רשות האכיפה והגבייה הודיעה היום (ה') על דחיית מועדי תשלום לחייבים בהוצאה לפועל ובהליכי חדלות פירעון. בהודעת הרשות נמסר כי "אם בשל מצב החירום המיוחד אין באפשרותך לשלם את צו התשלומים החודשי בהוצאה לפועל או את צו התשלומים החודשי בהליכי חדלות פירעון (סכום כספי שמפקיד החייב כל חודש לקופת הנושים -ל.ד), לא נדרשת הגשת בקשה להארכת מועדים ולא ינקטו כנגדך צעדים. מועדי התשלום של צווי התשלומים בהוצאה לפועל נדחים עד לסיום מצב החירום המיוחד. יובהר, כי הריבית תמשיך להיצבר על החוב".
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו, האזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש", וסמנו "כלכלה" בהתראות אפליקציית ynet
לעדכון מועד פקיעת מצב החירום יש לעקוב באתר הרשות. יש להדגיש כי ההקלות לא חלות על התשלום השוטף של חייבים בנושא מזונות.
1 צפייה בגלריה
הוצאה לפועל
הוצאה לפועל
הוצאה לפועל
(צילום: רשות האכיפה והגבייה)
גם הממונה על חדלות פירעון, עו"ד ורו"ח אשר אנגלמן, שמטפל בחייבים של מעל 150 אלף שקל שהינם חדלי פירעון (לעומת ההוצאה לפועל, שמטפלת בחייבים עד 150 אלף שקל), הוציא הודעה על דחיית המועד לתשלום החודשי בגין חודשים אוקטובר- נובמבר ודחייה המועד להגשת דוחות דו-חודשיים לחייבים בהליכי חדלות פירעון של יחידים. מדובר בחייבים שנכנסו להליך חדלות פירעון ושחובותיהם גובהים מ- 150 אלף שקל.
"במסגרת ההתמודדות הלאומית עם מצב החירום ומלחמת 'חרבות ברזל', החליט הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי במסגרת נוהל דחוף שפרסם, על אפשרות דחיית התשלום החודשי שעל חייבים יחידים לשלם בחודשים אוקטובר-נובמבר.
"כמו כן, במסגרת הנוהל מאפשר הממונה לחייבים לדחות את מועד הגשת הדו"חות הדו-חודשיים אודות הכנסות והוצאות אשר הם נדרשים להגיש בחודשים אוקטובר ונובמבר. הנוהל מתייחס לחייבים (בכל הארץ) בהליכי חדלות פירעון של יחיד המנוהלים על ידי הממונה".
כמעט בכל תיק הוצאה לפועל יש צו תשלומים. במערכת הוצאה לפועל נכון לסוף שנת 2022 ישנם 551,129 חייבים. כמו כן בתחום חדלות הפירעון בהוצאה לפועל קיימים כ-8,600 חייבים.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נכנס לתוקף ב-15 בספטמבר 2019 והוא מסדיר את הליכי חדלות פירעון בחקיקה עדכנית. אם עד ספטמבר 2019 בקשות לפשיטות רגל (שהוגשו על ידי החייב עצמו או הנושה של החייב) הוגשו לבתי המשפט המחוזיים בארץ, מאמצע ספטמבר 2019 בתי המשפט המחוזיים אינם הכתובת. למעשה, מי שמבקש להכריז על עצמו פושט רגל צריך להגיש את בקשתו בהתאם לחוב שלו להוצאה לפועל או לממונה על חדלות פירעון.
מערכת ההוצאה לפועל מטפלת בהליכי חדלות פירעון של יחיד בעל חוב הנמוך מ-150,000 שקל. הממונה על הליכי חדלות פירעון במשרד המשפטים (הכנ"ר) מטפל בהליכי חדלות פירעון של יחיד בעל חוב מעל 150,000 שקל.
השבוע פורסם כי בשל המצב הביטחוני ונוכח ההכרזה על מצב חירום מיוחד יצאו תקנות המספקות הקלות על מאות אלפי חייבים במערכת ההוצאה לפעול. מיום שני השבוע ועד ה-13 באוקטובר יפעלו לשכות ההוצאה לפועל במתכונת מצומצמת ויטופלו בעניינים דחופים בלבד. בין השאר לא תהיה קבלת קהל, לא יתקיימו דיונים, לרבות דיוני הבאה ומאסר ולא יבוצעו הליכים מבצעיים. כלומר, בין השאר לא ניתן יהיה להטיל עיקולים על חייבים ועוד.