על רקע ההאטה הכלכלית בסין, תופעה חדשה צוברת תאוצה: משחקי "משמעת עצמית" המזכירים את הסדרה הקוריאנית המצליחה בנטפליקס "משחק הדיונון". אולם בניגוד לסדרה, שעונתה השנייה תעלה מחר לשירות הסטרימינג, המשתתפים הסינים אינם מסכנים את חייהם - אך רבים מהם מאבדים את כספם בהונאות מתוחכמות.
התופעה, שזכתה לכינוי "אתגרי בידוד", מתפרסמת בעיקר באפליקציית דואין (הגרסה הסינית של טיקטוק) ומושכת משתתפים רבים המקווים לזכות בפרסים כספיים משמעותיים. המשתתפים משלמים מאות דולרים כדי להשתתף באתגרים הכוללים שהייה בחדר מבודד למשך ימים או שבועות, תוך עמידה בכללים נוקשים.
הכללים כוללים מגבלות סבירות, לצד כאלה הרבה יותר חמורות. כך למשל, על המשתתפים חל איסור לעשן, לצרוך אלכוהול, להשתמש במכשירים אלקטרוניים וליצור קשר עם העולם החיצון. מי שלוקח חלק ב"אתגר" מפוקח באמצעות מצלמות אבטחה, ורבים מתלוננים על פסילה שרירותית כבר ביום הראשון בגין הפרות לכאורה של הכללים.
נפסל כי כיסה את פניו בכרית
בחודש אוקטובר האחרון, בית משפט במחוז שאנדונג המזרחי הורה למארגני אחד האתגרים להחזיר 5,400 יואן (כ-740 דולר) למשתתף בשם סאן, לאחר שקבע כי החוזה היה בלתי הוגן ו"הפר את הסדר הציבורי והמוסר הטוב". סאן ניסה לזכות בפרס של 34 אלף דולר על ידי השתתפות באתגר בידוד של 30 יום. הוא נפסל ביום השלישי בטענה שכיסה את פניו בכרית, מה שנחשב להפרה אחרת של הכללים.
במקביל לתופעת אתגרי הבידוד, הרשות הלאומית לרגולציה פיננסית (NFRA) הזהירה את הציבור מפני "מתווכי חובות" המבטיחים לסייע באיחוד הלוואות או שיפור דירוג האשראי. מתווכים אלה, שמפרסמים את שירותיהם בטלפון, הודעות טקסט, עלונים ורשתות חברתיות, גובים עמלות גבוהות שמגיעות עד 12% מסכום ההלוואה.
התופעות הללו משקפות את המצוקה הכלכלית הגוברת בסין, שצמיחתה הואטה לשפל של יותר משנה ברבעון השלישי של השנה. נכון לחודש נובמבר, סך ההלוואות למשקי בית בסין עמד על כ-11.3 טריליון דולר. בתגובה למצב, קובעי המדיניות הבטיחו צעדים חדשים להגדלת הכנסות משקי הבית, אך בינתיים נראה כי הייאוש הכלכלי ממשיך לדחוף אזרחים לקחת סיכונים משמעותיים בתקווה לשפר את מצבם הפיננסי.