבעל סיכון גבוה. הדבר נכון בעיקר בתקופת משבר כלכלי, שבה ענף היהלומים נפגע משמעותית, והסיכון שלו עלה.
הבנקים מבקשים הקלות בתנאי המכירה כמו למשל, בתנאי לפיו יש למכור את התיק רק לשחקן חדש, וכן בתנאי הדורש למכור את התיק במלואו. בין הבנקים לבין הרשות התקיימו מגעים לפשרה, אולם הרשות עומדת על כך שמכירת תיק היהלומים תושלם לפני שיחל המיזוג. מקורבים לעסקה אומרים כי השלמת המכירה עלולה לקחת עד שנה, ולעכב עוד את עסקת המיזוג, שנגררת מזה שנתיים וחצי.
אלא שנראה שברשות התחרות לא מוכנים להתפשר על התנאי. המדיניות הזו נובעת מניסיון העבר, לפיו במקרים שבהם הושלמה עסקה לפני שמולאו התנאים, בסופו של דבר תנאים אלה לא באמת קוימו, וגם אם כן, הדבר נעשה לאחר זמן רב. מבחינת הרשות, העובדה שמכירת תיק היהלומים של אגוד היא בעייתית, רק מחזקת את הצורך לדרוש שהיא תבוצע לפני שיושלם המיזוג.
סאגת המיזוג בין מזרחי טפחות לבנק אגוד נמשכת מאז נובמבר 2017. בתחילה רשות התחרות פסלה את המיזוג, בטענה כי יפגע בתחרות במגזר הבנקאי. הבנקים ערערו לבית הדין להגבלים, וערעורם התקבל בנובמבר 2019. הרשות החליטה לאפשר את המיזוג, בתנאי שיימכר תיק האשראי ליהלומים. אולם מאז עברה חצי שנה, ובנק אגוד לא הצליח למכור את התיק.