בעקבות משבר הקורונה תוספת השכר לעובדי דיסקונט תידחה בעשרה חודשים. כך נודע ל"כלכליסט".
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
על פי ההסכם בין הנהלת הבנק בראשות אורי לוין לבין הוועד בראשות רפי קזלקופי, תוספת השכר השנתית שהייתה אמורה להינתן ביולי 2020 תידחה לחודש מאי 2021. מנגד, תוספת השכר השנתית שאחריה, שהייתה צפויה להינתן בחודש יולי 2021, תוקדם לחודש מאי 2021 - כך שלמעשה בחודש מאי 2021 יתבצעו שתי פעימות של תוספות שכר.
1 צפייה בגלריה
אורי לוין, מנכ"ל בנק דיסקונט
אורי לוין, מנכ"ל בנק דיסקונט
אורי לוין, מנכ"ל בנק דיסקונט
(יח"צ)
במהלך הסגר שהוטל על המשק במשבר הקורונה, רוב סניפי הבנקים לא עבדו, וחלק משמעותי מהעובדים הוצא לחופשה על חשבון ימי החופשה שלהם. דיסקונט הגיע להסכם עם עובדיו לפיו הנהלת הבנק תממן מחצית מימי החופשה של העובדים שנעדרו מעבודתם כתוצאה ממשבר הקורונה, בתקופה שבין ה-17 במרץ ועד סוף אפריל ותמשיך להשתתף באופן זה בימי החופש עד סוף חודש יוני, בתנאי שהסיבה ללקיחת חופש קשורה במשבר הקורונה.
בנוסף נקבע כי עובדים שעבדו בין אמצע מרץ לסוף אפריל יזכו גם למענקים מהבנקים באופן הבא: 5,000 שקל לכל עובד שנכח בפועל במקום העבודה בהיקף של 20 ימים מלאים ומעלה, 4,000 שקל לכל עובד שנכח בפועל במקום העבודה בין 15 ל-19 ימים ו-2,000 שקל מענק לכל עובד שעבד מהבית או בשילוב של עבודה מהבית ומקום העבודה בהיקף של 20 ימים. סכום זה יהווה חלק מהבונוס השנתי.
עוד נקבע, כי הבונוס השנתי בגין תוצאות 2019 הוא בגובה 1.5 משכורות בממוצע לכל עובד. בחודש מרץ האחרון שילמה הנהלת הבנק חצי משכורת לכל העובדים, ויתרת הבונוס השנתי תתבצע באופן במשכורת חודש יולי ובאופן דיפרנציאלי.