זימונים נוספים לשימועים לפני העמדה לדין בפרשת מתחם האלף - תת פרשה במסגרת פרשת ראשון לציון ודוד ביטן. ביניהם חבר מועצה בראשון לציון ובכיר בעירייה לשעבר.
פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה לשני קבלני תשתיות, בנימין עוזיאל וקבלן נוסף ששמו אסור בפרסום, כי היא שוקלת את העמדתם לדין, בכפוף לשימוע, בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון. בנוסף, לגבי עוזיאל, גם בעבירות של הצעת שוחד. כל זאת על רקע החשד כי השניים זכו במרמה במכרזים לביצוע עבודות במתחם ה-1000 בראשון לציון, על ידי החברה הכלכלית של העירייה.
בנוסף, הודיעה הפרקליטות לחבר מועצת העיר ראשון לציון אייל מושיוב ולניצן פלג, המנכ"ל לשעבר של החברה הכלכלית של ראשון לציון, כי היא שוקלת להעמידם לדין בכפוף לשימוע, בעבירות מרמה והפרת האמונים, שביצעו במסגרת תפקידיהם בחברה הכלכלית של עיריית ראשון לציון.
החשדות נגד שני הקבלנים נחקרו במסגרת "פרשה 1803", אשר כזכור, במסגרתה נשלח מכתב שימוע לחבר הכנסת דוד ביטן בגין עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון, בתשע פרשות שונות בין השנים 2011-2017. במסגרת פרשה זו נחקרו גם האירועים סביב שני מכרזים אשר הוציאה החברה הכלכלית בראשון לציון לביצוע עבודות תשתית במתחם ה-1000.
החשד: 94 מיליון שקל הולבנו
על פי כתב החשדות, עוזיאל והקבלן הנוסף חברו יחד על מנת שעוזיאל ייגש למכרזים לביצוע עבודות תשתית במתחם ה-1000, על אף שהחברה הקבלנית שבבעלותו אינה עומדת בתנאי הסף שנקבעו למכרזים אלה. החברה הקבלנית שבבעלותו של הקבלן הנוסף עמדה בכל תנאי הסף, לכן השניים סיכמו כי החברה בבעלות הקבלן הנוסף תעניק כסות לחברה שבבעלות עוזיאל בהליכי המכרז, כאשר מי שהייתה המציעה האמיתית בשני המכרזים, ומי שנשאה בסיכונים הכלכליים הכרוכים בהגשת הצעה למכרז ובביצוע העבודות היא חברתו של עוזיאל.
השניים הסתירו מחברי ועדת המכרזים את ההסכמות האמורות, לרבות בשימוע שנערך לחברה שבבעלותו של הקבלן הנוסף, ובכך זכו במרמה במכרזים. לצד זאת, על פי החשד, עוזיאל ניסה להביא לביטול המכרז השני, ללא הצלחה, באמצעות שימוש בקשריו של אחד מעדי המדינה בפרשה, המקורב לח"כ ביטן, שעמו פעל במשותף בכל הנוגע לפעילות החברה הקבלנית שבבעלות עוזיאל בפרויקט מתחם ה-1000 באופן סמוי.
על פי כתב החשדות, ההכנסות מביצוע העבודות במכרזים אשר עמדו על כ-94 מיליון שקל, הולבנו על ידי עוזיאל והקבלן הנוסף באמצעות הצגתה בכזב של החברה בבעלות עוזיאל כקבלנית משנה, ויצירת כסות לגיטימית להעברות הכספים בין החברות.
בנוסף, על פי כתב החשדות, עוזיאל הציע שוחד לפלג, מנכ"ל החברה הכלכלית בראשון לציון, בשנת 2015, עת שימש עוזיאל כקבלן מסגרת של החברה הכלכלית. כמו כן, עוזיאל חשוד כי הציע שוחד גם לסמנכ"ל החברה הכלכלית, בשלהי שנת 2017, וזאת על רקע רצונו של עוזיאל לקנות מהעירייה, באמצעות החברה הכלכלית, את עודפי האדמה שנצברו בשטח של מתחם ה-1000, במחיר נמוך מהאומדן של החברה הכלכלית וללא מכרז.
במקביל הודיעה הפרקליטות לחבר מועצת העיר ראשון לציון מושיוב כי היא שוקלת להעמידו לדין בכפוף לשימוע, בעבירות מרמה והפרת האמונים, שביצע במסגרת תפקידו בחברה הכלכלית של עיריית ראשון לציון. זאת על רקע סיועו לעוזיאל ושותפו, אחד מעדי המדינה בפרשה, המקורב לח"כ דוד ביטן, לזכות במרמה במכרזים שהוציאה החברה הכלכלית לביצוע עבודות במתחם ה-1000 בעיר, אשר שווים נאמד בעשרות מיליוני שקלים, והכל תוך תקווה גלויה לקבל טובות הנאה פוליטיות מביטן ומעד המדינה.
בנוסף הודיעה הפרקליטות לפלג, המנכ"ל לשעבר של החברה הכלכלית של ראשון לציון, כי היא שוקלת את העמדתו לדין בכפוף לשימוע בעבירות של מרמה והפרת אמונים. על פי כתב החשדות, פלג אשר פיתח יחסי עבודה חבריים עם עוזיאל לאורך שנות עבודתם המשותפת, ידע כי עוזיאל ניגש למכרז במרמה, תחת כסות החברה של הקבלן הנוסף, ולא יידע על כך את וועדת המכרזים במספר הזדמנויות שונות למרות היותו הגורם המקצועי הבכיר בישיבות הוועדה ולמרות שמדובר במידע מהותי לצורך קבלת החלטה על ידי חברי הוועדה. בכך אפשר פלג את הפגיעה בהליך המכרזי ובתפקידה הציבורי של וועדת המכרזים. בנוסף, פלג חשוד כי הפר חובות נוספות החלות עליו מכוח תקנות העיריות (מכרזים).
החקירה בוצעה על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433 של משטרת ישראל בשיתוף עם רשות המיסים והרשות לאיסור הלבנת הון.
עורך הדין שרון קינן, המייצג את אייל מושייב, מסר בתגובה:"קבלנו רק היום את הודעת השימוע, נלמד את חומר הראיות ואנו משוכנעים כי נוכיח שמרשנו פעל ללא דופי וכי אין מקום להגיש כתב אישום בעניינו".
עורך הדין עודד סבוראי, המייצג את החשוד ששמו אסור לפרסום, מסר כי "קיבלנו את הודעת הפרקליטות המזמנת את מרשנו לשימוע. מדובר במארג עובדתי מורכב ואנו בטוחים כי בתום השימוע, לאחר הבנת מכלול הנסיבות הרלוונטיות, יובהר כי כל פעולותיו של מרשנו התבצעו כדין וביושר".
עורכי הדין דרור מתתיהו, שרון כהנא ואפרים דמרי, המייצגים את ח"כ ביטן, מסרו כי "אין לח"כ ביטן כל קשר לחשדות המתוארים בידיעה והם אף אינם מופיעים בכתב החשדות שנמסר לו על ידי הפרקליטות לקראת השימוע בעניינו".