בנק דיסקונט הרוויח ברבעון השלישי 817 מיליון שקל, ירידה של 8.5% לעומת הרבעון המקביל. הירידה ברווח נובעת בעקבות הפרשות גבוהות להפסדי אשראי, לאור המלחמה שנפתחה בחודש שעבר.
הרווח משקף תשואה על ההון של 12% לעומת 15% ברבעון המקביל ב-2022 (ושל 18% ברבעון הקודם - שני 2023). מדובר עדיין בתשואה על ההון גבוהה במונחים היסטוריים של הבנק, שנובעת מהריבית הגבוהה במשק - זו מקפיצה את הכנסות המימון של הבנק, אותו מנהל אבי לוי.
הבנק הפריש ברבעון השלישי 596 מיליון שקל להפסדי אשראי יותר מפי חמישה לעומת הרבעון המקביל אז עמדו ההפרשות על 106 מיליון שקל.
העלייה החדה בהפרשה נובעת מהפרשה קבוצתית- קרי הפרשה לתרחיש שהמלחמה תגרום למשבר כלכלי ולגל של הלוואות שייקלעו לקשיים. בעקבות המלחמה ומסרים שהגיעו מבנק ישראל, החליטו בדיסקונט לצמצם את חלוקת הדיבידנד לשיעור של 15% מהרווח במקום 30%, והוא יעמוד על 123 מיליון שקל.
בתחילת המלחמה נקבע מתווה של בנק ישראל להקפאת הלוואות. בנוסף הבנקים פרסמו הטבות נוספות ללקוחותיהם. כך למשל דיסקונט העניק פטור לחצי שנה מתשלום משכנתא לתושבי עוטף עזה. הבנק מפרסם כי סך עלות ההטבות וההקלות ללקוחותיו צפויה לעמוד על 350 מיליון שקל. מתוך סכום זה, 280-270 מיליון שקל נובעים מ-ירידה בהכנסות מימון ועמלות.
עוד עולה מדוחות דיסקונט, כי בעקבות המלחמה נכנסו הלוואות בהיקף של 13.8 מיליארד שקל לדחיית תשלומים, מה שהביא בפועל לדחיית תשלום של 907 מיליון שקל (היקף הפירעונות שהיה אמור להתבצע לולא ההקפאה).
עיקר ההקפאה היא במשכנתאות ובעסקים קטנים וזעירים- משכנתאות בהיקף של 4.3 מיליארד שקל הוקפאו, ו-3.3 מיליארד שקל בעסקים קטנים וזעירים - 8.4% מסך האשראי במגזר זה.
בכל הקשור לפעילות העסקית לפני פרוץ המלחמה, מהדוחות עולה כי הבנק המשיך לצמוח באשראי על אף ההאטה במשק והריבית הגבוהה. בתשעת החודשים הראשונים של השנה גדל תיק האשראי ב-7.2%, כאשר ברבעון השלישי שיעור העלייה עמד על 2.2% והסתכם ב-258 מיליארד שקל.
הצמיחה בולטת בעיקר באשראי לעסקים בינוניים וגדולים שצמח בשיעור חד של 12% בתשעת החודשים הראשונים של 2023 - צמיחה הזו עלולה להיבלם בעקבות השפעות המלחמה.