רמי לוי החליט לייקר ב-12.6% את שכר הדירה שהוא גובה מהרשת שלו עבור סניפים ששוכנים במבנים שבבעלותו. לרשת רמי לוי יש 58 סניפים בכל הארץ, כשקרוב למחציתם נמצאים בבעלותו של איש העסקים. כתוצאה מכך, כ-45% מהוצאות השכירות של הרשת משולמות לחברות שקשורות ללוי.
רק בשנה שעברה שילמה הרשת 78 מיליון שקל על 41 נכסים ומשרדים ששכרה מרמי לוי. ובשלוש השנים האחרונות ממוצע דמי השכירות עמד על כמעט 62 מיליון שקל.
יש לציין כי לרשת יש הסכם מסגרת בנושא השכירויות שנקבע ב-2018 ועודכן ב-2021, שאושר על ידי האסיפה הכללית של החברה, ולפיו נקבעה תקרה מקסימלית לגובה דמי השכירות. ב-2018 עמד הסכום על 85 שקל למ"ר, וב-2021 עלה ל-95 שקל למ"ר. לאחר העדכון המתבקש כעת, ייעלו דמי השכירות לסכום של 107 שקל למ"ר.
בשיחה עם ynet טען רמי לוי כי "לא מדובר בהעלאה. על פי הסכם המסגרת, חוזה השכירות מתחדש כל שלוש שנים וצמוד למדד. המספר 12.6% הוא כתוצאה מעליית המדד המצטבר של שלוש שנים באותן חנויות שכעת מתחדש החוזה שלהן, ולא מדובר בכולן".
הבקשה לעדכון שכר הדירה הוגשה במסגרת זימון לאסיפה הכללית של בעלי מניות ברשת רמי לוי, שאמורה לאשר את העלאה. בהסכם המסגרת האחרון לא הייתה התייחסות לדמי שכירות מקסימליים עבור שכירת דוכן או חנות קטנה. הפעם, בהסכם המסגרת החדש, יש התייחסות לנושא. מחירם של דוכני מכירות עד 25 מ"ר או חנויות קטנות בשטח של עד 450 מ"ר בקניון או מרכז מסחרי – יעמוד על 15 אלף שקל לדוכן ועד 70 אלף שקל לחנות קטנה.
החברה נימקה בזימון את הבקשה להעלאת דמי השכירות במגמת עלייה במחירי הנדל"ן בשנים האחרונות והעלייה בגובה שכ"ד של נכסים למטרת הפעלה כסניפי סופר.
עוד מתבקשת האסיפה לאשר מחדש את המינויים של רמי לוי כמנכ"ל, חתנו אופיר אטיאס כסמנכ"ל פיתוח עסקי, היו"ר מרדכי ברקוביץ', דליה איציק, יורם דר ומיכאלה אלרם כדירקטורים. האסיפה אישרה לאחרונה עדכון מדיניות תגמול בעקבות מינויה של יפית אטיאס, הבת של לוי, לתפקיד מנכ"לית משותפת בעלות שכר שנתית של 1.5 מיליון שקל. במקביל, ירדה עלות השכר של רמי לוי מ-3.5 מיליון שקל ב-2023 ל-2.98 מיליון שקל ב-2025. בנוסף אושר המשך העסקתה של עדינה לוי, אשתו של לוי, כסמנכ"לית וגזברית ראשית בחצי משרה, בעלות, ללא שינוי, בסך 480 אלף שקל לשנה.