מי היה מאמין כי החלופה לפסטה הטורקית שנמכרה בישראל בכל סופר תחת מותג פרטי של הרשת או מותג עצמאי - תגיע מאזרבייג'ן, שרוב אוכלוסייתה מוסלמית אך יחסיה עם ישראל טובים.
מבדיקה ברשתות שיווק עולה כי הפסטה האזרית כבשה את המדפים ברשתות: רמי לוי, אושר עד, שופרסל, מחסני השוק, ומכולות פרטיות. ארץ המקור של הפסטה מצוינת על האריזה מאחור, והיא ונמכרת במחירים זולים במיוחד. לדוגמה: 2.5 שקל לאריזה של 500 גרם במותג הפרטי של רמי לוי - ובמבצע 4 ב-10 שקל. באושר עד נמכרת אריזה של 900 גר' במחיר של 4.9 שקל. ביוניברס של שופרסל נמכרת אריזה של 500 גר' במחיר של 4.9 שקל.
יש לציין כי במותג הפרטי של הרשתות, הפסטה החדשה שמיוצרת מחיטת דורום, מוצגת כחלופה הזולה ליד הפסטה האטלקית שנמכרת גם היא במותג הפרטי ובמחיר ממוצע של כ-4 שקל ומעלה. מתברר שמקור הפסטה החדשה הוא בקונצרן מזון ענק בשם AVROMAX הפועל מעיר הבירה באקו בבעלות משקיעים מקומיים, שמתמחה בתחומי מזון בראשם מוצרי בשר, נקניקיות ונקניקים ומוצרי פסטה ומאפים.
המטבח האזרבייג'ני ידוע בדברי המאפה שלו ותעשיית הקמח המפותחת במדינה. החברה מיצאת את מוצריה גם למדינות זרות: גיאורגיה, תאילנד וירדן. הקונצרן קם ב-2019 ועל כן מפעליו מודרניים והחברה מציינת כי כל ציוד היצור מאיטליה.
החרם הטורקי חיסל את יבוא הפסטה הטורקית לישראל שהתבססה כאלטרנטיבה הזולה לפסטה היקרה יותר מאיטליה. מאז החרם שהטיל ארדואן על יצוא סחורות לישראל, נאלצו הקמעונאים למצוא חלופה זולה. אייל אייכנר מהיבואנים הגדולים של הפסטה מאזרבייג'ן, אמר ל-ynet: "מדובר בקונצרן מזון ענק. ביצענו בארץ מבחני טעם, והתוצאה לא נפלה מזו של הפסטה הטורקית. אני מביא כיום 1,000 טונה לחודש ויש ביקוש, ההבדל שכיום השינוע מורכב יותר מהיבוא מטורקיה. הפסטה מגיעה במשאיות לגיאורגיה השכנה, ומשם בהובלה ימית לישראל ולמרות זאת מחירה זול לפחות כמו הפסטה הטורקית כי עלות היצור נמוכה מאוד".
באזרבייג'ן פועל גם קונצרן מזון ענק נוסף – קבוצת אבורה – שמייצרת מגוון מוצרי פסטה ומופצת גם היא בישראל. הפסטה במותג הפרטי של רמי לוי, למשל, הוא מתוצרת אבורה. כמו כן, אבורה מייצרת משקאות קלים, קמח, ממתקים ועוד, והיא גם מפיצה גדולה של מותגים בינלאומיים כמו דנונה וקרלסברג.