בשיתוף אתר "המקצוענים"
צנרת ישנה, תזוזות במבנה, חדירת שורשים או התקנה לקויה – כל אלו יכולים לגרום לאחת התקלות הכי מעצבנות בבית. כדי שלא תגלו את הנזק מאוחר מדי, הנה כל מה שכדאי לדעת.
אלו הסימנים לפיצוץ בצנרת סמויה
רטיבות בקירות פנימיים: התנפחות וקילופים מצביעים לרוב על פיצוץ בצנרת לא גלויה. לפעמים, סימני הרטיבות מופיעים במקומות נסתרים בבית (מאחורי הרהיטים, ארונות המטבח או מכשירי חשמל גדולים), ולכן לוקח זמן לזהות את הסימנים.
שימו לב: אם יש רטיבות בקירות חיצוניים או בתקרה בקומה העליונה בבניין (בעיקר בעונת החורף), אין טעם להזמין מאתר נזילות או אינסטלטור.
זאת, משום שככל הנראה מדובר בכשל באיטום ובמקרה זה בעל המקצוע המתאים הוא קבלן איטום.
סימנים על הריצוף: ריצוף עכור שמשנה צבע, סדקים שנוצרו באריחים או אריחים מתנדנדים או אריחים שהתנתקו – כל אלו הם סימנים המעידים על בצנרת לא גלויה מתחת לריצוף.
סימני עובש: גם נקודות שחורות על הקירות, כתמי עובש או ריחות טחב מעופשים, יכולים להעיד על פיצוץ בצנרת סמויה.
אם מזהים סימני עובש וכתמים שחורים על הקירות, זה יכול להעיד על פיצוץ בצנרת לא גלויה. דרך נוספת לזהות עובש בקירות היא ריחות מעופשים ולא נעימים.
חשבון מים גבוה במיוחד: חשבון מים חריג באופן פתאומי, בהחלט יכול להעיד על פיצוץ סמוי בצנרת.
אם לא הצלחתם למצוא סימנים המעידים על פיצוץ, תוכלו לסגור את כל הברזים בבית, לגשת אל שעון המים ולבדוק האם הוא ממשיך להסתובב גם כשכלל הברזים סגורים.
אינסטלטור או מאתר נזילות? מה לבדוק לפני שמזמינים בעל מקצוע
ודאו שהאינסטלטור מבצע גם איתור וגם תיקון. כך לא תצטרכו להזמין שני בעלי מקצוע נפרדים ולשלם כפול על איתור ותיקון.
בדקו מראש אם במהלך אותו הביקור הוא יכול גם לבצע את איתור מקור הנזילה וגם לתקן אותה. בכך, תחסכו לא רק כסף, אלא גם זמן, ונוחות שימוש בצנרת המים הביתית.
שימו לב, שאין לשלם עלות מלאה עבור מצב שבו בעל המקצוע לא מצליח לאתר את מקור הפיצוץ, אלא רק דמי ביקור.
גם את גובה דמי הביקור כדאי לברר כבר בשיחה הטלפונית, ולא להסתפק באמירה כללית שלו של 'יהיה בסדר, נסתדר עם הכסף'.
כשהוא כבר בביתכם, יכולת המיקוח שלכם הרבה יותר קטנה וחוסר הנעימות הזה בהחלט ניתן למניעה מראש.
מה כלול ומה לא כלול בתיקון פיצוץ צנרת?
תיקון פיצוץ בצנרת סמויה כולל את סגירת הקיר וביצוע הכנה לקראת צביעה, אך אינו כולל ריצוף. לשם כך, תצטרכו להזמין רצף או שיפוצניק בנפרד.
אמנם ישנם אינסטלטורים שמבצעים גם ריצוף, אך לא כולם, וכדאי להיות ערוכים לכך מראש. זאת, בייחוד אם מדובר בשטח גדול יחסית של ריצוף שיש לפרק.
לעתים, הדבר בהחלט יגרור מיני-שיפוץ, ויכול להיות מורכב ויקר יותר, אם אין לכם מספיק אריחים רזרביים בהישג יד.
כאמור, סגירת הקיר אחרי תיקון הפיצוץ בצנרת היא חלק בלתי נפרד מהעבודה של האינסטלטור, ודאו מראש שהוא לא דורש על כך תוספת תשלום.
במסגרת התיקון, על האינסטלטור להשאיר את הקיר חשוף למשך יומיים-שלושה. זאת, לצורך ייבוש של הקיר ובדיקה שאכן הנזילה תוקנה. רק לאחר מכן, יש לסגור את הקיר.
ודאו מראש שתקבלו דו"ח מסודר המתעד את מקור הנזילה
דו"ח ממצאים של מאתר נזילות הוא חשוב ביותר ומשמש כמסמך משפטי לכל דבר במקרה שיש מחלוקת או כשאתם מתנהלים מול חברת ביטוח.
הדו"ח צריך לכלול הסבר מעמיק ומפורט הנוגע לאיתור הנזילה, תמונות של הרטיבות, ממצאים מהשטח והצעת דרכי פתרון אפשריים.
אם בכל זאת הזמנתם בנפרד מאתר נזילות ואינסטלטור, השתמשו בדו"ח כדי לקבל הצעת מחיר מסודרת עבור התיקון. זה ישמש לכם כמפרט טכני שאיתו תוכלו לקבל שתיים-שלוש הצעות מחיר.
בדקו את פוליסת הביטוח של הדירה שלכם לפני שאתם מזמינים בעל מקצוע
אם יש לכם במקרה שיש לכם סעיף "נזקי מים ונוזלים אחרים" בפוליסת הביטוח של הדירה, תוכלו לכסות על תשלום האיתור והתיקון דרך חברת הביטוח ובכך לחסוך סכום כסף משמעותי.
כמה אמור לעלות איתור ותיקון של פיצוץ בצנרת?
איתור מקור הפיצוץ בצנרת: הסכום הוא בין 1,200 שקל ל-1,600 שקל, ומתייחס רק לפעולת איתור הנזילה ולא לתיקון התקלה.
תיקון פיצוץ בצנרת סמויה: סכום התיקון אמור לעלות בין 1,200 ל-3,000 שקל. סכום זה מתייחס לתיקון מקומי בצנרת סמויה וכולל פתיחה של הקיר, תיקון וסגירה של הקיר.
כאמור, סכום זה אינו כולל צביעה סופית של הקיר, ריצוף או הדבקת אריחים. כמו כן, אם מדובר בצנרת ברזל ישנה שכבר החלידה או מכל סיבה אחרת יש צורך גם בהחלפת צנרת (נזק שנגרם לה משורשי צמחיה, למשל), הרי שהמחיר יעלה בהתאם לאורך הצנרת שיש להחליף.
תיקון פיצוץ בצנרת גלויה: במקרה זה, סכום התיקון מתחיל ב-350 שקל, ויכול להגיע לכ-850 שקל. סכום זה מתייחס לתיקון מקומי בלבד, לצינור שהקוטר שלו הוא 1 צול. ככל שהעבודה תהיה מורכבת יותר, כך המחיר יעלה בהתאם.
פורסם לראשונה: 22:03, 26.02.23