מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר צפוי לרדת היום (ראשון) בשיעור של 0.1%-0.2%, כך לפי תחזיות כלכלני הבנקים ובתי ההשקעות. אולם, בנובמבר 2023, חודש לאחר שפרצה מלחמת חרבות ברזל, המדד ירד ב-0.3%-. לכן צפויה האינפלציה השנתית בישראל לעלות משיעורה הנוכחי, שעומד על 3.5%, ל-3.6%-3.7%.
בדצמבר צפוי מדד של 0.2%, לעומת מדד שלילי של 0.1% בדצמבר אשתקד, ולכן האינפלציה השנתית בישראל עלולה להגיע כבר בסוף השנה לסביבות 4%.
והמצב החמור עוד לפנינו. מדד חודש ינואר צפוי להיות כזה שזמן רב לא נרשם - עלייה של סביב האחוז, בעקבות עליית מחירי מוצרים ושירותים רבים בשיעור גבוה, וביניהם העלאת המע"מ באחוז ל-18%, ושלל התייקרויות שייכנסו לתוקף - בראשות החשמל (3.8%), המים (3.4%), מיסי הארנונה (5.29%), התחבורה הציבורית (2 שקלים לנסיעה) והתייקרויות רבות שחברות כבר הודיעו עליהן מראש, בעיקר של עשרות מוצרים עיקריים בסל הצריכה של משקי הבית.
בשל האינפלציה העולה בישראל, לא צפויה הפחתת ריבית בישראל בראשית 2025. אולם אנליסטים מעריכים שבשל הגידול בפערי הריבית מול ארה"ב ואירופה, בנק ישראל עשוי להקדים הפחתת ריבית אחת לסביבות חג הפסח והריבית תופחת בכך משיעורה הנוכחי 4.5% לשיעור של 4.25%, שהם ריבית פריים של 5.75%, שלראשונה מזה זמן רב פחות מ-6%.
עד כה הבהיר הנגיד פרופ' אמיר ירון כי לפני הרבע השלישי של שנת 2025 לא צפויות הפחתות ריבית בישראל ואף השמיע "איום" שאם האינפלציה תחרוג מאד מהתחזיות בישראל הריבית עלולה אף לעלות, אפשרות שכלכלני הבנקים ובתי ההשקעות שוללים כעת לחלוטין, בין השאר בשל ההתרחשויות בגבולותיה הצפוניים של ישראל ואישור צפוי של תקציב המדינה ברביע הראשון של שנת 2025. מחר צפוי התקציב לעבור בקריאה ראשונה במליאת הכנסת באיחור של חודש וחצי.