בית המשפט המחוזי בירושלים נעתר היום (שני) לבקשת 11 משפחות של נרצחים במסיבת הנובה והוציא צו עיקול זמני בגובה של עד כ-169 מיליון שקל נגד הרשות הפלסטינית. כלומר, אם המשפחות יזכו בתביעה שהגישו נגד הרשות בסך כ-334 מיליון שקל, הסכום הזה ישמש לטובת הפיצויים.
במסגרת הבקשה נטען באמצעות עוה"ד צבי א. שמיר וגלעד שר כי הנרצחים המצוינים בתביעה היו בין המבלים בנובה ונרצחו על ידי מחבלים בני עוולה. הבקשה אף הוגשה על ידי נפגעת ששהתה בנובה ונפגעה. בבקשת העיקול נטען כי "הרשות הפלסטינית אשר העבירה ועודנה מעבירה כספים כתגמולים ופיצויים למחבלים ובני משפחותיהם, מתוקף חקיקה של הרשות ובכך תומכת במעשי הטרור שביצעו המחבלים בטבח. על כן, הרשות נושאת באחריות נזיקית כלפי נפגעי פעולות טרור ובני משפחותיהם".
עוד נטען בבקשה כי החוק לפיצוי קורבנות טרור מקנה למבקשים עילת תביעה מוצקה נגד הרשות ומאפשר הגשת תביעה אזרחית ישירה נגד גורם המעורב במעשה טרור. החוק מאפשר פיצוי לדוגמה בסך 10 מיליון שקלים למשפחות נרצחים באירועי טרור ו-5 מיליון שקלים לנכים כתוצאה מאירועי טרור, וזאת בנוסף לפיצוי הנזיקי ולקצבאות אחרות. עוד נטען כי בהתאם לחוק פיצויים לדוגמא מתגמל טרור הינו כל גורם המעביר כספים בשל מעשה טרור לטובת מבצע המעשה או למי מטעמו.
בספטמבר האחרון בית המשפט המחוזי בירושלים הוציא צו עיקול בגובה 160 מיליון שקל על הכספים המיועדים לרשות הפלסטינית לבקשת עשרות משפחות שכולות אחרות, ביניהן משפחות ששכלו את יקיריהן בשנה האחרונה, המיוצגות על ידי עו"ד ברק קדם ואריה ארבוס. מדובר במשפחות שכולות שקרוביהן נרצחו בפיגועים שהתרחשו בשנים האחרונות, כולל חדירות ליישובים, פיגועי תופת בערים מרכזיות ואירועי 7 באוקטובר ובהם גם הטבח במסיבת הנובה.
הכספים עוקלו בזיקה לחוק להקפאת כספי טרור שחוקק בשנת 2018. על פי החוק מ-2018, בסוף כל שנה מביא שר הביטחון לאישור הקבינט המדיני-ביטחוני דוח, שמפרט את סך הכספים ששילמה קרן הקדושים של הרשות הפלסטינית למחבלים ולבני משפחותיהם בשנה שחלפה. בשנה שלאחר מכן יוקפא בכל חודש סכום בשיעור של 1/12 מהסכום שנקבע בדוח, מתוך כספי המיסים שישראל מעבירה לרשות הפלסטינית. כיום ישנם כשני מיליארד שקלים מוקפאים בקופת המדינה בעקבות החוק.