חודש וחצי אחרי חשיפת כלכליסט בנוגע לעו"ד זיו מאור, מועמדו חסר הניסיון הניהולי של שר התקשורת שלמה קרעי לתפקיד מנכ"ל משרדו, החליטה היום (ה') ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה שלא לאשר את מינויו של האחרון לתפקיד הבכיר. כך מסרו מקורות בנציבות שירות המדינה.
בכך ועדת המינויים בראשות נציב שרות המדינה פרופ' דניאל הרשקוביץ, קיבלה למעשה את חוות הדעת של הגורמים המקצועיים שגרסו כי יש לפסול את המינוי של מאור, על רקע היעדר ניסיון מספק בתפקיד ניהול בכירים.
למרות זאת, יצוין כי החלטת הוועדה שמועברת הן לשר והן לממשלה, היא במעמד של המלצה, והשר יכול לבצע מהלך שנחשב לחריג – ולנסות ולהעלות את מועמדותו של מאור להצבעה בממשלה בניגוד להמלצת הוועדה. בסביבת קרעי בוחנים את האפשרות לנקוט מהלך שכזה, אף שברור שמינוי כזה אם יאושר בממשלה, יגרור עתירות לבג"ץ.
הסיבות לפסילת המועמדות של מאור, הן כאמור בעיקר בשל חוסר ניסיונו הניהולי שאינו מספק כדי לעמוד בתנאי הסף למנכ"ל משרד, כאשר ברקע גם התבטאויות בוטות שלו, כפי שפרסמנו בעת חשיפת מועמדותו – בין השאר נגד מערכת המשפט, היועמ"שית, הפצ"רית, הרמטכ"ל, ארגוני המחאה ועוד.
חוקר בפורום קהלת, הגיש תוכנית עם יאיר נתניהו
מאור הוא מנהל החדשות של רדיו גלי ישראל, עורך ומגיש בתחנה, ובעברו היה חוקר בפורום קהלת. בשנה שעברה קרעי מינה אותו כחבר במועצת הכבלים והלוויין, ולאחרונה גם ניסה למנותו כחבר מועצת הרשות השנייה, תפקיד שהוא נאלץ לוותר עליו בשל העובדה שהוא משדר בתחנה המפוקחת על ידה.
מאור, המזוהה עם הליכוד ותמך פומבית בקרעי בפריימריז במפלגה – כתב והופיע בגופי תקשורת שונים, הן המזוהים עם הימין והן כלכליים. לפני תפקידו ברדיו גלי ישראל, שם גם הגיש תוכנית עם יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, היה מאור עורך אתר "מידה", ובעברו היה גם דובר או עוזר של חברי הכנסת מיכאל איתן ואורי אריאל, ודובר הרבנות הראשית.
בנוסף כיהן מאור כמנכ"ל האגודה לזכות הציבור לדעת, שדגלה בסגירת גופי השידור הציבורי בישראל ובביטול גופי הרגולציה בתקשורת, בטענה שהם פוגעים בשוק החופשי. כחוקר בפורום קהלת כתב נייר עמדה בנוגע למימון סרטים ישראליים על ידי קרן הקולנוע הישראלי. כעורך דין היה בין השאר היועץ המשפטי של עמותת הימין "אם תרצו".
מאור הוא אמנם בעל שנות ניסיון רבות בתקשורת, אולם אין לו ניסיון ניהולי משמעותי, ודאי לא בגופים ציבוריים או בתפקידים בכירים, לבטח לא בהיקף העובדים (כ-180) והתקציב השנתי (כ-90 מיליון שקל בשנה) של משרד התקשורת. ל"כלכליסט" נודע כי חוות הדעת של הגורמים המקצועיים היתה שמאור אינו עומד בתנאי הסף של הניסיון הניהולי הנדרש, אולם למרות זאת שמו הועלה לוועדה.
מאור וקרעי קיוו שוועדת המינויים בנציבות בכל זאת תכשיר את מאור, על רקע הכלל החריג בנוגע לכישורי סף נדרשים למנכ"לי משרדים ממשלתיים - שמאפשרים מינוי גם של מי שהוא בעל לפחות 12 שנות ניסיון בתחום העיסוק המקצועי העיקרי של המשרד. במקרה של מאור, עיסוק והיכרות עם תחום התקשורת.
קרעי צריך למנות מנכ"ל למשרדו לאחר סיום תפקידה של המנכ"לית הנוכחית, ענבל משש, שנבחרה לתפקיד מנכ"לית שירות התעסוקה. בלשכת קרעי ביקשו שלא להגיב לידיעה. מאור לא הגיב לפניית כלכליסט.