סגן הממונה על התקציבים לשעבר, אריאל יוצר, שפרש בסוף חודש יולי כדי להתמנות לתפקיד מנכ"ל שותפות הגז ישראמקו הגיש בשבוע שעבר בקשה לקיצור תקופת הצינון שלו. יוצר שהיה אחראי על שוק הנדל"ן במשרד האוצר ויו"ר הותמ"ל נדרש לתקופת צינון של 9 חודשים בטרם יעבור לתפקיד במגזר הפרטי, אלא אם הוועדה למתן היתרים שבבית המשפט המחוזי בירושלים תקצר לו את תקופת הצינון.
בעוד שתקופת הצינון הרשמית עומדת כאמור על 9 חודשים, יוצר מבקש תקופת צינון של 50 יום מיום התפטרותו שתכיר גם בתקופת "צינון פנימי" של 18 יום בהם הודיע לממונה על התקציבים וליועמ"ש האוצר כי בכוונתו לסיים את תפקידו ולעסוק בחפיפה בלבד, כך שיוכל להיכנס לתפקיד החל מתחילת ספטמבר. בית המשפט העניק בינתיים לנציבות שירות המדינה שבועיים להתייחס לבקשתו של יוצר.
השותפות נמצאת בשליטתו של קובי מימון שחולש על אימפריית נדל"ן באמצעות חברת נצבא ואיירפורט סיטי. איירפורט סיטי היא חברה ציבורית המחזיקה כמעט בכל מניות נצבא החזקות 1995. חברת דירוג האשראי מעלות S&P הגדירה באוגוסט האחרון את החברה "אחת מקבוצות הנדל"ן המניב הגדולות בישראל". לקבוצה תיק נכסים הכולל 120 נכסים מניבים המשתרעים על שטח בנוי של 1.2 מיליון מ"ר בשווי כולל של כ-11.7 מיליארד שקל.
איירפורט סיטי עוסקת בפיתוח, ייזום, רכישה, ניהול והשכרה של מרכזים מסחריים, משרדים, תחנות מרכזיות, מוסכים, תחנות דלק, בתי מלון, חניונים, מחסנים ותעשייה. כמו כן בייזום, פיתוח והקמה של פרויקטים בתחום הנדל"ן למגורים בישראל. יש לה גם פעילות בהיקף קטן יחסית באירופה בעיקר בצרפת ובספרד.
הנכס המרכזי של הקבוצה הוא פארק המשרדים אירפורט סיטי ב-2019 ייצר 38% מהכנסות הנכסים המניבים של החברה.
בנוסף, לקבוצה שלושה פרויקטים למגורים בשלבי ביצוע ועוד פרויקט בשלב תכנון מתקדם, בהיקף כולל של 1,556 יח"ד, מתוכן 1,448 יח"ד בבנייה ושיווק מהן כ-600 יחידות בפרויקט "נצבא סיטי" בראש העין מיועדות להשכרה לטווח ארוך.
בבקשת קיצור הצינון ציין יוצר, באמצעות עורכי דינו אלון גלרט וינקי פפר ממשרד מיתר, כי "לא עסק באופן ישיר בתחום האנרגיה בכלל ובתחום חיפושי והפקת נפט וגז טבעי בפרט- תחום עיסוקה של ישראמקו". עוד הוסיף כי לא היה מוסמך להחליט או להמליץ על מתן זכות, ואף לא היה במעמד שבו קיים פוטנציאל להענקת זכות לישראמקו. החלטות שונות שקיבל, לא נגעו לשותפות ישראמקו באופן ישיר ולא יצרו לה הטבה או מתן זכות".
בבקשה מתייחסים עורכי הדין גם למימון: "מבדיקה יסודית שביצע יוצר, הוא לא עסק ולא החליט במסגרת תפקידיו השונים בסוגיות שהשפיעו באופן ישיר על בעל השליטה - הן בתחום האנרגיה והן בתחום הנדל"ן". עוד צוין כי במהלך שנות עבודתו לא נפגש עם עובדי חברות הנדל"ן שבשליטת מימון ולא קיבל החלטות שנגעו באופן פרטני לחברות.
לטענת עורכי הדין מאחר ואין קשר בין עבודתו הציבורית של יוצר לחברה אליה הוא מבקש לעבור, כלל אין צורך חוקי בקלת היתר לקיצור הצינון אולם "מוגשת בקשה זו ולו לשם מניעת מראית עין".
בנוגע לתפקידו כיו"ר הותמ"ל מציינים עורכי הדין כי "התוכניות שנדונו בוועדה לא עסקו בקרקעות או במתחמים שיש להן זיקה עם חברות נדל"ן שלבעל השליטה בשותפות ישראמקו יש שליטה בהן". בנוגע לתפקידו כחבר במועצת מקרקעי ישראל ציינו כי לא עסק בסוגיות שהיו להן השפעה ישירה על עסקי הנדל"ן של מימון.
יוצר צפוי כאמור להתמנות למנכ"ל שותפות הגז ישראמקו, שמחזיקה בכ-29% ממאגר הגז לווייתן ומשמשת כשותפה הבכירה שם. חלק מהמשימות הראשונות שיונחו על שולחנו של יוצר יהיו הגדלת ייצוא הגז למצרים שיצא לדרך רשמית ביולי האחרון, השקעות חדשות בפיתוח המאגר בהשקעות של מאות מיליוני שקלים ושיתוף פעולה מול ענקית האנרגיה שברון, שתכנס בחודש הבא לנעלי נובל אנרג'י ותחזיק 25% במאגר תמר. בשנה הבאה יוצר יצטרך לקבל החלטה על השקעה בפיתוח שדות נפט חדשים במאגר "שמשון", זאת לאחר שכל קידוחי הנפט הימייים שנוהלו מול חופי ישראל נכשלו.