העניין של קוואלקום ברכישת אינטל מתפוגג, כך לפי דיווח בבלומברג המתבסס על אנשים המעורים בנושא. פירוש הדבר כי הולך ומצטמצם הסיכוי לקיומה של אחת מהעסקאות הגדולות ביותר אי פעם בסקטור הטכנולוגיה.
לדברי המקורבים, שביקשו להישאר בעילום שם, המורכבויות המקושרות לרכישת כל אינטל הפכו את העסקה לפחות אטרקטיבית לקוואלקום. עם זאת, הם הוסיפו כי ייתכן שבקוולאקום ימשיכו לבחון אפשרות של רכישת חלקים מהחברה או שבהמשך יחזרו להתעניין ברכישה שלמה.
1 צפייה בגלריה
קוואלקום ואינטל
קוואלקום ואינטל
קוואלקום ואינטל

אם העסקה הייתה יוצאת לפועל היא הייתה יוצרת יצרנית שבבים אמריקנית מובילה, ומהווה את הרכישה הגדולה ביותר של חברת חומרה טכנולוגית כשהיא עוקפת את הרכישה של VMWare על ידי ברודקום ב-2023.
מקוואלקום ואינטל לא התקבלה תגובה לדיווח.
בספטמבר דיווחו בבלומברג כי קוואלקום פנו לאינטל בקשר להשתלטות אפשרית. הפנייה הועברה שבועות ספורים לאחר שאינטל פרסמה דוח רבעוני מאכזב והכריזה על קיצוץ 15% מכוח האדם. זאת על רקע התגברות היריבות מצד חברות כמו אנבידיה המייצרות שבבים מותאים למודלי AI. המניה של אינטל צנחה בשנה האחרונה בסביבות 51%, אך שווי השוק שלה עומד על כ-107 מיליארד דולר.
אולם, העסקה הפוטנציאלית עם קוואלקום עמדה בפני שורה של מכשולים פיננסיים רגולטוריים ותפעוליים, כולל ספיגת החובות של אינטל שעומדים על יותר מ-50 מיליארד דולר. העסקה גם הייתה חייבת לעבור ביקורת ארוכה מצד רשויות ההגבלים העסקיים, כולל בסין שנחשבת לשוק מרכזי עבור שתי החברות. מכשול נוסף הוא חטיבת ייצור המוליכים למחצה של אינטל המפסידה כספים, זאת בעוד לקוואלקום אין ניסיון בתחום.
בריאיון שהעניק מנכ"ל אינטל פט גלסינגר מוקדם יותר החודש אמר כי בכוונתו לשמור על החברה מאוחדת וכי הוא זכה לתמיכת הדירקטוריון לתוכנית ההתייעלות שלו, וכי הוא "מלא באנרגיה ובתשוקה" כדי להוציא אותה לפועל. "אינטל מושכת כמובן הרבה תשומת לב, שמדגישה את התפקיד המרכזי שלה בתעשיית הוטכנולוגיה", הוסיף.
אתמול (ב') פורסם כי לנוכח הקשיים באינטל ודחיית הקמת מפעל שבבים באוהיו הממשל האמריקני מצמצם את המענק המתוכנן לחברה ל-8 מיליארד דולר מ-8.5 מיליארד דולר.