נראה שהעשן מתחיל להתפזר - ולא רק זה שמכסה את חלונות החנויות. שנתיים אחרי שנפתחה החנות הראשונה לממכר חוקרי של קנאביס בניו יורק, ואחרי לא מעט קשיים בדרך, שוק הקנאביס החוקי במדינה חצה לראשונה את רף מיליארד הדולר. על פי דוח חדש שפרסמה רשות הקנאביס של ניו יורק, הצפי לשנה הבאה הוא לעלייה משמעותית, עם הכנסות של 1.5 מיליארד דולר.
כיום פועלות ברחבי המדינה קרוב ל-300 חנויות מורשות, וההכנסות ממסים כבר הגיעו ל-22 מיליון דולר. מתוך הסכום הזה, 7.9 מיליון דולר הוקצו לעיר ניו יורק, שם הם משמשים לתוכניות שיקום קהילתיות שנועדו לתמוך באוכלוסיות שנפגעו "באופן לא מידתי" מהאיסור ההיסטורי על קנאביס בעבר.
למרות שהמדינה תכננה להגיע בסופו של דבר ל-2,000 חנויות מורשות, מושלת ניו יורק, קאת'י הוקול חגגה את נקודת הציון הזאת של התעשייה ואמרה כי "זאת הוכחה לעבודה הקשה של כל מי שעזר כדי לבנות את תעשיית הקנאביס החזקה ביותר בארצות הברית". לדבריה, הנתונים מדגישים את הביקוש הגבוה לקנאביס מוסדר ומראים ש"אפשר לשלב גישה של צדק חברתי עם צמיחה כלכלית משמעותית".
החוקיות של קנאביס לשימוש פנאי הוסדרה בניו יורק ב-2021, תחת חקיקה שעליה חתם המושל דאז, אנדרו קואומו. החוק איפשר גידול ומכירה של קנאביס תחת מערכת מיסוי ורגולציה עבור מוסדרת, ובכך ניו יורק הצטרפה ל-25 מדינות נוספות בארצות הברית, בהן קנאביס לשימוש פנאי הפך חוקי.
אך הדרך לשם לא הייתה חלקה. תהליך ההשקה נתקל בקשיים משפטיים, כמו החלטת שופט לעכב הנפקת רישיונות במסגרת תוכנית שהעדיפה מועמדים עם עבר פלילי הקשור לסמים. במקביל, השוק הבלתי חוקי המשיך לפרוח, עם פתיחת חנויות רבות נפתחו שפעלו ללא רישיון.
בתגובה, המדינה השיקה קמפיין ציבורי במימון ממשלתי שקרא לתושבים לרכוש קנאביס רק בחנויות מורשות, אף על פי שמחיר שם גבוה בעשרות אחוזים מהרחוב. בנוסף, הורחבו סמכויות האכיפה של הרשויות נגד עסקים בלתי חוקיים ולמען החרמת מוצרים. עד כה נסגרו מעל 450 חנויות בלתי חוקיות, והוחרמו כ-7,700 קילוגרם של מוצרי קנאביס בלתי חוקיים.
הכנסות הקנאביס תומכות כיום בתוכניות כמו "מענקי השקעה קהילתית", שנועדו לשיקום אזורים שנפגעו מאכיפת איסור הקנאביס, אנשים שנעצרו או פוטרו מעבודתם. "זו רק ההתחלה של הפוטנציאל בתעשייה החוקית והמוסדרת הזו", התגאו במועצת הקנאביס.