בעלים חדשים לפיראט האדום ולטויס אר אס בישראל: רשת הסטוק מודיעה היום (ראשון) כי השלימה את עסקת הרכישה (בכפוף לאישור הרשות לתחרות) של הרשתות. מהרשת נמסר כי היא "עתידה לשנות את שוק הצעצועים בישראל ולהביא להורדת מחירים בענף".
לפיראט האדום ולטויס אר אס (מותג בינלאומי שמופעל פה בזיכיון) מקבוצת פישמן רשתות שבבעלות אייל פישמן, יש יחד כ-40 סניפים. לפי הסטוק, מחזור המכירות של שתי הרשתות עומד כיום על כ-300 מיליון שקל בשנה, והן מעסיקות כ-400 עובדים.
במסגרת העסקה, חנויות הפיראט האדום וטויס אר אס, ימשיכו לעבוד במתכונת הנוכחית בפריסתן הארצית ובשמן המקורי, לצד התרחבות בשנים הקרובות עם פתיחת חנויות נוספות.
רוב סינפי טויס אר אס יוסבו לפיראט האדום
באוקטובר פרסמנו כי רשת טויס אר אס ישראל נקלעה לקשיים ומספר הסניפים שלה צפוי לרדת מ-28 ל-10-8 בלבד. חברת האם שלה, היפר טוי, של פישמן רשתות, התכוונה אז להסב את רובם לסניפי הפיראט האדום, רשת עם קונספט זול יותר, שחלק מסניפיה מופעלים בבעלות וחלקם בזכיינות. לא ברור אם הסטוק תמשיך במגמה זאת או תשנה תוכניות.
שש חנויות טויס אר אס שכבר הוסבו לחנויות הפיראט הן רננים, שפיים, כרמיאל, מבשרת ציון, בני ברק והחנות בגראנד ב"ש. החנות בקניון ויצמן ליד ביה"ח איכילוב בת"א נסגרה, והחנויות בנמל ת"א ובדיזנגוף סנטר צפויות להיסגר.
אייל פישמן אמר אז שהשוק השתנה והרשת משנה כיוון. "בגלל המלחמה, המצב לעסקים שמסתובבים בהם עם ילדים הוא לא מרנין כרגע. ואף אחד לא יודע מה יהיה. המדינה לא עזרה לנו בשקל, כי עסק גדול לא מקבל כלום. גם טויס אר אס העולמית לא מסייעת ורק רוצה את התמלוגים שלה, אז אנחנו מסבים סניפים למותג הפיראט שלנו וסוגרים הרבה סניפים מפסידים. נישאר עם 10-8 סניפים של טויס אר אס. אלא אם השוק ישתנה בחזרה, נתמקד בפיראט שהוא זול יותר והוא יהפוך למותג המוביל שלנו.
"התמלוגים שאנחנו משלמים לטויס העולמית הם לא נמוכים ולא מצדיקים את מה שאנחנו מקבלים ממנה. לכן כרגע אנחנו מצמצמים את מספר הסניפים של טויס אר אס ובחלק מהמקומות מסבים אותם לסניפי הפיראט האדום".
פישמן הדגיש שהמחירים בענף ממילא ירדו: "מחירי הצעצועים היום נמוכים לעומת המחירים לפני 10 שנים. ישראל היא אולי לא השוק הכי זול בעולם, אבל בעוד המחירים בסופר עלו פי 2.5, מחירי הצעצועים בוודאות ירדו מאוד. אז אם המחירים ירדו ומספר הצרכנים קטן בגלל המלחמה, והוצאות השכ"ד והארנונה והחשמל עלו – אז אולי אין מקום פה כרגע לחנויות צעצועים גדולות".
בעלי אקספרס זול יותר
לרשת הסטוק, שהוקמה ב-2006, יש 42 סניפים והיא מוכרת בהם גם צעצועים. לרוב, רשתות הסטוק מוכרות צעצועים שנתפסים על ידי צרכנים כפריטים באיכות נמוכה, בשל מחיריהם הנמוכים והתחלופה הגדולה שלהם. הסטוק מתחרה ברשתות כמו מקס סטוק, אבל גם באתרים סיניים כמו עלי אקספרס ו-Temu שמוכרים צעצועים כאלה עוד יותר בזול. כעת יש לסטוק הזדמנות להוזיל גם מותגים כמו לגו, שלא נמכרו עד כה בסניפיה אבל כן נמכרים בטויס אר אס, למשל.
מהרשת נמסר: "עד סוף 2025 צפויים להיפתח 11 סניפים חדשים: בקריון, בעפולה, במתחם G בראשון לציון, בבת ים, ובפארק עתידים בתל אביב. הסטוק מחזיקה במועדון לקוחות עם יותר מ-750 אלף חברים, והיא צפויה לסכם את 2024 עם גידול של 23% בהכנסות".
עופר ברק, מנכ״ל ובעלים של רשת הסטוק, מסר בהודעה לעיתונות: ״נעניק ללקוחות גם חוויית קנייה משודרגת וחיזוק הזכיינים הקיימים. מבחינתנו זוהי רק יריית הפתיחה ואנו עומדים בפני מהלכים נוספים שיביאו לשינוי בשוק הצעצועים כפי שהכרנו אותו עד כה בישראל".