משרד הביטחון רוכש מאלביט רחפנים מתקדמים ומערכות אוטונומיות בכ-150 מיליון שקל על מנת לשדרג את היכולות המבצעיות של הכוחות בשטח. זאת הזמנה ראשונה של משרד הביטחון מאלביט בתחום הרחפנים. המערכות החדשות פותחו במשותף ע"י מפא"ת, זרוע היבשה בצה"ל ואלביט. הן כוללות יכולות מתקדמות ומתוכננות למגוון משימות, בהן איסוף מודיעין מדויק וביצוע תקיפות ממוקדות.
במסגרת החוזים, עליהם חתם מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, תספק אלביט את הדגמים המתקדמים הבאים: רחפנים המיועדים לאיסוף מודיעין, שמסוגלים לפעול במסגרת להקות חשיפה ומחלקות האיסוף, רחפני משימה מצוידים ביכולות איסוף, אחיזה ותקיפה מתקדמות לדרג הלוחם, ופתרונות תקיפה מבוססי רחפנים זעירים למשימות אורבניות. כמו כן, אלביט תספק פתרונות תקשורת חסינים עבור מערכות בלתי מאוישות.
הרחפנים הפכו ל"כוכבים" של שדה הקרב הנוכחי מאז תחילת מלחמת רוסיה-אוקראינה, בה התגלה כי הכלי הזול יחסית עשוי לגרום נזק רב. צה"ל נתקל בו במתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר, כאשר באמצעות רחפנים זולים במחיר של כ-150 דולר הצליחו המחבלים לפגוע באמצעים אלקטרוניים מתוחכמים שהורכבו על גדר ההפרדה והיו אמורים למנוע חדירה. ישראל למעשה מצאה את עצמה לא מוכנה בנושא הכטב"מים והרחפנים, ומאז תחילת המלחמה עוסקת בהצטיידות.
ראש מו"פ במפא"ת שבמשרד הביטחון, תא"ל יהודה אלמקייס מסר: "עולם הרחפנים מאפשר ביצוע משימות איסוף ותקיפה באופן זול, המוני וממוקד. הזמנות אלו מצטרפות להזמנות רבות מתחילת המלחמה התומכות במגוון חברות, לרבות אלביט, תעשיות ביטחוניות וסטרטאפים. אלו מבטיחות את יכולתם של הלוחמים לבצע את משימותיהם בשדה הקרב באופן הטוב ביותר. מפא"ת ימשיך לפעול לשימור עליונותה הטכנולוגית של מדינת ישראל בשדה הקרב ולתמיכה במאמצי מלחמת חרבות ברזל".
מנכ"ל אלביט מערכות תקשוב וסייבר, חיים דלמר: "חוזים אלה מדגישים את האמון ההולך וגובר בטכנולוגיה החדשנית של אלביט בתחום הרובוטיקה והאוטונומיה (RAS) בכלל, והרחפנים בפרט, ואת המחויבות שלנו לאספקה של מערכות אמינות, יעילות, עם יכולות צופות עתיד שמחזקות את הביטחון ואת השליטה המבצעית בשדה הקרב. החיפוש המתמיד שלנו אחר חדשנות ומצוינות מבצעית ממשיך להניע את ההצלחה שלנו באספקה של פתרונות מתקדמים שפוגשים את הצרכים המתפתחים של הלקוחות שלנו".
מספנות ישראל מסרה ספינת סיור ראשונה לצבא הפיליפיני
מספנות ישראל מסרה לחיל הים הפיליפיני ספינת סיור מסוג שלדג 5, במסגרת הסכם שחתמה המספנה עם ממשלת הפיליפינים בשנת 2020 ליצור והספקה של שש ספינות. שלדג 5 נחשבת לספינת הסיור המהירה והטובה מסוגה בעולם. הספינה מסוגלת לשוט במהירות של מעל 40 קשר (כ-75 קמ"ש) ולה טווח הפלגה של עד 1,000 מייל ימיים. מבנה הספינה מאפשר לה הפלגה במים עמוקים ובמים רדודים, ובכך יש לה יכולת להגיע כמעט עד לחוף. הספינה מונעת בזוג מנועים עוצמתיים ובמערכת מסוג סילון מים, המעניקים לה יכולת תמרון יוצאת דופן.
במקביל להסכם של מספנות ישראל עם ממשלת הפיליפינים, חברת רפא"ל חתמה הסכם לאספקת מערכות הנשק, השליטה והקשר המותקנים על הספינה.
מעבר לספינות, על פי ההסכם שנחתם בין מספנות ישראל ובין ממשלת הפיליפינים, החברה שיפצה ושדרגה את מספנת הצי הפיליפיני. בנוסף, במתחם המספנות שבחיפה הוכשרה קבוצה גדולה של טכנאים של הצי הפיליפיני, במגוון מקצועות, על מנת שאלו יוכלו לתחזק את ספינת השלדג שנמסרה.