אישור תקציב המדינה תרם ליציבות הפוליטית של ישראל מבחינה פורמלית, ואולם "המדינה ממשיכה להתמודד עם רמות גבוהות של מתח חברתי ופוליטי פנימי, והקואליציה מקדמת מדיניות מסוימת שעשויה להחמיר את המתחים הללו ולהשפיע על דירוג המדינה". כך קובעת סוכנות הדירוג פיץ' בהודעה מיוחדת שפרסמה בעקבות אישור תקציב המדינה בכנסת בסוף השבוע שעבר.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש" ב-ynet radio
חברת הדירוג התייחסה לדבריו השבוע של ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הוא מתכוון להעביר את המהפכה המשפטית, והזהירה שוב כי הדבר עשוי לפגוע בדירוג האשראי של המדינה. "כתבנו כבר במרץ כי לרפורמה יש פוטנציאל להשפיע לרעה על פרופיל האשראי של ישראל. ראש הממשלה אמר כי ה'רפורמה המשפטית' תחזור, אך ההצעות המדויקות של הקואליציה לא ברורות בשלב זה".
עוד כותבים כלכלני פיץ' כי "למרות שישראל תסיים את השנים הקרובות בגירעון תקציבי, יחס החוב התוצר שלה ימשיך להצטמצם בשלוש השנים הקרובות". בחברה מעריכים כי ההכנסות ממיסים יירדו השנה ב-2.3% לעומת 2022 - תחזית פסימית יותר מזו של הכלכלנית הראשית. לכן, מעריכה חברת הדירוג כי ב-2023 הגירעון יעמוד על 1.5%, ב-2024 - על 2.3%, וב-2025 - על 2.8%.
בפיץ' סבורים כי למרות זאת יחס החוב התוצר של ישראל ילך ויקטן ויגיע ל-57.9%. כלכלני החברה מציינים כי לאחר שישראל תרד מתחת לרמת חוב של 60% מהתוצר, תיתכן העלאת דירוג; ואולם לדבריהם, העלאת דירוג זו תלויה בכך שגם מדדי הממשל ימשיכו להיות יציבים.