אחרי סאגה מתמשכת, בית המשפט קבע כי חברת יהלומי המעבדה לוסיקס שהקים בני לנדא תימכר לחברת היהלומים הבלגית פניקס (Fenix) תמורת 4 מיליון דולר (לחברה אין קשר לקבוצת הביטוח הפניקס).
חברת EDP היפנית שהציעה לרכוש את לוסיקס תמורת 2.59 מיליון דולר לפני כחודש, החליטה בסופו של דבר לסגת מהעסקה, הן בשל התרחבות המלחמה, ולאחר שהתברר שצפויה לזכות ההצעה הגבוהה ביותר.
מאז פרישתה הצטרפו מתמודדות אחרות לרכישת החברה, שתיים מהן חברות יהלומים בלגיות בבעלות הודית, שהציעו 4 מיליון דולר - פניקס, שבבעלות משפחת פריך ההודית (Parikh), ו-PD holdings.
הצעת פניקס קיבלה את תמיכת העובדים, הממונה על חדלות הפרעון, והנושים בעלי הנכסים המושכרים לחברה. החברה התייבה להמשיך להעסיק 13 עובדים לתקופה של לפחות שנה ו-10 עובדים לתקופה של 3 חודשים. את פניקס ייצגו עורכי הדין אלון בנימיני ואוהד מייזליק ממשרד ארדינסט. ה.
חברת לוסיקס הוקמה בשנת 2016, והושקע בה מאז הקמתה 152 מיליון דולר. לנדא, שמחזיק 25% מהמניות, השקיע בה 47.5 מיליון דולר. קבוצת מור, שבשליטת יוסי לוי, השקיעה 25 מיליון דולר ומחזיקה ב-17.5% (הרוב באקוויטי וחלק בחוב).
לפי בקשה לעיכוב הליכים שהגישה לוסיקס לבית המשפט באוגוסט, היא החלה למכור ב־2019 יהלומי גלם וב־2020 הפעילות אף הפכה לרווחית. אולם, החל מיוני 2022, מחירי יהלומי המעבדה הגולמיים צנחו בכ־90% על רקע כניסת שחקנים רבים לתחום, וכן בשל השפעות נגררות של מגיפת הקורונה. באוקטובר 2023, על רקע צניחה חדה במחירי יהלומי המעבדה בשל התגברות התחרות בתחום, לוסיקס ביצעה גיוס חירום של 15 מיליון דולר, לפי שווי 5 מיליון דולר.
בסך הכל, החברה הפסידה בשנים 2023-2022 סכום של 53.5 מיליון דולר - במחצית הראשונה של 2024 רשמה הפסד של 11.5 מיליון דולר. החברה שקרסה עם חובות של 103 מיליון שקל פנתה לבית המשפט בבקש להקפאת הליכים. זאת לנוכח הקשיים לגייס משקיעים חדשים, בשל המלחמה בישראל. הדיון בעניינה התנהל בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד בפני השופטת עירית וינברג נוסוביץ.
השופטת ציינה בהחלטתה כי בעוד שהתמורה הכספית הייתה זהה בין שתי ההצעות, ההבדלים בין ההצעות של 2 המתמודדות היו במספר העובדים שכל אחת התחייבה להעסיק וכן במועדי תשלום התמורה לעסקה - אלה גגרמו לה להעדיף את הצעת פניקס.
בעוד שפניקס התחייבה להעסיק 13 עובדים למשך שנה, ו-10 עובדים לשלושה חודשים לפחות כאמור, פי.די הציעה להעסיק עד 1- עובדים לתקופה של 3 חודשים.
עו"ד אופיר רונן, המייצג את העובדים בירך על החלטת בית המשפט, ועל כך שבית המשפט התחשב במסגרת החלטתו בדבר זהות הזוכה במכרז בעמדת העובדים, לפיה ההצעה של עדיפה, גם בשל מספר העובדים שהתחייבה להעסיק וגם לנוכח ההתחייבות שלה לשמר את מלוא תנאי התעסוקה שלהם.