30 אלף שוטרי משטרת ישראל ואלפי הסוהרים יקבלו ביום רביעי השבוע את שכר חודש דצמבר, אולם זה יהיה שכר בלתי מעודכן שגם לא יכלול את המענקים שהבטיח להם לפני ימים אחדים, כפי שפורסם בראשונה ב-ynet, השר לביטחון פנים איתמר בן גביר. בנוסף, בגלל הסאגה בין המשרד לביטחון לאומי לבין משרד האוצר רבות מהמשכורות גם ייפגעו - שכן לא יעודכנו דרגות שהועלו, לא שעות נוספות, עבודות מיוחדות וכו'.
בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב סירב היום (א') להוציא צו במעמד צד אחד בתביעה נדירה מסוגה שהגישו קצינים ושוטרים, כמו גם הארגון הארצי לקידום מעמד השוטר והסוהר, כנגד החשב הכללי במשרד האוצר, המשרד לביטחון פנים ומשטרת ישראל.
העותרים דרשו שבית הדין יורה לשלם להם את השכר כולל המענקים שעליהם החליטו בשבוע שעבר השר לביטחון פנים, איתמר בן-גביר, ומפכ"ל המשטרה, דני לוי. המענקים היו אמורים להיות שווים לאלה שקיבלו חלק מאנשי הקבע בצה"ל בגין השתתפותם במלחמת "חרבות ברזל" וגובהם מ-2,500 שקל לשוטרים ועד 18,000 שקל לקציני המשטרה.
החשב הכללי במשרד האוצר, רו"ח יהלי רוטנברג, והממונה על השכר ויחסי העבודה, אפי מלכין, התוודעו לכוונת תשלום המענקים רק כאשר התברר כי 30 אלף השוטרים ואלפי הסוהרים קיבלו איגרת אישית מהשר בן-גביר וממפכ"ל המשטרה ונציב שירות בתי הסוהר, שבישרו להם בחגיגיות כי החליטו לשלם להם מענקי מלחמה "כמו בצה"ל".
בעקבות זאת הודיעו החשב הללי והממונה על השכר במשרד האוצר כי החלטה על תשלום מענקים אינה מצויה כלל בסמכות השר לביטחון פנים וראשי המשטרה ושירות בתי הסוהר, ואסרו לשלם אותם, בטענה שאלה לא נקבעו בהליך תקין.
במשטרה כבר הכינו קובץ מיוחד, עם תוספת תשלום המענקים, אך את הקובץ הזה סירבו להציג בפני החשב הכלל והממונה על השכר בפגישה דחופה שקיימו איתם השניים באמצע השבוע שעבר, לאחר שנודע באוצר על הכוונה לשלם את המענקים הללו ללא קבלת אישור ממשרד האוצר.
מאז לא חלה למעשה התקדמות בנושא ולפיכך הודיעו במשרד האוצר כי שכר חודש דצמבר, שישולם ביום רביעי השבוע, אחד בינואר, לא יהיה מעודכן בשינויים שחלו עד סוף החודש, מעבר לעדכון אחרון שנעשה זמנית ב-11 בדצמבר.
בעקבות זאת עתרו לבית הדין האזורי לעבודה בת"א רב פקד אביבית יהושע, רב פקד אורלי דרור, מקסים זוסמן, לבנת כהן, ליהי פיטוסי והארגון הארצי לקידום מעמד השוטר והסוהר, נגד משרד האוצר, המשרד לביטחון פנים ומשטרת ישראל. זאת, בתביעה שהמענקים ישולמו יחד עם טבלת השכר החדשה שהוכנה במשטרה ולכך צורפה דרישה למניעת תשלום השכר ב-1 בינואר על סמך חישובי אגף החשב הכללי והממונה על השכר במשרד האוצר.
לדברי העותרים התשלום הבלתי מעודכן ימנע ניכוי 24 אלף הלוואות ב-10 מיליון שקל, תשלומי פרישה ל-70 פורשים, לא ישולם שכר ל-170 מתגייסים חדשים למשטרה, לא יעודכנו חשבונות בנק חדשים ל-300 שוטרים, לא ישולם שכר ל-60 סטודנטים, לא יבוצעו תיאומי מס ל-600 שוטרים, לא ישולם מס בגין עבודה נוספת ל-3,000 שוטרים, לא ינוכה ביטוח בריאות למעל 7,000 שוטרים וגמלאים ולא יבואו לידי ביטוי כ-7,000 דיווחים בנושאי דירוגים, שינויי דרגות, החזרי הוצאות ועוד שינויים שונים.
בית הדין האזורי לעבודה בת"א סירב היום להוציא את הצו במעמד צד אחד בלבד והודיע עם זאת כי קבע מועד לדיון בסוגיית שכר השוטרים ל-5 בינואר ועל המשיבים להגיש לבית הדין את תשובתם לתביעה עד ל-2 בינואר.
שופט בית הדין האזורי בת"א, תומר סילורה, קבע בהחלטתו כי "בשלב זה לא מצאתי ליתן צו ארעי במעמד צד אחד כמבוקש וזאת מאחר שמתן צו מניעה במעמד צד אחד ומבלי לשמוע את עמדת המשיבים הינו צעד חריג. אין באי מתן הצו הארעי כדי להביע דעה על ההליך".
המשמעות היא כעת, לפי משרד האוצר, שב-1 בינואר ישולם לשוטרים ולסוהרים שכר דצמבר הבלתי מעודכן.